Gå til innhold
Fiskersiden

Flyfishing for Salmon

Medlemmer
  • Innholdsteller

    889
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    10

Innlegg skrevet av Flyfishing for Salmon

  1. Intressant lesing fra dere, Erik og andre som postet her i tråden. Er heilt enig med dere, men, ikke tru at dette ikke blir av. Oppdrettsnæringen har en uhyggelig politisk og økonomisk makt og selv det simplaste og dårlegaste anlegg får tydligvis konsesjon for drift. Her i Hardanger, og som ein som er meget involvert (eller, var involvert) i oppbygging av genbanken ser jeg nå hvilken makt oppdretten har. Genbank Hardangerfjord er nå nedlaggd og det unikke genetiske materialet som er insamlet i dei siste to åra skal destrueres...... Dette var dødsstøten for all villaks og sjøørret i Hardangerfjorden.

    Ikke slipp til et eneste anlegg der nede hos dere. Hvis dere tillater dette så kan ni bare ta turen hit opp og se med egne øner hva som har skjett med villfisken......  :(

    • Like 2
  2. I mine ører veier dette tynt:
     

    Sitat

    Rolle

    Reddvillaksen.no skal ved hjelp av auksjoner og annen kapitalinnhenting finansiere tiltak som kan sikre og øke bestandene av vill laksefisk. Reddvillaksen.no skal være en kunnskapsformidler og pådriver i offentlig villaksdebatt. Gjennom aktivt samarbeid med andre organisasjoner (Norges jeger- og fiskerforbund, Norske Lakseelver, Villaksalliansen…) skal vi utnytte deres kompetanse og nettverk.

    Jeg etterlyser lobbyvirksomheten?????????

    Det er ju den virksomheten som har fått uppdretten til å kunne husere som den vill............

    Det er ett som er sikkert her: miljøfaktorer er som å slå vann på en gås............ totalt uverksamt dessverre.

  3. Kofor skal vi akseptere et forhold med lakselus da dette er en unaturleg tilstand (det var ikke lakselus i fjordane under vinterstid før oppdretten startet). Allt annet enn dette er unaturleg og skall ikke aksepteres. Oppdrett skal drives på naturens villkår, ikke omvendt.

    Lukkede anlegg er det eneste Norske Lakseelver bør akseptere meiner jeg som fiskebiolog.

  4. Det enda jeg veit er at LMP generellt har høg kvalitet på sine produkter. Svivelplatten er noe av dei bedre på marknaden. Hvordan rekkefestet er har jeg deremot ikke noen kommentar til meir enn at dette ser ut at være en "hjørneplate" og det betyr at rekkerøret må være i ca 90° bøj og ha samme høgde på begge sider.

    Jeg veit at det er trollere i Sverige som har byttet ut Scottys originale svivelplatte til fordel for denne LPM sin svivelplatte. Kunne godt tenkt meg en slik selv men i svart eloxering ;)

    • Like 1
  5. Heilt klart at det er tilfelle det som abbor sier. Jeg kjøpte også en henger som tar større last enn det min båt veier. Med full last, d.v.s. båten min så har jeg noen 100 kg før det blir overlast på hengern. Det er trulegtvis også anledningen till at min TK-Trailer er så stabil på langkjørninger (Bornholm som lengste kjørelengde til nå).

  6. Kofor er ikke turist- og hotell/overnattingsnæringa med på dette? Er det ikke dei næringane som skal legge til rette for sportsfisketurismen i og runt elvedalarna? Heilt utruleg nær vi tenker på hvor mange som eg skulle kunne arbeide og ha intekt av denne turistnisjen. Som det er nå så er det mange i den næringa som har tapt sine jobber

    Har dei aktier i oppdrett tru........

    Hva sier Norske Lakseelver? Har dere ikke noen dialog med denne næringa?

    • Like 1
  7. 2 timer siden, abbor skrev:

    Jeg hadde gått for en Brenderup boggihenger med superruller.

    Liker Brenderup. Var på jakt etter en slik som du har men fekk ikke tak i noen som hadde den hjemme, og det var ikke noen som tog hem noen i den tiden jeg måtte ha en (november). Det var grunnen til at jeg i steden kjøpte en TK-Trailer. Det var dog ikke noen frustrasjon, for jeg visste at både Brenderup, og TK var stødige trailers.

  8. 6 timer siden, Steinar Moen skrev:

    J
    Men måtte jeg handlet henger i morgen hadde jeg gått for den minste av Svela sine boggier. 
     

    Hvordan fungerer en 2,10 m brei Svela til en 2, 58 m brei 25" Beason Da må du kanskje søke dispensasjon ver gang du skal traila? Låter "rangligt" spør du meg.......

  9. 10 timer siden, BusterSCC skrev:

    Høres ikke bra ut i det hele tatt. Ble hengeren kontrollert i ettertid ? Jeg ser for meg att byggemetoden gjør att rammen lettere kan bli skjev kontra en som er sveist og med flere avstivere. Hvordan bil slepte du med ?

    Da jeg hadde føling av slike tendenser med vobbling, da jeg tidligere hadde hentet en 1300 kg båt fra Ørsta så hadde jeg gått over hengern. Den var i stort sett ny, køpte den ny men hadde tills da brukt den veeeeldigt lite da jeg ikke hadde E-sert på den tiden. Etter å ha tatt E-sert så for jeg med hengern til Sverige for å hente ny båt :unsure:

    Det var på hemvegen dette skjedde, med full last, ca 1400 kg, d.v.s. maxlast på hengern og på rak motorvei!!?? det var en svak nedoverbakke slik at jeg lettet på gassen. Var kanskje en fart på straks over 80 da dette hente. Det begynte litt som det jeg tidligere hadde kjent men, forskjellen nå var att i steden for å stoppe så bare økte vobblingen. Det var såvitt jeg ikke hamnet i grøfta for jeg bremset pløtsligt og det reddet meg for da bremset ju også boggin på hengern. Håper jeg aldri får oppleve noe slikt igjen :blink:

    Bilen var en XC90 AWD, D5

    Synes også att den hengern var veldig "rank" og spesiellt syntes jag at baugstøtten var totalt kass. Ligeså dei selvsjyssterende sidorullene/hjulene var dårleg støtte mot vikkninger på vogna.

    Byggde selv om baugstøtten da jeg kom heim med deler fra............Tysse. Sen sålgte jeg hengern....

    Med TK-Trailer får en støttehjul som stilles inn for akkurat det skrog en skal frakte og dei er flyttbare fra balk til balk i tillegg til at dei er flyttbare sidelengs på balken og i høgde. Baugstøtten går ikke at jemføre med Tysse................... :wacko:

    Det er den samme båten som jeg fraktet på Tysse. På min XC90 føler jeg ikke at jeg kjører et 2,5 tonns ekipasje, det mærkes selvfølgelig i oppoverbakken men, ellers ikke. Hengern er "rock stable" og jeg har t.o.m. prøvt å provosere den til vobbling. Hele ekipasjet bare demper bort dette, i vert fall opp til ca 90 km, en fart en sjelden kjører i. Kanskje da i noen fine nedoverbakker :rolleyes:

  10. Hadde en Tysse 2000 henger. Det ble en dyr affære. Den solgte jeg lynkjappt etter att jeg var nær til å havne i grøfta grunnet svært innstabil henger. Den vobblet forferdelig uansett etter optimal instillinger. Aldri meir Tysse for min del Dog, bare hva jeg selv syns da.......:unsure:

  11. Heilt klart er et ekkolodd meget brukbart for allt fiske. Man kan sjå så mye meir og en får direktinformasjon rett på skermen. Loddet taler om vilken type bunn du har. Du kan sjå beitesfisken (rovfiskens skafferi), du kan sjå etter temperatursjikt, dypbranter dyphull, grund mv. mv..............

    Har man ett ekkolodd kombi d.v.s. kombinert med en kartplotter kan man også mærke av plasser slik som grund, dyphull og der man får hogg, eller t.o.m.fisk. Det gjør det mye enklere å vende tilbake uken seinere for å prøve "goplassen" igjen ;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.