Gå til innhold
Fiskersiden

SverreAK

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SverreAK

  1. 4 timer siden, erik skrev:

    Hei Sverre

    1. Her er det ganske stor forskjell. Elite Ti har mer eller mindre samme ekkolodd som HDS-seriens Gen 3 (Eller Simrad NSS Evo2). Elite HDI derimot har ekkolodd fra modellene før HDS, Elite HDI begynner å dra på årene og selv om det er «høyst brukanes» så er forskjellen kontra mer kurante modeller som Elite Ti merkbar.

    Elite Ti har også en mer avansert og mye raskere kartplotter. Den er kompatibel med de beste kartene fra både Navionics (Platinum) og C-Map (N+) mens Elite HDI ikke takler disse kartene og må ha de enklere kartseriene. Touch-skjermen på Elite Ti gjør det også mye enklere å sette eller redigere waypoints, samt panorerer/ orientere rundt i kartet.

    Som du sikkert har sett er Elite Ti på vei ut (den erstattes med Elite Ti2) så du bør få gode priser på Elite Ti. Elite HDI er såpass gammel at der snakker vi prisklasse rundt «en sixpack med pils». :)

    Inn fra sidelinjen kan du også se på Simrad S2009 som er et rent ekkolodd (ikke kartplotter). Men som ekkolodd blir det ikke veldig mye bedre enn S2009 i den prisklassen.

    2. Det avgjørende her er egentlig ikke huset til ekkoloddgiveren (svingeren) men innmaten. Det er litt vrient å være bastant her uten å vite hvilke modeller du har sett på, men basert på dybden du oppgir vil 50/200/455/800-HDI (som gjennomgående modell) fort være det rimeligste alternativet som gir gode data for bunnkomposisjon mens SS175-serien (også gjennomgående) til Airmar blir neste steg opp. Førstnevnte ligger vel i nabolaget rundt 5 båtlapper mens sistnevnte fort er 2-3 ganger dyrere men jeg har ikke sjekket prisene her på en stund. 

    Ellers skal man ikke kimse av Airmar B260 på båter med deplacementskrog. I prisklassen er det dessuten lite som slår denne på bunndeteksjon pga den smale konevinkelen på 200kHz. Men for å se fisk pelagisk er fort 175-serien et bedre valg.

    Huslån slipper du nok uansett, men det er ingen hemmelighet at ekkoloddgivere som skal prestere virkelig godt på den dybden koster penger. Dvs ikke huslån men en grei brukbil.... Selve ekkoloddet har falt betydelig i pris med tanke på prestanda på store dybder. Du skal ikke mer enn en håndfull år tilbake før du måtte opp på toppmodellene hvis du skulle se noe fornuftig på dypere vann enn 100 meter, men nå kommer man langt med mellomklassen (som Elite Ti).

    Hei igjen

    Takk for gode svar. To spørsmål til...

    1) Når du skriver 50/200/455/800-HDI, så blir det samme som SS60, gjør det ikke? 

    2) Simrad Go 7 XSR eller Elite 7 TI? 

     

    Mvh

    Sverre

     

  2. Den 16.2.2018 at 19.08, erik skrev:

    Du skal enten ha en Elite Ti med 50/200/455/800-HDI (merk deg «50» først der og ikke «83») eller en HDS som du bruker din LSS på og kjøper en HST-DFSBL til. Enkelt og greit. :)

    Hei Erik

    Har lest mange av dine innlegg, og har skjønt at du kan en del om dette.. 

    1) Hva er forskjellene på Elite 7 TI og Elite 7 HDI? Jeg kommer til å fiske på inntil ca 200 meters dybde, og utstyret skal monteres i en tresjark.

    2) Noen hevder jeg må ha en Xsonic bronze svinger til 5k, mens andre mener en i rustfritt stål til 3k gjør akkurat samme jobben. Hva mener du? 

    Er dette passende utstyr dersom målet er å identifisere bunnforhold (og evt. større fisk) på 200 meter, uten at jeg må ta opp husbanklån på utstyret :)

    Takk for hjelpen :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.