Gå til innhold
Fiskersiden

helt1

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av helt1

  1. Styr unna Northlift 200lh haleren, denne har eg prøvd og den funker til lette krabbeteiner til 15meters dybde. Nå bruker eg den elektriske fra Olsen Kraftblokk trur eg de heter, det finnes 2 typer (grønn kraftblokk er elektrisk og blå er bensindrevet) denne koster en god del men trekker krepseteine lenker fra 200m så den har eg meget god erfaring av. Ingen erfaring med denne cannonbang nevner over her men alle halere idag bør holde til hobby bruk, det er iallefall veldi vikti at du har nok Ampere på 12v batteriet ditt, vist ikkje så har ikkje den oppgitte dragkrafta noke å si :) f.eks 90kg på 14,2 volt, og 50kg på 11,5volt. :) 

  2. Hærli :D ! har 14' Lawson Norwegian nå eg bruker som markstang, den er 3 delt så tenker 16' i 3 delt funker også ;) Du skal absolutt ikkje klage på første fisk på stanga ! det må ha vært en fin en ! Men kan ofte være lurt å fiske ørreten nå når det begynner å bli vår :) Eg personeli venter til litt ut i Mai før eg begynner å prøve meg på ørreten tenker eg, kor fisket du å ka sluk du brukte ? 
    Når det kommer til snelle valg vurderte eg også stradic 2500 snella, men siden eg kostet såpass med penge på stang sparte eg heller litt på snelle å kjøpte ein Shimano Nexave 2500. Denne er eg veldi fornøgd med iforhold til pris iallefall, og SkittFiske anbefalte meg den, de synest det var mykje for pengene :)
    Linker til snella:
    https://www.skittfiske.no/shimano/157676/shimano-nexave-2500-fd

  3. Hei :) Eg og min far er ferske innenfor dette med fluefiske, vi har tidligere pratet ang. å finne eit kurs der noken kunne lære oss det mest grunnlegende innenfor kasteteknikk så vi kommer på rett spor. Min far har fisket litt i vatn og små elver, og eg har bare tørr trent pitte litt med hans fluestang, så eg ser på oss begge som ferske og skulle gjerne hatt eit kurs ! Eg har akkurat handla inn min egen fluestang "kjøpte eit sett fra Greys på skittfiske", så vi har utstyret på plass til å kunne delta på kurs. Men det store spørsmålet er hvor. Vi bur på vestlandet men det er dårli med kurs rundtom i sogn og fjordane/møre og romsdal, så ein lenger biltur gjør ikkje så mye (ikkje nordnorge osv, hehe) :)  Hadde håpet og evt. fått til noke slikt i rundt slutten av April/iløpet av Mai, så om her er noken som vet om noe slikt, eller kansje her er ein kursleder så skrik ut :D Har prøvd å googlet litt rundt men blir ikkje så klok av dette, selv om der er noen kurs på kursguiden, men ingen datoer osv. 

    Takker på forhånd, og håper på svar fra noken erfarne sjeler :) !

  4. tviler på de 30,5 cm har stor betydning, skal man drive med fiske som f.eks bombarda dub trur eg at lengden har mer å si, trur kastevekta har mer å si en lengden i denne sammenhengen :) 7-21g er det vell min stang er bereknet for og kan ikkje sjå for meg at eg kunne kastet noke spessielt lenger med ein 10 foter kontra 9 :) muli eg tar feil men eg er iallefall fornøyd med 9 foteren, skal eg være ærlig kunne eg tenkt meg 10fot også men føler det blir for dumt å kjøpe ny stang for evt. de små forskjellene :lol: de som også er fint med 270 kontra 300 er jo transportlengden, men er ikkje alle som er avhengig av slikt :) 

    Legg gjerne inn rapport her når du har fått stanga å prøvd noken kast :) !

    Off-topic: Vurderer ein Beastmaster selv. Men i 16fot, som markstang :)

  5. Eg bruker både slike sneller med linefører og stor haspel snelle, bruker også endel fiskehjul ! men eg personeli liker best den åpne haspel snella, har ikkje fisket ordentlig tungt med noken av snellene men var ikkje noke problem med 2 torsker på 4-5 kg kvar på noken av snellene :) men sant som tidligere nevnt oppi her, med stramt budsjett får en ikkje så mye kvalitet, en får somregel det man betaler for :D Skitt Fiske !

  6. Eg har ein speedmaster bx 270 ML, utrolig fornøyd med denne stanga, blir nesten utolmodig på å vente til sluken lander når eg kaster ! Arti å få litt lengde på kastene ;)  Hugser eg sto i samme situasjon som deg for ei stund siden, vurderte også Beastmaster i samme klasse denne gangen, men for meg endte eg opp med speedmasteren :D hvilken lengd gikk du for ? :) 300 eller 270 ?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.