Gå til innhold
Fiskersiden

Salvelinus

Medlemmer
  • Innholdsteller

    28
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Salvelinus

  1. Har fisket en del i drammenselva dog ikke de siste årene åja det finnes noen grinete karer der ,men det finnes også hyggelige folk.

    har selv fått komemtarer som "har du lim under skoa eller" osv ,men det er bare å overse.Synes selv det er ganske stressende å fiske der i beste tiden.

    Husker spesielt godt en litt morsom episode fra landskjæret der. Det var en kar som var jæ irriterende og slitsom og kommeterte alt jeg gjorde han påsto også at det å fiske med mark der og da var helt dødfødt.

    Så fikk jeg på en laks og han kritiserte alt jeg gjorde under kjøringen av fisken. Jeg forklarte at jeg har fått noen lakser før og at jeg ikke trengte noen råd fra han. Når laksen var ferdigkjørt og klar for å kleppes pekte jeg på kleppen min og spurte om han kunne kleppe den for meg. Da ble han pluteslig helt blek og rar og sa med lav stemme at han aldrig hadde kleppet laks før så han ville ikke.Heldigvis det var flere andre på skjæret så en annen kar kleppet den for meg.=)

    Mitt rår til nye i drammenselva er:

    1 ta en tur uten å fiske først eller kom en tid før du skal fiske for å se på hvordan det fiskes der og snakk med andre og regler osv .

    2 pass på så du ikke hiver over snørene til de andre som fisker gang etter gang.

    3 husk at det er bevegelig fiske og at når du står på rekke med mange andre ikke blir stående men beveger deg litt nedover når du står nederst går du opp til øverste plassen igjen og venter med og kaste til alle de nedenfor deg har kastet slik som geir n sa

  2. Inlegget mitt var ikke ment å provosere men som en spøk. Faktum er jo at en fisk det være seg gjedde eller ørret som ikke blir spist av mennesker alltid vil gjøre nytte som føde for andre organismer .

  3. Konklusjon og Motto : En død gjedde er en god gjedde da den uansett alltid vil gjøre nytte for seg enten den blir slengt i buskene (god mat for dyr ,fugler og organsimer) eller på middagsbordet til fiskeren... ;)

    EDIT: Admin anmoder folk om å unngå flaming, altså innlegg ikke egnet til annet enn å provosere. Se forøvrig forumregler. En ber derfor også medlemmene om å unngå å kommentere slik unødig...

  4. Har flere men her mine topp 11 :

    1 mc ulykke 1

    80 kmt rett i siden på en bil fløy heldigvis over bilen, men stussa taket auuuu

    han som kjørte bilen var dritings og sjanglet bort til meg å sa jeg ikke skulle prøve meg på noe=) så dro han videre jeg krabbet til en bensinstasjon og fikk ringt politi

    2 mc ulykke 2

    front mot front med bil svevde litt i lufta før jeg landet med rompa i frontruta på bilen som kom lenger bak den jeg krasjet med og rikosjerte videre inn i en stople så hjelmen sprakk. gikk noen meter før jeg svimet av. dama som kjørte bilen som kom over i min kjørebane var ca 90 år

    3 mc ulykke 3

    (selvforskyldt) fikk bremespedalen igjennom leggen i en crash

    4 mc ulykke 4

    ble påkjørt bakfra av en bil i stor fart mens jeg sto i et kryss.. rygg/hofter

    Konklusjon : mc er farlig

    5

    har hatt flere tannhistorier ,men vondest var å få bedøvelse satt rett i nerven vræla høyt å slo til bordet som verktøyet lå på så det flaksa rundt ble sur og dro hjem var på tannlegevakta senere å dro ut bylletanna.

    6

    gikk på stålisen på øyungen med boret over skulderen plutselig var jeg i horisontal stillig i lufta og landet på ryggkulen oppå spiralen på isboret ,mista pusten lå lenge ..

    7

    Nesten slått ned av bråkmakere på byen . Fikk et ballespark og springskalle og et par tette og ble fortalt at nå skulle jeg gruses ! var presset opp i et hjørne og hadde kun valget å angripe eller bli "grusa" valgte angrep og gikk bananas husker ikke så mye av selve slossingen, men jeg tror nok bråkmakerne fikk betydlig mer smærter enn meg .Den ene ble liggende med tinntalerkenøyne og raske rykninger i hendene den andre veldig blodig jeg stakk . passerte stedet senere og da var det masse blod med tykke klunper i der.Hadde vondt i panna og handa i et par uker etterpå. Hater vold å bråk,men akkurat disse gutta tror jeg fortjente det.

    kikka i avisene dagene etter og heligvis var ingen døde =)

    8

    Datt ned fra taket på en veranda i 2 etg landet på hodet og skulder på isete bakke bare 5cm unna et parafinrør som sto opp !! ødela skulder og et par ribben

    9

    datt fra loftet og rett over en bjelke i bjelkelaget i 1 etg under husbygging knakk flere ribben .Hadde nok tatt kvelden hvis jeg hadde fortsatt videre i betonggulvet i kjelleren.

    10

    beckherew smærtene

    11

    dumpa av ei dame i 94 det har begynt å gå over nå =)

  5. Testet ut fluekasting nå, og fikk merkbar fremgang.

    Det er da to ting jeg lurer på. Øket lengden på kastet med 5-7 m og landet mellom 15 og 18 m. Dette var uten fortom (tidligere kast med), så mitt spørsmål blir. Kaster man vesentlig dårligere/kortere med fortom ?

    Har trent og de andre kastene skjedde for et år siden.

    Spørsmål to. Kjøpte en line jeg jeg ikke ser bak frem på. Klarer ikke å se forskjell med det blotte øyet. Kaster like langt med det begge veier :). Er det diameteren en måler for å finne ut bak frem på snøret?

    Man kaster lengre med fortom med påmontert flue.

    For å finne bak frem på snøret legg endene ved siden av hverandre den delen som blir tykk først er foran.

    Kan ellers anbefale et par bøker om fluekasting det er : kjetil b mathisen fluekasting i praksis tror jeg den heter og mel kriger . Et fluekastekurs er også lærerikt.

  6. Tja..... Det kan jo også strengt talt fungere som en "sovepute" og sørge for en likegyldighet ovenfor elva, og man blir fornøyd med tingenes tilstand - og kanskje til og med blir litt likegyldig i forhold til elvas "helse" -bare man klarer og holde fiskestammen nogen lunde ajour. Se på Sandvikselva. Svært lite gjøres for å bedre miljøet i den, så lenge det er et minimum av fisk i elva, er nå min påstand

    Tror nok heller et klekkeri ved elven som setter ut smolt/ stor yngel vil ha en veldig positiv effekt både på fisket og intressen for å kultivere elven.

    kan jo ta et eksempel fra Akerselva i oslo der det av OFA på slutten av 80tallet og begynnelsen av nittitallet ble laget klekkeri ved nedrefoss.

    Fisket tok seg kraftig opp i de påfølgende årene og det var masse fiskere å se og intressen for elva steg kraftig. Det var flere som fikk 20-30 laks og sjøørret iløpet av en sesong!.

    Det ble også startet en forening som ble kalt Akerselvas fiskarlag som hadde masse medlemmer.Som følge av det ble det også ryddet og stelt mye i elva.

    Så kom det nye lover som gjorde at OFA ikke lenger kunne sette ut fisk i elva,det var vist noe med at de ikke fikk blande rogn fra markafisken med den anadrome fisken.

    Da utsettingen sluttet ble fisket dårligere og dårligere i de påfølgende årene og intressen blant fiskerene i elva dalte raskt.

    Nå er den nesten ikke fisk å se i elva lenger og det ligger søppel og dritt overalt .

  7. jeg lurte på hvordan meite fiske på åbbor funker. jeg trenger litt info akkurat rundt det,for vis man er på jakt etter de store er det vel meitefiske som gjelder ? eller`?

    Går fint å få stor abbor på død fisk ,Det kan lønne seg å dele fisken(bruke halve) eller skjære spor i buken så den lukter mer. Fisk agnet på bunn ute på grunner.

    Ellers vil jeg slå et slag for balansepilken den tar mye stor abbor den og.

  8. Har bare skumlest denne tråden så mulig mitt forslag til å redde villaksstammene er nevnt før.

    For å redde de forskjellige laksestammene bør/må det bygges egne klekkerier ved hver av de store elvene der man på høsten har stamfiske stryker og kultiverer yngelen til den kommer opp i en viss størrelse før man slipper den i elva.

    Eventuelt hvis elva er infisert med gyro kan de slippes som smolt i nedre deler av elva for å sikre høyere overlevning.

    Dette vil selvfølgelig koste penger,men burde ikke være så veldig dyrt.

    Her bør staten på banen og legge inn penger,men penger fra salg av fiskekort burde også bli øremerket til å finasiere klekkeriene.Sikkert mange ildsjeler som er villige til å hjelpe til også.

    Man har bygget laksetrapper før for å hjelpe laksen nå bør man bygge egne småklekkerier også.

    Hvis dette gjøres kan man ungå c&R og baglimit og man sikrer at laksestammene ikke lenger er truet.

  9. Har du spurt garnfiskerne der inne om hva de gjør med de digre røyene?

    Det har jeg, og svaret er som regel det samme: "Dei store? Nei, sat**, dei e da berra å grava ned".

    Mvh Oz

    Ja har spurt om det og de sa de røyket dem,Det var derfor jeg leverte et par til røyking.

  10. Stat Perca:

    Noe som jeg synes har kommet lite fram i debatten, som forøvrig hadde et helt annet utgangspunkt enn hva den har endt opp med, er fiske på arter som er truet. For eksempel laks. At noen av moralistene kan fiske laks, og helst der hvor den burde være i fred p.g.a. reproduksjonen (elv) og på toppen av det hele drepe individer av denne truede arten skjønner jeg lite av.

    Svar Salvelinus:

    At dette ikke er kommet frem i debatten er vel fordi det ikke har noe med å fiske abbor med levende mort for så å melde den inn i en konkurranse å gjøre :) , men angående dette inlegget om laks vil jeg bare si følgende:

    Tenker man godt etter så spiller det absolutt ingen rolle HVOR eller NÅR man fisker (i dette tilfellet laks ,men det gjelder faktisk all fisk!).

    Om man får laksen i sjøen i april eller i elva i juli spiller INGEN rolle hvis man kverker den bortsett fra at muligens er mer moro og samfunnsøkonomisk bedre å få den i elven.

    Dreper man fisken (ved sjøen eller i elven) får den ikke gytt uansett!.

    vill man den skal klare å formere seg så må man la den leve pungtum.

    Dette gjelder all fisk.

    Sikkert noen som tror jeg er en totaltilhenger av C&R nå ,men det er jeg absolutt ikke med mindre jeg vet at arten er truet .

    Ellers for å si noe som faktisk har med denne tråden å gjøre så er det fullt mulig å få abbor på død mort!

    Etter å ha lest denne tråden skulle man tro at dette er en umulighet.

  11. Tviler på at rekeforbudet kom fordi reke skal være så utrolig effektivt.

    Tror nok heller forbudet kom pga de stygge reketacklene som ble brukt før med 2-3 treblekroker surret fast på reka.

    Dette førte til mye feilkroking.

    At reke skal være så veldig mye bedre enn annet redskap mener jeg er feil.

    I Dramenselva og lågen er det lovlig med reke ( kun en treblekrok) og dersom det hadde vært så ovelegent med reke så hadde vel nesten alle brukt kun det der,men det gjør de ikke.

    Hvis man ser på fangststatestikk fra Drammenselva så ser man at fangstene er ganske likt fordelt på tubeflue sluk mark og reke.Har selv fisket en del med reke og kan ikke si det er noe spesielt bedre enn feks mark,men virker som reka tar større laks kansje.

    Min erfaring er at reke er bra i kald stri elv og marken er bedre litt lenger utover sommeren høsten.

    Et lite eksempel fra en elv på vestlandet jeg var i som de lokale brukte reke.De brukte ikke reke tacklet slik jeg var vant til de hadde bare en stor enkeltkrok og tredde en vanlik rosa (ufarget) reke på kroken.Jeg hadde med meg ferdigriggete reketakkel (de knallrøde) og trodde at de skulle være ekstra effektive siden det ikke ble brukt slike der.

    Kulpen var stinn av laks ,men den ville ikke ha rekene mine.Når jeg byttet til en spinner derimot fikk jeg to laks.Så reke er ikke noe superagn ovelegent annet.

  12. Den artikkelen fra aftenposten er det jammen mange feil i .

    for det første står det at canadarøya vokser meget raskt ,dette er helt feil da den vokser meget sakte, fisk på 1kilo kan være over 10år

    Det står at det er en dårlig matfisk ,det er også helt feil da den regnes som en av de aller beste matfisker.

    Videre står det at den spres ved bruk av levende agnfisk...Det er feil da det ble innkjøpt 300 settefisk som ble satt ut med viten og vilje i rømmevatna østgårdvatna og kvesjøen.

    Har forresten lyst å se han som bruker små canadarøyer som agnfisk !! for det er jo sikkert lett å få tak i=)

    I sverige finnes den i over 70 sjøer og biologer der sier at de kun har positive erfaringer med canadarøye.Det sammer sier En norsk forsker (Arnfinn Langeland) om utsettingene i lierne.Det er dessuten veldig sjelden den klarer å formere seg i europa.

    I overbefolkede vann er den effektiv for å tynne ut bestander av småfallen underernert fisk

    og det har vist seg at størrelsen på fisken har økt betraktelig.

    Se bare på lutvann i oslo før man satt ut canadarøye der man før fikk masser med røye i kulepennstørrelse ,nå derimot får man pen røye og har tatt over kiloen der.

    Hvis du vil lese mer om canadarøye se denne linken

    http://ofaforum.no/forum/viewtopic.php?t=4957

  13. 1 liter glyserolum (apoteket)

    noen teskjeder herdins nr51 beispulver (byggevarebutikk)

    1 teskje formalin (apoteket)

    Ferske reker funker best

    Et tips.. er å binde ferdige reker med fortomm og krok og ha de på et norgesglass så slipper man mye av griset ved elva

    du sparer også mye dyrebar fisketid da =)

  14. Har sett veldig feite røyer norpå også. Er vel ganske vanlig at røyer over 3-4-5kg begynner å få høy rygg og blir side i buken og nesten slutter å vokse i lengden.Hvis jeg finner det skal jeg poste et bilde av en feit røye fra hadeland også.

    En røye / fisk som blir pumpet opp fra dypet vil også sprenges ut av trykket og bli ekstremt oppblåst har sett dette selv i skogseid mange ganger ,da virker den jo enda fetere. ofte kommer det masse luftbobler opp i vannet under kjøring av fisken.

    By the way ..mener de bare forer (laksesmolten) i skogseid kun med et finkornet pulver

    Her er nok et bidrag i hvordan stor røye ofte kan se ut denne er fra svalbard

    070620071617aSkYPe2a1mLVg4YfWT.jpg?81

  15. Har endel erfaringer med røyefiske på sommeren(vår høst) og det er at hvis du skal fiske fra land kan være bra å fiske med slanke flate sluker som har god bæreevne feks en tynn toby 18 som du fjærner kroken og fester en senestump på ca 10-15cm etter med ei fargeglad flue .

    Du kan også bruke maggot eller en veamark i steden for flua.Sveiv sakte og med stopp innimellom. Prøv i forkjellige dybder Fluefiske kan også være bra prøv en hareørenymfe.

    Jeg har erfart at det er geografisk forskjell på hvor røya tar mark. Feks har jeg aldrig klart å få røye på mark på hadeland/østerdalen i normarka eller østmarka.Har brukt såkalt rødmark også (som skal være

    bra til røye)

    .På vestlandet har jeg fått mye røye på mark både doggmark og rødmark.I nordnorge virker det som røya også biter lett på mark. Har da brukt Makk og skje metoden som er å bruke en litt tyngre rund sluk feks en

    spesial kobber 12gr rød fjærne kroken og bruke 20-30cm sene etter med mark.Dette fungerer også bra på sjørøye i elv (og i sjøen) sveives subbende over bunn.(ørreten er også svak for dette)

    Små spinnere er også bra mepps kobber har gitt bra uttelling.

    Har du mulighet til å bruke båt er sjansene mye større for fast fisk særlig hvis du ror med markdrag og agner med magott veamark eller akkar.

    Du kan også pilke på vanlig isfiskevis med røyeblink fra oppankret båt.

    Da er forforing med ost er også effektivt hvis du skal fiske over

    flere dager merk av plassen du har foret ( obs! det bør ikke være for grunt).

    Har best erfaring med røyefiske på vår og høst mens det er kaldt ivannet.

    Lykke til!

  16. Har samme erfaring som det Kim Andre skriver nemlig at hvis fisken ser / har sett deg er det mye vanskeligere å få den.Den er blitt skeptisk og står bare å trykker.

    Prøv å komme på elven nedenifra på nedsiden av der fisken står og fisk oppstrøms har fått flere fisk da som bråsnur og jager nedover og hugger . Hvis du ikke vil bruke flue så er svarte spinnere bra i varmt og lavt vann

  17. [

    quote]Er det ikke på tide å forby fiske etter laks og sjørret i elv ? Fisken er der for å gyte ! Er det ikke da den trenger fred? Fisk den heller i sjøen !

    Det er ingen forskjell om man tar/ dreper en laks i sjøen i april eller elva i juli rent forplantningsmessig .

    Fisken får uansett ikke gytt påfølgende høst. Vil man at den skal gyte må man la den leve enkelt og greit ;)

    For å hjelpe villaksen burde det kansje heller være totalstopp på laksefiske i sjøen og 99% C&R i de elvene

    som er sårbare evt ikke fiske i de sårbare elver. Man burde kansje i de elvene som er i krise lage små lokale hjelpestasjoner med kar som man kan oppdrette større antall fisk og sette de på elven når de nærmer seg smoltifisering.Dette er vel noe staten ikke tar seg råd til.

  18. Grattis med fin fisk!

    Tipper på sjøørret bortsett fra at det pleier å være vanskelig å holde en sjøørret etter halen slik som på bildet, laks derimot er lett å holde etter halen. Ellers kan man sammenligne med 2 smålaks som er tatt i akerselva her: legg merke til de spisse halefinnene og kjevebenet på smålaksen

    240420071522qnD2yFEByFUetl8aa1.jpg?22

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.