Gå til innhold
Fiskersiden

Haukefer

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Haukefer

  1. Hei! 

    Lurte på å ta ein tur inn til Uskedalen snart. Fisker med haspel så trenger tips til slukvalg osv. Har noen wobblere, møresild 22g gull og rød holo, blå Toby 18g, og noen mindre sluker som jeg har brukt etter Sjøørret. Hva bør jeg ha med meg i slukboksen? Hvor i elven bør eg stå? 

  2. Hallais! 

    Lurte på å prøve å dorge etter laks denne sommeren. Når begynner egentlig fisken å trekke mot land? Bur på Stord. Hva foretrekker dere av sluk eller wobbler? Dypt eller overflate? 3-4 knops fart? Kommer hjem fra jobb på onsdag så har da 3 uker til å prøve på, men er kanskje for tidlig nå? 

  3. Åja, måtte ha abonnement der ja :P Her er vertfall eit utklipp :

    – Det er jo ei grense for kor små kveitene kan vera før det vert lovleg å driva fangst på dei. Her er grensa 80 centimeter. Når det gjeld kveitene som rømde så vil dei vera rundt 30–40 cm. Følgeleg skal det ikkje drivast fangst på dei. Skulle det vera noko som fekk ei av desse kveitene opp i båten vil det vera fint om dei melder frå om dette etter at dei har sett fisken uti att, seier Kvamme

    Upløgd mark

    Kvamme seier vidare at kveite på rømmen er eit heller nytt fenomen.

    – Det vil seia at det er forska lite på det. Mellom anna veit me lite om den rømde kveita vert verande i området nær anlegget ho rømde frå eller om ho spreier seg over større område. Dette er mellom dei spørsmåla me håpar å få svar på etter denne rømminga frå anlegget ved Folderøyhamn. I det heile er me usikre på konsekvensane av ei slik rømming, seier Kvamme.

     

     

    • Like 1
  4. 3 timer siden, Audiosan skrev:

    Jeg undres på en sak. Hvor er alle disse "miljø"fantastene nå i denne saken? du vet, de som roper og brøler hver gang en laks rømmer. De er stort sett på hugget innen den første timen etter en rømningsnyhet? kan det ha seg slik at de egentlig ikke bryr seg katta i miljøet? Men bare bryr seg om laksen de skal fange i elva påløpende sommer?

    Den tanken slo meg og. Har nærmest lest om jubel pga kveite bestanden tar seg opp. 

  5. Kjøpte meg ei Lawson Discovery 9" 10-30g med Mitchel Tananger 4000 snelle idag. Fisket med ein Rapala gul og rød wobbler. Prøvde litt ifra land før eg heiv meg i båten for å prøve å dorge litt. Er den stanga dugandes til dorging?

    Fikk 1 liten lyr ifra land og 1 grei steikelyr fra båten pluss ett par små paler. Ingen sjøørret idag. Hadde eg godt napp rett før båtplassen (kan stå fisk her) men den glapp. 

    20171026_123105.jpg

  6. Takk for det :-) 

    Eg har ingen sluker til ørretfiske så eg må på handletur på torsdag :) Har 2 Rapala stangholdere så desse vil bli brukt. Meget mulig eg bare kjøper ei ny stang, vil ikkje bytte ut fireline på den havstangen eg har til vanlig sen. Er ikkje så villig til å bruke alt for mykje peng på ny stang, har nåken erfaring med stengene hos Sport Outlet? Er der den havstangen eg har nå er ifra, har funka greit i 3 år. 

    Blir dorging langs land tenker eg no i første omgang.

    Så om eg forstår deg rett no så bør eg ikkje bruke havstang med fireline til dorging, men heller ei vanlig stang med haspelsnelle? Ok eg kjøper ny stang, kor stor slukvekt bør den beherske? 

  7. Hei. 

    Har bestemt meg for at når eg kjem heim fra jobb no så skal eg prøve meg på dorging av SØ. Har ei 20 fot snekke med ein Vp Md7a, vil støyen av denne ha noe innvirkning? Er egentlig ikke så veldig mye støy på lavt turtall. Har ei typisk havstang med muktipliator snelle og fireline. Vil dette kunne brukes? 

    Har forstått det sånn at det er wobbler som er tingen når du dorger, lest mykje bra om Rapala 13 S, er denne å anbefale på denne årstiden? Kor mykje snøre bør eg ha ute? Djupt / overflate? Blir første gang eg prøver meg på spesifikk artsfiske. Blir å prøve i Dåfjorden på Stord for dei som er kjent. 

    Har eit tilleggsspørsmål, kan ei stang brukt i sjø bli brukt til ferskvannsfiske uten å bytte sene? 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.