Gå til innhold
Fiskersiden

JørgenØ

Medlemmer
  • Innholdsteller

    212
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av JørgenØ

  1. Den 1.12.2005 at 18.38, Gjest sjefsfeskern skrev:

    Jeg kjøpte nylig Fox kevlex extreme barbel multitip 1,5/1,75 lb.

    Er veldig fornøyd med den. Blir glad bare av å se på stanga[ :D ]. Det er to forskjellige "solid top" deler på hhv 1,5 og 1,75 lb samt en quivertip del på 1,75 lb med fem forskjellige quivertipper fra 2-5 oz, to i glassfiber og tre i karbon. Utrolige kasteegenskaper og bra rygg til å få storfisken opp og inn. Nydelig finish, i mine øyne ihvertfall. [ :D ] Har foreløpig bare brukt quiverdelen, men ser frem til å prøve "hele" stanga. Kan absolutt anbefales.

    http://www.avkrokenfiske.com/shop/product_...roducts_id=2558

    Denne stanga er fortsatt med meg på hver eneste meitetur 16 år senere. Angrer på at jeg ikke kjøpte en til. :)

  2. Har lest gjennom en del av tråden her nå, men orka ikke lese alt. Jeg leste forsåvidt tråden i min sene ungdom også. Jeg tror heller ikke at slimål er en fisk, men kan jeg nå trygt si at slimål ikke er en fisk? Eller skal jeg si at det er en forgjenger som fant ut at det funka greit å ikke utvikle seg til å bli fisk? Forventer mange seriøse svar. 

    • Like 1
  3. Mitt tips er å blåse WD 40 inn imellom de to delene som har rustet fast med en trykkluftpistol. Da får man olja inn, og det funker stort sett alltid hvis det kun er rust det er snakk om. Men det kan jo hende borret ditt hadde fått seg et slag nedentil, og da hjelper det lite med olje. Uansett så er det jo i orden nå :-)

  4. Nå gjennomskuet du meg Andreas! Takker for positive tilbakemeldinger, og en stor takk til Edvard og alle de andre som har tatt seg tid til å være med på intervjuet. I løpet av vinteren regner jeg med at bildet er krystallklart og at det ikke hersker noen som helst tvil over hva jeg bør drikke for å nå målet lettere. Jeg har vanligvis helgardert, men det kan bli litt mye siden abboren ofte er i støtet på morran :-)

  5. Jeg tenkte det kunne være spennende å høre om andre abborfiskeres tanker rundt isfiske etter abbor, så jeg har skrevet et lite intervju og sendt rundt til en drøss med folk. Jeg har kun sendt til ivrige abborfiskere jeg på en eller annen måte kjenner, mer eller mindre, og det viste seg at det var en del. Det var veldig mange som var positive, og jeg har fått med meg mange folk. Jeg kommer til å legge ut ett til to intervjuer pr. uke hele vinteren. Jeg kan jo navngi noen de av de som har sagt seg positive til å svare på dette intervjuet, så dere som leser denne denne bloggen vet hva dere har å glede dere til.

    Ole Petter Henriksen, Frederik Mortvedt, Frank Henning Lilleborgen, Ole Håkon Heier, Joacim Klavestad, Halvor Stagrim Østtvedt, Jan Thore Tønsberg, Glenn Andre Næss, Morten Martiniussen, Edvard Lindheim Gisnås, Andreas Næristorp, Runar Sperstad, Marius Hjort, Øystein Sollien, Lars Holmqvist, Dag Ronny Hansen, Simen Andersen, Espen Ørud, Åsmund R. Isaksen, Sondre Øistad, Rune Johansen, Tormod Fjeld, Ingar Heum , Jon Kjelland m.fl. Jeg kommer også til å svare på intervjuet selv, det er litt spesielt å intervjue seg selv, men siden jeg vil at så mange som mulig skal bidra, kan jeg jo også være med selv. Jeg har også mange flere abborfiskere på lista, en del av de har ikke svart enda, noen kommer sikker aldri til å svare heller, det går helt fint, men jeg blir glad for et svar enten det er ja eller nei. Jeg har fortsatt ikke spurt alle jeg gjerne vil ha med på dette, hvis noen føler seg forbigått og utelatt;-)

    Først ut er Edvard Lindheim Gisnås. Edvard er en ivrig abborfisker, han er ikke gamle karen kun 18 år, men har allerede fått en grei liste med bra abbor. Jeg har snakket mye med Edvard, og det inntrykket jeg har fått, er at han er en veldig dedikert abborfisker, han har mange smarte tanker og han er ikke redd for å spørre om tips. Slike egenskaper fostrer gode abborfiskere, så jeg forventer å se mange bilder av Edvard hvor han poserer med stor abbor i årene som kommer. Han var vel også av de som var først ut på isen denne sesongen, og han klinka like gjerne til med en nydelig skogsvannsabbor på 1250 gram! Edvard spiller i band, og han har flere andre sysler i tillegg til fiskinga. Sunn Norsk ungdom kaller vi det. Da kjører vi på med det aller første intervjuet i rekka! :-)

    1620g-kyss.JPG

    Navn:

    Edvard Lindheim Gisnås

    Hvor tøff er en grym abbor på en skala fra 0-1000?

    Abbor er helt klart den desidert tøffeste fisken, og en görborre sprenger skalaen med god margin.

    Hvor stor er abborpersen din? Fortell gjerne litt av det du husker fra den dagen.

    Abborpersen min er 1620g fordelt på 47,5cm. Vi hadde veldig bra fiske på isen den dagen, men”slet” med abborer som lå rett under kiloen. Da 1620-fisken kom opp på isen ble det vill jubel, og utdeling av manneklemmer i hopetall.

    Har du sett en levende abbor på to kg eller mer?

    Nei.

    Hva liker du best, isfiske eller fiske i åpent vann?

    Jeg har en forkjærlighet for ismeite etter abbor, men fiske i åpent vann er selvfølgelig også ofte stor stas.

    Hvor mange turer pleier det å bli etter abboren iløpet av isfiskesesongen?

    Har ikke tall på dette. Jeg prøver å få fiska når forholdene er på topp, men pga. mye tidkrevende arbeid med skole, jobb og musikk, blir det gjerne til at jeg fisker hvis jeg skulle få tid – og det skjer dessverre ikke alt for ofte.

    Hvilke metode liker du best å bruke når du fisker etter abbor om vinteren- Balanse, pimpel, mormysjka, ismeite, etc?

    Ismeite, men balansefiske er en god nummer to.

    Hva er grunnen til at du liker denne metoden best?

    Tidlige morgener med flotte soloppganger, koking av morgenkaffe mens jeg venter på morgenbettet. –Den herlige følelsen av at ting kan skje når som helst. Ingenting er så rått som når et abbor-run bryter stillheten på isen.

    Vil du fortelle litt om ditt aller råeste isfiskepass?

    Min hittil aller råeste tur på isen var i mars 2012. Jeg og to kompiser hadde kvelden i forveien stasjonert oss på ei hytte ved lyseren. Det ble høy flaskeføring, og dertil tungt hode neste morgen. Vi kom oss etter hvert ut på isen, og det tok ikke lang tid før det runna.

    Denne dagen fikk vi til sammen ti abborer mellom 970g og 1620g. Jeg fikk seks av disse, og blant dem, persen på 1620g.

    Dagen ble selvfølgelig feiret med Gammel Oppland og allsang i godt lag.

    Hvor mange stenger bruker du når du ismeiter?

    Fire.

    Hvor stor krok bruker du når du ismeiter? Bruker du treblekrok eller enkeltkrok? Bruker du fluorcarbon til fortom når du ismeiter? Evt hvor lang fortom bruker du? Hvor tungt blyer du ned agnfisken?

    Jeg bruker en Owner treblekrok i størrelse 8. Fortommen er stort sett 0,25-0,30 FC, og rundt 50cm. Jeg prøver å bruke så lite bly som mulig – som oftest ca. 2g.

    Når du plasserer stengene på isen, tenker du nøye gjennom hvor de plasseres, eller setter du stengene litt tilfeldig? Hvis du gjør begge deler, hvilken plassering har levert størst fisk?

    Det fine med isemeite er at man kan presentere agnene pinlig nøyaktig på nøye utvalgte spotter. Jeg prøver derfor å plassere stengene så pinlig nøyaktig som mulig på de nøye utvalgte spottene, og det gir ofte gode resultater. Hvis jeg prøver ut en ny plass, kan plasseringene bli noe mer tilfeldig.

    Det skal sies at jeg er stor fan av symetri blant stengene på isen. Så sant det er mulig å gjennomføre denne tvangstanken, velger jeg å gjøre det i samtlige tilfeller.

    Hvis du kan gi bort ett godt råd angående ismeite, hva ville det være?

    Bruk tid på å finne gode plasser.

    1170g+-+4...JPG

    Edvard med en fin,fin abbor på 1170 g.

    Hvor lenge venter du med sette tilslaget når abboren runner?

    Jeg venter aldri med å gi tilslag, men liker av en eller annen grunn å oppholde meg et stykke unna stengene. Derfor går det gjerne 10-20 sekunder før tilslaget settes.

    Hvor stor agnfisk liker du å bruke når du ismeiter abbor?

    Ca. 10-18cm

    Hvor stor er den største abboren du har fått på ismeite?

    1620g/47,5cm

    Hvor stor er den største abboren du har fått på isfiske med balansepilk?

    970g/42cm

    Hvilken type balansepilk liker du best, karismax, Rapala, Kinetic, Strikepro, andre?

    Karismax, Rapala

    Hvilke tips vil du gi en person som gjerne vil ha en stor abbor på balansepilken?

    Som Bekkis sier: Borr, leit, borr, leit.

    Hvor liker du best å isfiske, i et mindre skogsvann, eller i et av de større og litt mer actionfylte vanna. Hva er grunnen til dette?

    Jeg liker begge deler, men har mest erfaring fra litt større vann som Våg, Mjær og ikke minst Lyseren. Action er gøy, men det er noe eget over å sitte på et lite skogsvann og vente på at en potensiell görborre skal dukke opp.

    Hvor tykk vil du helst at isen skal være før du beveger kroppen din utpå?

    4cm stålis duger.

    Bruker du en form for sikkerhetsutstyr?

    Hvis isen er tynn bruker jeg flytedress og ispigger, og har med tau og en kompis.

    Har du noen gang gått gjennom isen? I så fall, kan du beskrive hvordan det føltes?

    Har bare gått igjennom med et bein på grunna o.l., og selv om dette ikke burde være særlig dramtisk, får man seg et lite sjokk. Kan bare forestille meg hvordan det er å gå igjennom med hele kroppen.

    Vil du fortelle en kort historie om en abbor du mistet, som du gjerne skulle veid og posert med?

    Dette har så langt ikke hendt meg, men jeg har røket noen gjedder som helst skulle hatt en tur i veienettet.

    Har du fått abbor over en kilo i alkoholpåvirket tilstand?

    Ja, i bakrus på isen, og med reparerende cognac i blodet under abbortreffet på Vister.

    Har du trua på at du kommer til å få en abbor over to kilo noen gang her i Norge?

    Det kan skje, men kommer mye an på hvordan jeg kommer til å fiske i de kommende årene. – En vakker dag..

    Hvor mye brunt brennevin drikker du hvert år? (Ca tall i liter er godt nok)

    Tja.. Alt for mye med tanke på min smått undervektige kropp.

    Hvis du ikke drikker brunt brennevin, hva drikker du da?

    Cognac, whisky

    Da takker jeg Edvard stort for at han tok seg tid til å svare på dette intervjuet. Kjempemessig!

    Jørgen Ø

  6. Den stanga har sjel, man selger ikke ting med sjel. Men hvis noen har en sånn og ikke synes den har sjel, så kjøper jeg tvert. Nå blir det mye forurensing i salgstråden min, men det går helt greit, siden det er jeg som trigger :-)

    Uansett...

    Foreløpig høyeste bud på jigger, snelle og fæncy stanghviler er fortsatt på 400,-

    Androsen og de store Dam baitrunnerene er enda ikke solgt, noe jeg synes er litt rart siden det er billig. Jeg kan betale frakt hvis noen kjøper Androsen eller Dam Baitrunnerene til den prisen som er oppgitt. Gjelder kun Androsen og Dam baitrunnerene.

    Catanaen er solgt for kr 300,-

  7. Budrunde er gøy, og vi er nå oppe i 400,- for jigger, snelle og fæncy stanghviler.

    Det er fortsatt ingen som vil ha Andros havfiskesnelle og de store dam baitrunnerene. Men her er det førstemann til mølla. Jeg merker at jeg ikke kommer til å bli spesielt lei meg hvis jeg ikke får solgt disse snellene egentlig, siden de er lekre smykker. Men de ligger bare å samler støv siden jeg bare fisker abbor, og støv på så flotte sneller er jo noe dritt :-)

  8. En liten oppsummering til nå

    Shimano Catana 2500- Solgt til Thomcon for kr 300,-

    Schizofrenia har nå høyeste bud på Jigger, snelle og stanghviler. 375,-

    Ingen som vil ha to stk nye, store, fine, baitrunnere til en billig penge, eller en ny Andros 511? Ingen av snellene er brukt, jeg har kun titta på dem og kjent litt på de, og dette er lekre saker jeg garantert kommer til å angre på at jeg solgte.

  9. Selger unna litt.

    8234866863_5895b61f05_c.jpg

    Okuma Andros 511. Ny. Selges for kr 2000,-

    8234865891_72ec3df48c_c.jpg

    To stk Quick Mad 7000 FS. Nye. Selger begge samlet for kr 2000,-

    8234866587_590e9d379a_z.jpg

    Shimano Catana 2500. Ny. Selges for kr 300,- Solgt

    8234866381_1c24e89d1f_z.jpg

    Ca 90 jigger selges.

    Snowbee- Stinger Slider 4,5" Copper/Pearl (1 pakke, 6 stk i pakka)

    Yum-Worly Curlytail 4" (1 pakke , 5 stk i hver pakke)

    Berkley Powerbait -Thump Worm Black 7" (2 pakker, 5 stk i hver pakke)

    Coffee Tubes 4,5" Impregnerte i kaffe og salt. (6 pakker, 6 stk i hver pakke)

    Chompers 4 " Watermelon seed. Impregnerte i hvitløk og salt. (1 pakke ca 8-10 stk i pakka)

    Trigger X- (3 pakker, 10-12 stk i hver pakke)

    Noen av pakken er åpne, men de fleste er uåpnet.

    Selges samlet for høystbydende over 350,-

    Vinneren av budrunden får med seg en gammel, men fullt brukende Shimano Aero Baitrunner snelle (260 m 0,30mm) med ekstra spole og en fæncy stanghviler.

    Budrunden starter nå, og den ender førstkommende mandag kl 20.00.

    Kjøper betaler frakt.

  10. Det er gøy med tall, og ja, det blir litt tynt. Men man får et litt uklart bilde. Etter mange år blir bildet klarere og klarere, men aldri krystallklart. Og uansett hvor klart bildet blir, kommer det aldri til å bli lett å få en stor abbor i Østfoldskogene.

    Østfold er nok nr. 1 i antall vann, men jeg ser at etterhvert som det blir flere og flere abborfiskere dukker det plutselig opp fantastiske abborplasser overalt. Jeg fikk alltid høre før at det ikke var rart at jeg fikk så mye abbor siden jeg er fra Østfold, og mange reiste langveisfra for å fiske her. Nå viser det seg at deres lokale vann er helt fantastiske og de trenger ikke reise hit lenger. Så det er nok smart å lete i sin egen omegn, det er stor mulighet for at man finner sin egen gullgruve i hjemtraktene. En kompis og jeg var på gjeddefiskeferie på Sperillen for et par år siden, og vi bestemte oss for å jigge abbor en halv dag, og resultatet var slettes ikke verst selv om vi aldri hadde vært der før, og det eneste vi gjorde var å titte litt på dybdekartet før vi bestemte oss for hvor vi skulle fiske. Det ble fisk opp mot kiloen og for noen sykt fine farger det var på fiskene der.

    Den abboren var litt rar på flere måter. Kunne se ut som om den hadde skadet ryggen i sine yngre dager, kanskje den ble utsatt for et mislykket rovfuglangrep, eller det kan ha vært en medfødt misdannelse. Heldigvis var den på ingen måte hemmet utviklingsmessig.

  11. Hehe, det var langt ja. Mange vann som ligger leit tilgjengelig her også, og jeg må gjerne kjøre en times tid i tillegg til å gå i 10-30 min for å komme til mange av vanna. Det kryr av potesielle vann ihvertfall, det er sikkert og visst. Jeg sprer ikke rundt meg med disse vanna, og det er det heller ingen andre jeg kjenner som gjør siden det er dumt. Uansett så trur jeg at de som virkelig vil fiske i slike vann kan greie å finne et selv. Jeg fikk den samme fisken som Flemms fikk faktisk."Brutus" kalte vi den. Han fikk den i desember 2005, og jeg fikk den i mars 2007. Da veide den 1950 g. Johnny fikk den i februar 2005 da veide den 1810 g. Så de vokser ikke grisefort, men de vokser ihvertfall. :-)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.