Gå til innhold
Fiskersiden

tuna

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tuna

  1. Den 17.4.2018 at 8.54, erik skrev:

    TM265HL er på mange måter den optimale hekkgiveren for norsk havfiske, men TM185M er neste på listen. 

    Nei, konevinkelen på TM265HL er ikke for smal til å søke etter pelagisk fisk. Da bruker du L, og får dermed vid konevinkel på 21-32 grader og det er stort nok i massevis. 

    Resten er som du sier et spørsmål om budsjett. :) Du kan bruke en TM265HL med en kanal mot feks en Simrad S2009, med en plan om fremtidig utvidelse med feks Evo3. Jeg husker ikke i farta om XID sitter i L eller H, men det er den kanalen med XID som du vil få brukt med ekkolodd som «bare» takler ett frekvensbånd.

    Takk for svar!...... Jeg klarte altså og glemme passord , og få tilsendt nytt fungerte ikke da jeg aldri fikk noen epost, men ut av det blå kom jeg på det ! :D

    Prosjektet ble satt litt på vent da jeg tenkte oppgradering av båt generelt.

     

     

     

    Budsjett har økt og jeg tenker å anskaffe meg xi5 24v motorguide + 12" evo3 evt carbon 12", sammen med 265lh.   Nå er båten min etter det jeg har funnet ut21 grader ved hekken, vil jeg får dårlige resultater pga dette? Tenker på montering max 21.... ,, vil dette fungere dårlig, bedre med gjennomgående, syter med dette..

    Ser jo at alle disse amerikanske fiskebåtene er jo type 24grader....  men ofte med dobbel motor og da feste i kjøl....

    Ville jeg hatt et stor oppgradering med en s5100 mellom evo/giver ? Når jeg skal bruke en " latterlig" sum med penger på dette går jeg muligens all inn... evt ønsker jeg ikke å gå på noen smell ved at evo4/carbon 2 evt kommer senere i år ?...  Har dog ikke funnet trustworthy info om dette... Tåler disse greiene åpen båt med tanke på vær og vind, minusgrader + snø etc på sikt ? .... Har mer lyst å legge pengene mine i utstyr istedenfor en mer kostbar båt og mindre av det jeg faktisk ønsker å bruke båten til..

    Erfaring med disse rådyre lifepo4 batteriene, verdt det? Den ekstra vekten de utgjør spiller ikke noe roller for min del. 

  2.  

    Hei, jeg har en Askeladden Wasper 565 som jeg har planer om å gjøre til "sportfiskebåt".

     

    Jeg fisker  slik som trådstarter, fra fjæra til dypet 5-500.  Jeg sliter med strøm/vind dvs for voldsom drift ved dypvannsfiske selv med 700/1200g lodd.  Dette alle rede ved 200-250 meter. Så da blir det mye fisking  etter lyr/sei ved div grunner i fjorden. "Autopilotfiske" som er blitt lite spennende ...

    Nå ønsker jeg mer målrettet fiske,  agn/pilking/jigging ved vertikalfiske evt sakte drift. 

    Skal forsøke meg etter kveite, lange,brosme,steinbit lysing men også jakte etter sei/storsei  som finnes i så mange dybder.. 

    Etter å ha lest på forumet her virker det ut som om   HDS Carbon eller Evo 3  begge helst med 9"  med hekkmontert giver ( Airmar tm265lh )  Forsto det slik at det er kun evo 3 og carbon som har 2 kanal chirp altså eneste alternativ til tm265lh?

    Vil 265lh bli søke for "smalt" kon/vinkel til at jeg effektivt f.eks kan cruise rundt å leite etter stimfisk som f.eks sei?

     

    Etter mye frustrerende fiske pga drift innser jeg som også blir nevnt ved flere anledning bl.a av Erik at jeg muligens bør investere i "hjulvisper" først ... Og denne ser jeg.. Men så har jeg også ett defekt lodd i øyeblikket...

    Jeg hadde i utgangspunktet kun hørt om minn kota men ser at dere nevner disse motorguide motorene. Og at disse kan kobles opp mot evo 3 etter software update samt med lowrance lodd og da blir vel det naturlig og utelukke minn kota? 

     

    Når alt kommer til alt har jeg fisket " hele livet " men aldri etter noe spesifikt før det siste året. Nå ønsker jeg å kunne virkelig finne fisk som torsk,sei,lyr og bli en "smartere fisker". Det jeg alle rede vet er at dette er nok overkill så det holder for min del vedrørende liten erfaring med ekkolodd etc. Men dette er hva jeg liker å fordrive tiden min og når jeg går inn for noe går jeg inn for det som tid å penger strekker til :) Det er svært mye lettere å lære seg noe når en ligger sjela i det og trivest med nettopp det !

    Nå er i utgangspunktet 30-40 lapper mitt budsjettet for dette ekstrautstyret.. Slik jeg ser rekker ikke dette til hva jeg nevner,så spørsmålet blir vel hva anbefaler dere? Gå ned i kvalitet og anskaffe alt samtidig, evt begynne en plass og bygge seg opp... Hvilken rekkefølge? Evt hvilke komponenter. 

    Er særdeles trøtt, håper det kan svare til et veldig rotete forsøk på å få svar på så mye som mulig :rolleyes:

     

     

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.