Gå til innhold
Fiskersiden

Skallevold

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skallevold

  1. Den ‎17‎.‎05‎.‎2016 at 0.36, PeterSL skrev:

    Hei!

     

    Jeg sliter med å sette på nye splittringer på møresilda og møreungen. Slukene (I noen størrelser) er alt for tykk i godset og det er bortimot umulig å sette på nye splittringer. Noen som har tips til hvordan jeg skal få til dette?

    Jeg fikk samme problemet da jeg skulle skifte splittring og treblekrok på Møresilda 18 g. Jeg brukte VMC splittringer. I følge hjemmesiden til Elbe er det disse ringene slukene blir solgt med. Problemet mitt var at disse splittringene var så tykke i godset at de ikke kunne roteres skikkelig rundt i hullet på sluken. De bevegde seg heller ikke fritt i krokøyet på de nye treblekrokene fra Owner som jeg hadde kjøpt. Jeg har nå i stedet kjøpt Sølvkroken sine ringer på XXL. Disse er tynnere enn VMC sine med omtrent tilsvarende diameter. De har fungert fint på andre sluker jeg har skiftet på.

  2. 11 minutter siden, tomvingaas skrev:

    hhei, jeg og en kompis studerer til vanlig ved høyskolen i ønefoss og har lyst å feire endt semester med en fisketur. Vi har veldig lyst til at denne turen skal klaffe på alle punkter, så derfor spør vi dere om help. Vi er ute etter å fiske etter ørret eller røye, vi fisker med fluestang og haspelstang og vi ønsker å få kjenne litt på villmarksfølelsen. Vi har tilgang på bil og tenker oss å fiske innen en 2-timers kjøretid fra Hønefoss. Håper dere kan hjelpe oss og gi oss en god avsluttning på skoleåret vårt.

    mvh Tom Andreas

    Dette, for eksempel:

    http://www.ofa.no/

     

    Dere kan bruke Ringkollen eller Damtjern som inngangsport til Marka.

  3. Den ‎14‎.‎05‎.‎2017 at 17.05, andersha skrev:

    Hei. Jeg trenger hjelp til å velge en ny stang til ørretfiske på høyfjellet. 

    stanga skal brukes til sluker opp til 18-20 g men aller mest til wobbler i fra 5-10g. Har også en Lawson Norwegian 5-25g som jeg til nøds kan røske med for de tyngste slukene.

    Jeg driver å lukter på speedmaster 3-14 g 9" evt 7-21g 10" og Skeletor XCD 2-12g 10"

    Det aller viktigste kriteriet er kastelengde(langrunne vann) for wobblerene samt at stanga tåler multiline

    snelle har jeg fra før av en aernos 2500

    tar gjerne i mot andre tips.

    Hei!

     

    Jeg anbefaler deg å se litt på denne stanga! Jeg kjøpte forøvrig en Arctic Trout 10' 8-30 g til bruk på sjøørretfiske og annet haspelfiske fra land i fjor høst. Er veldig fornøyd med stanga. Den er god å kaste med. Det er bra karbon i disse stengene. Mikrowave-ringene fungerer svært bra med multifilament (jeg bruker Sufix 832).

     

    http://www.seeberg.no/produkt/32754749/arctic-trout-microwave-9'-4-16-g-3-delt-m-tube

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.