Gå til innhold
Fiskersiden

DagR.

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DagR.

  1. Jeg har hatt justerbare giverfester på begge mine Pionerbåter. På den første ble festet skrudd med grovgjengede skruer og limt med Tec-7. På den jeg har nå er festet skrudd i en plastkloss (samme som båten) som er sveiset fast i skroget. Begge løsningene fungerte fint, men sistnevnte er nok den beste med tanke på garanti. Som du sikkert vet er skroget på Pioner’en er et flyteelement i seg selv. Punkterer du skroget kan det, i tillegg for risiko for vann inni båten, også gå ut over garantien. 

    Festene jeg har brukt er enkle. De består av en skinne som festes på akterspeilet, og en aluplate med skinne som giveren sitter på. Høydejustering skjer med vingemutter/-bolt. Pioner har disse festene, som forøvrig er like som Buster, Linder etc. Nå har jeg en Totalscan-svinger, og det fungerer supert. Som Erik sier er det lurt å kunne heve svingeren, i tillegg til å ha mulighet til å bytte svinger uten andre inngrep enn nye hull i aluplata.

    Anbefaler deg å lage deg en begrensning nederst på festet som sikrer optimal giverplassering hver gang. En Totalscan-/Lss2-giver som sitter for lavt gir fin vannsprut bak... :D

    FB261DC3-2505-4A77-92B0-2A5B7D959E76.jpeg

    10C0617F-1DA5-4376-9B37-1A3B3542AF1B.jpeg

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.