Gå til innhold
Fiskersiden

kjetilh

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjetilh

  1. Det koker vel ned til både fisketeknikk, stanglengde, stangaksjon og kasteteknikk. Jeg har vært gjennom de fleste utstyrsoppsett til formålet oppigjennom åra, fra toppknytt langstang til ultralett haspel, og spesielt på de store lure ruggene som iblant er svært forsiktige med å ta skikkelig, synes jeg kontakten med fisken med tommel på frikopla spole er helt suveren. Toppknytt langstang blir også ikke bare krampeaktig men full krampe om du kaster den med samme teknikk som ultralett haspel.

  2. Da har jeg testa snella litt på både et titalls sjøørreter og et titalls brunørret B) Jeg har kjørt 0.25mm Sufix Super 21 FC (fluorkarbon) så langt, som har fungert bra med litt kastevekt men har fått noen overløp på harving-tjuvstarten der kastevekta bare er en sirkelkrok med markklyse (i mørket). Det er kanskje å vente siden jeg er fullstendig noob på multiplikatorkasting, men har da fire magneter pluss litt friksjon, og har fått trent litt nå... Tenker jeg skal ned på rundt 0.20mm, men er det andre monofilament som er mere optimale valg? Forøvrig, med mindre man kaster på seg skikkelig kråkereir, er småfloker på snella relativt trivielt å håndtere i høstmørket. Jeg elsker å kunne følge bevegelsen etter take med tommelen, og med tommelen på frikoplingsknappen under innsveiving trenger jeg ikke engang bevege stanga når ørreten tar. Bortsett fra at jeg leter etter optimal monofilament til harving er jeg og snella blitt perlevenner :wub: Bremsen er elendig men det visste jeg i utgangspunktet, har bare ikke fått somlet meg til å bestille karbonlameller før nå nyss...

  3. Hvordan sikrer jeg best snøret under transport på ei slik snelle? Knyter det i snørefører/snøreførerguide?

    EDIT: evt noen spesiell knute som er både hendig og sikker for formålet?

    Edit 2: Lita løkke gjennom snørefører og rundt bakre foten, og ganske løs slurebrems (y)

  4. Hehe, konfrontert med nye innkjøp av min bedre halvdel, ser det nå ut til at det blir en til i rosa og sølv til fruen. Tenkte bygge stang i vinter, da blir det to... landa på alps altex alu snellesete med trigger, som da også kommer i matchende rosa/sølv til fruen ☺ Så får vi se om UT har spoler i rosa...

  5. Takker for svar. Jeg gambler og prøver Avail denne gangen, planen er mono. Bestilte en AMB2540R i gunmetal pluss magbrems. Tror jeg skal ha ei IAR også med tid og stunder, så får vi se om det blir UT-spole på den... Ålreit lita snelle dette, blir spennende å se potensialet. Veit du hvaslags lagre UT bruker? Hedgehog?

  6. Jeg vekker heller opp denne tråden enn å poste spørsmålet i en ny tråd. Jeg fikk nylig en 2500C (75-modell) som er tiltenkt ørrettjeneste i både saltvann og ferskvann etter litt oppgraderinger. Jeg fisker ikke mye sjøørret uten flue, men litt blir det forhåpentligvis i ny og ne da det er et par hakk mere sosialt enn flue når turfølget ikke er ihuga entusiaster. Jeg har lest litt igjennom tråden og har sett UT få mye skryt, men mtp saltvannsbruk er jeg da mere tjent med å gå for en Avail med magnetbrems? Så ser jeg også på vedlagt lenke at det selges med et magkit til 24 daler, nå selges spola med magbrems såvidt jeg skjønner, er isåfall dette kittet noe jeg burde ta med?

    http://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/abu/tug0000033.html

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.