Gå til innhold
Fiskersiden

Nicholas S

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nicholas S

  1. 6 minutter siden, piscator skrev:

    det er naturligvis mulig å fiske langs gamle Mossevei, og der er det som bildene dine viser flere plasser hvor det er mulig å komme til. Jeg har aldri fisket her selv; det er ganske brådypt på vestsiden her. Derimot pleide vi å fiske på motsatt side, nord for der høyspentlinjen krysser sjøen; på den legendariske Myrvollgrunna. Der var det bra fiske, men det var en periode svært hardt fiske der, slik at fisket etter hvert ble mye vanskeligere. Har ikke fisket på Myrvollgrunna på mange år, så jeg vet dessverre ikke hvordan fisket er i dag.

    Får prøve langs veien der til sommer og kanskje på motsatt side:D Takk!

  2. 2 timer siden, piscator skrev:

    Gjersjøen er et übervanskelig vann. Det er veldig stor abbor der, det har blitt tatt 2+ fisk der, og mange oppunder. Men bestanden av stor abbor er veldig tynn. Det er relativt greit å få små abbor, men heller ikke steikefisk er spesielt vanlig.

    Vannet er heller ikke lett å fiske fra land; båt er nesten et must om sommeren. Isfiske er kanskje mest praktisk. Da kommer man i hvert fall til på alle plassene. Det er heller ikke lett å fiske fra land alle steder, fordi tilgjengeligheten ikke er den beste. Bredden er bratt, med mange skrenter. Eller det er skog. De fleste steder er det dessuten brådypt. Gjersjøen er jo generelt en dyp innsjø; 64 meter dyp, med store områder hvor det er 30+ meter dypt.

    I 1981 ble det satt ut gjørs i Gjersjøen, og bestanden er i dag ganske god, med en fair sjanse på 5+ fisk. Som posten til Erik viser er det mye gjedde, men min erfaring er at 5+ fisk er sjeldne. Og ekkogrammet viser at gjeddene for en stor del jager pelagisk, der mye av byttefisken (mort) holder til.

    Spennende med gjørs! På google maps har jeg funnet noen spots som virker fine med stein bunn. Det er langs gamle mosseveien. Her er to eksempler. Hva tror du?1505288763_Skjermbilde2019-03-15kl_10_53_12.thumb.png.871ba4d3af794740f20a6ce1953f123e.png563101226_Skjermbilde2019-03-15kl_10_54_55.thumb.png.4d47b096b37bf67d0b22203df0d11152.png

  3. Hei

     

    Siden jeg bor relativt nærme Gjersjøen har jeg lyst til å prøve litt abborfiske der. Mange sier at det er et veldig vanskelig vann og vanskelig å få litt borre. Er det vanskelig å få grei størrelse abbor langs gamle mossevei? Tenker 250g +. Bruker alt fra jigg til dropshot og på sommeren.

     

    Takk for eventuelt svar!

  4. 3 timer siden, TT skrev:

    Aha! Da burde du i alle fall ha muligheten for å fiske i sjøen ...

    Men til abbor; noen abborvann innenfor sykkelavstand, kan være Gjersjøen, Nøklevann og Fri-Elvåga (altså den nordlige delen der det er lov å fiske). Gjersjøen går for å være litt vanskelig, og Nøklevann er kanskje heller ikke det enkleste vannet å fiske fra land. Elvåga har jeg aldri vært ved, men det skal være stor abbor der.

    Ellers er det jo tatt stor abbor i Bogstad. I Østernvann, litt lenger vest, er det tidligere tatt kjempeabbor, men jeg tror vannet må regnes som "vanskelig". T-bane til Eiksmarka og sykkel inn. Sognsvann har faktisk også ganske bra snittstørrelse på abboren, men her er det tidvis folksomt ... Jeg har tatt abbor på rundt 300 gram i Øvresetertjern, men det er vel mer som en kuriositet å regne. Lett tilgjengelig er det i alle fall. Bærum har også noen abborvann. Dælivann er det letteste tilgjengelige (med t-bane), men her er nok de fleste fiskene på størrelse med jiggen din ....  I Stovivann er det tatt stor abbor, men det er kanskje ikke like tilgjengelig med kollektivt. Dessuten er ganske store deler av strandsonen vanskelig å fiske fra.

    Det var noen forslag fra meg.

    Takk for alle de forslagene! Skal se nærmere på de:)

  5. Hei

     

    Jeg lurte på om noen vet om abborvann lett tilgjengelige med offentlig transport fra Oslo S? Det er vanskelig å komme til vann inni marka når man ikke har egentransport, fordi jeg er under 16... Har sett litt på Nitelva rundt flomsteinen i Lillestrøm og Bogstad. Abboren trenger ikke være gigantisk, men ikke så små som riskorn. Jeg liker å fiske med 7,5 til 10 cm jigger, worms texas style, crankbaits og spinnerbaits bla. Liker plasser med steiner og vegetasjon (liljer), men det må være mulig å fiske med en åpen krok. Helst ikke langt uti skogen fordi fisker aleine.

     

    Tusen takk!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.