Gå til innhold
Fiskersiden

Peber

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Peber

  1. Den 20.2.2019 at 19.35, Daggad skrev:

    Utenfor Godøy, mot Erkna, Grasøyane...alle plasser med hard blandet bunn og dybder som Kim sier normalt fra 20-40m. Jeg har fått de på sild og gummijigg. Største på ca 25kg, normalen er fra 5-15kg.

    Kveitefiske er noe man må sette seg litt inn i, og så ha tålmodighet. Men er nok det sjøfisket jeg synes er absolutt mest morro. God matfisk er det også, men slipp ut de under minstemålet. 
    Jeg fisker stort sett kveite mellom sesongene på torsk og laks, vet ikke når det er beste tiden men virker som de stort sett er der.
    Naboen fikk en på 25kg her på Larsgården innenfor Svinøya. Så de er litt over alt.

    Spændende takk for flot svar

  2. Den 14.12.2018 at 2.22, Kims skrev:

    Fisker kveite litt lenger nord i fylket og har hørt at det er bra med kveite utenfor Ålesund, men du bør vel fiske litt dypere her nede enn du gjorde i bodø. Jeg fisker hovedsaklig fra 20-40meter og beste tiden er vel fra januar og til juni etter mine erfaringer. Sand og grusbunn er som regel fint for kveita.

    Har du tips om konkrete pladser.?

  3. Den 10.12.2013 at 21.48, obbien skrev:

    Kveita er altetende, den tar nok det som er tilgjengelig der den befinner seg. Det er riktignok mye større sjanse for bifangster av mindre kaliber om du fisker med reke. Ofte vil torsk, hyse, hvitting og andre agntyver ta reka lenge før kveita.

    Men vi har fått solide kveiter som bifangst på reke eller dobbel reke. Vi fikk blant annet en kveite på 23 kg under flyndremeite. Den ble tatt på en st. 1-krok med reke på og 0.50 fortom og lett haspelstang.. Fikk også en på ca. 14 kg på dobbel reke + en på 11 kg.

    Kveiteagn kan være mye forskjellig, men det er ingen tvil om at jeg foretrekker fersk sild om det er å få tak i. På høsten her er det uslåelig som agn. Men fersk sei eller makrell kan også fungere. Fersk er best, men opptint fungerer også.

    Forøvrig finner vi mye krabbe i magen på kveiter på enkelte steder, her ville nok krabbe fungere også om man finner en måte å takle den opp på. Men igjen, fare for bifangster man ikke ønsker :)

    Hei. Kor fisker du kveite og flyndre?

  4. Den 25.8.2011 at 22.44, havnegjerde skrev:

    Fantastisk! Jeg bor på Sula rett over fjorden for Ålesund..Jeg driver å brøver meg på kveite på Søre Sunnmøre.

    Der har jeg funnet en god del sandbunn..har hytte der ute og båt der ute så jeg benytter en hver anledning til å prøve meg.

    Skal dit i morgen og fiske der ute til søndag. Vet du om gode butikker i ålesund du kjøper kroker e.t.c på??

    Mvh

    Bendik Havnegjerde

    Har du haft held me kveite?

  5. Kom du deg på hytte?

    Den 11.8.2018 at 14.12, slapoe skrev:

    Hei,

    Jeg har tilgang på hytte og båt på Sula neste uke. Samboer er litt skeptisk på å dra da hun tror det kan bli i overkant mye fiske (for hennes smak). Jeg har ikke så lyst til å dra alene derfor hører jeg her om det kan være interessant for noen. Vet ikke om det blir aktuelt å være fra mandag til fredag eller om det kortes inn i en eller begge ender.

    Sula er en liten øy utenfor Frøya (søk opp sula rorbuer og havhotell på facebook). Båten er en Kaasbøll 17' med 50hk og enklel plotter/ekkolodd. Hytta er et velutstyrt lite hus. 

    Været ser ikke ut til å bli strålende, men godt nok til at det er greit å fiske. 

    Jeg drar fra Trondheim, har ikke avklart om jeg har tilgang på bil enda. 

    Eneste krav er at du er glad i å fiske (kveite, lange, brosme ++) har penger til bensin på båten og at du har ok fiskeutstyr.

    Kom du deg på hytte?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.