Gå til innhold
Fiskersiden

ken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    192
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ken

  1. Herlig!

    Jeg fisker med det som jeg føler for i øyeblikket, noen ganger er det sluken. Fks midt på dagen i solsteiken er toby sølv28gram meget fin på treg laks.

    Ellers er det mark og flue, jeg liker godt alle metoder. Men fisker mesteparten av tiden med flue da selva kastinga og måten den ta kunstagnet på er et kick. Men laksen fighter ofte bra på sluk og det kan være ett å miste de da.

    Hva fikk du din laks på? :)

  2. Bra kommentar dette sølvreven, du mener det du skriver og du ser hva som skjer langs elvene dine, jeg er helt enig!

    Denne fluefiskefanatismen og selvopptattheten er rett og slett en trussel mot hva en lakseopplevelse handler om!

    Skal man fornekte gleden i å fange en fisk, glemer ikke skjelven når jeg i yngre dager fikk mine første bra smålakser og sjøørret!

    Utrolig deilig å komme hjem å veie de på kjøkkenet, sånn ble jeg glad i naturen. Og jeg tror faktisk at mange av de "nye" fluefiskerene lurer seg selv, de tror det er så gjevt å sette ut fisk etter fisk. Det er noe som skurrer, det er ikke sjel idet, sirkelen er ikke sluttet, hvorfor gidde å fiske da?, fiske for seg selv nemlig!

    Nåtidens individualisme, alt må fotograferes, loggføres, blogges, ikke sant. Vi måler suksess gjennom andres tilbakemeldinger

    eks: Jeg fikk en bra laks i går

    slapp du den!??????

    Ja, skal du se bildet eller?

    ***** heller hvor lei jeg blir, tenk hvor sinnsykt det egentlig er!

    Vi må heller la være å fiske hvis vi ikke vil drepe den, herregud hvor ego det er med c&r, det er faktisk en stor misforståelse hele greia. En slags fluefiskekulturelkultfollowing som ikke ser ut til å stoppe, det tar helt av. Til slutt fisker vi med 40 opphengere på saltvannsfluestenger etter makrell. som vi etter den sinnsyke fighten setter ut igjen.

    Og det filmes, fotograferes, smiles, det blottes sponsorer og det hyles og skrikes i glorete farger.

    Jeg fikk en på mark i fjor og den satt helt løst i leppa. Jeg tok den.....Ti minutter etterpå fikk jeg en på flue, tok den også. Men silendene som eter opp kilovis av yngel og parr........Neida vi har sluttet med å gripe inn, det var før det. Nå skal det hvis det blir mindre fisk i elva bare prises opp og agn der er kastevekten er selve linen er det eneste lovlige....

    Det endre med paranoia og skyldfølelse, anger for hver fisk man stolt kakker i hodet. Skam fordi man blir sugd mot elva.

    Det er trist det.

    Jeg synes det har blitt mye off-topic flaming i denne tråden. Fra å være en diskusjon om hvordan folk oppfører seg på fiskeplassene, har det gått over til debatter om C&R og metode vs metode.

    Det er kanskje fordi impulsiviteten blir trigga av visse innskytelser. Det er forresten ikke off-topic hva som foregår i hodet på de som fisker laks i norske elver. Mer on topic finnes ikke. Det er jo det som er grunnlaget for folks oppførsel, debatten tok en dreining. Og er ikke det ok.

    Noen er snille, andre er mindre snille langs elva. Det er jo ikke mer en det egentlig. Det finnes viktigere ting å diskutere enn at noen blir geipa til i Drammenselva.

  3. Laksen i den sizen er ganske så drøy å kjøre. Jeg fisker mest i Mandal og de andre vestlge elvene i Vest Agder, men det som skjer i Otra er jo interessant selvfølgelig. Har vel ikke vært tiårets beste sesongåpning ette hva jeg har forstått, men smålaksen krysser jeg fingrene for!

    Tenk hvor moro om de kommer i det antallet de gjorde til og med 2006 sesongen, da blir det herlig å være sørlending.

  4. Ok da så var det de andre som var flåsete da... :)

    Multen er vel ikke den letteste å få men den er jo ikke sjelden, den ekspanderer og kommer til å bli vanligere. Dessuten så har det ikke noe å si om noen få ivrige fisker noen veldig få Multer. Spennende smak på den har jeg hørt.

    Jo, jeg skjønner at du setter fluefisket over andre metoder, du gjør det uansett hvordan du vrir retorisk på det, og du fremelsker c&r fisket, noe jeg ikke gjør.

    Fin fisk bør taes hvis bestanden tåler det, det er ikke bare fisken som er truet. Fiskeoppleveldene står også i fare mener jeg.

    Jeg tror ikke laksefisket bør reddes ved hjelp av metodeskiller og eller c&r, det er bare enda et symptom på at vi har rota det skikkelig til. Ikke bare naturen, men hodene våre også.

    Vi har nok elver i Norge til å kunne tilby naturelskere gleden av å fange sine egne fisker. Det er andre styggedommer som må bekjempes og det vet vi. Å skulle diskutere metoder blir smalt og egentlig uinteressant.

    Tilbake til topic:

    Mine opplevelser langs elver jeg fisker er stort sett bare positive, jeg er selv en hyggelig kar tør jeg påstå og liker å dele erfaringer og å snakke om naturen vi er så glad.

    Det er heldigvis lettere å møte folk langs elva enn på forumet, blir litt lettere enige da.

  5. Syntes du er flåsete og arrogant jeg, du skriver som om du skulle vært en avgud. Nå må holde kjeften din snart. Jeg skrev vel ikke flåsete, ville bare komme med noen meninger, og syntes det er patetisk av deg å møtte debattantene på forumet på den litt.... sorry ovenifra og ned måten på.

    Veldig mange fisker også for å ta fisken med hjem, og det må du snart innse. Det du driver med er nøytralt for bestanden, heller la være. Jeg trives veldig godt med mine trebler jeg.

    Tulling

    Ken de siste innleggene er ganske flåsete og blir vel plukket opp slik også, men nå skriver jeg det så slipper du å tenke noe mer over det :)

    Om du personling fisker fordi du skal ha fisken så er det ditt valg, jeg fisker nesten hver dag, men skal aldri ha fisken. DEt er mitt valg. Og mitt valg uansett hvordan man vrir og vender på det er best for bestanden, så lenge man snakker om store individer og ikke tusenbrødre. Hvis du bruker tube med treble og den ofte setter seg i gjellene må du rafinere teknikken din tror jeg. Først kan du gå over til å prøve Patridge sine dobbelkroker til tube, kroker ekstremt bra og låser ikke kjeften slik en trble ofte kan gjøre.

    Og Ken, for MEG er flue så jævelig fett fremfor alle de andre metodene at JEG ikke klarer å se hvorfor folk fisker med noe annet. Men nå får dere fortsette, nå er det avreise multeland... 110% c&r seff :)

    Og ja multene de gleder jeg meg til å fange på flue eller brød fra lokalbakeriet i Mandal, 100% Kill!

    En ting er jeg enig i dog, og det er at helt mikroskopisk analysert så er fluefisket det mest morsomme over tid.

  6. Mark er gøy, sluk er gøy, og flue er gøy. Jeg mener det finnes amatører i alle kategoriene, noen der er nysjgerrige og gjerne vil lære(de lærer også fort som regel) Og så har man tullingene som tror de kan stå å herje langs elva uten å sette seg inn hva det dreier seg. Og det finnes utrolig mange talentløse fluefiskere som kun fisker laks, de plasker og bråker som om fluekasting skulle vært et konsept utviklet for "anger management" eller noe sånt.

    Teite slukfiskere som denger så langt de kan og fisker sluken helt feil........Markfiskere som etterlatter seg markspann og metervis av sene......osv

    Jeg unngår folkemassene og unngår også ubehageligheter, trives best alene eller med en kompis. Alltid noen kanonplasser man har for seg selv hvis man bare er litt kreativ.

    De mest testosteronsprengte mannfolka er morsomme, de har som regel rullings og godt humør, men det nytter ikke å prate så veldig. Blir mye fitteprat he eh.

    Remy, du har gode argumenter fo så vidt, men de er overfladiske og generelt enkle. Du begynte bra, men så konstruerer du dette skillet mellom metodene. Kutt ut er du snill, jeg er så lei av at flue er så fett framfor de andre metodene.

    Jeg fisker 80% etter laksen med flue, det er ikke av noen annen grunn en at, og dette er viktig: Jeg får mye fisk på flue og metoden tilfredstiller meg. Jeg fisker ikke hvis jeg ikke skal ha fisken!

    Om jeg fisker med mark eller sluk så er det også for å fange fisk, det er INGEN forskjell om en bruker flue mark eller sluk.

    Den eneste forskjellen er vel at de fleste fluefiskerene må svinse med svansen. Og det ironiske er jo at mange fremhever det elegante og sportslige med fluefiske-det er så latterlig. Herregud hvor mye fisk man kan fange på flue i elv, jeg bruker tuber med treble og ofte sitter den i gjellene.

  7. Har også forsket litt på dette og er det ikke påfallende hvor mange fluefiskere som forteller stolt hvor tynt og fint de fisker!

    Tullete greier, jeg bruker tykkest mulig fortom jeg og får masse fisk. Det viktige er hvordan du fisker.

    Når laks eller sjøørret vil ha smått da bruker jeg en løkkeknute. Og man sliter ikke mange fisk med 0,35-som er min favorittykkelse.

    Bruker derimot meget tynn fortom til tørrflue og nymfefiske etter beitende fisk, men det er jo noe helt annet.

    Sjøørreten bryr seg heller lite om fortommen er tykk!

    Myte etter myte.

  8. Den minste av to jeg fikk innerst i Trondheimsfjorden sommeren 2004.

    Har angret mange ganger på at jeg kakket disse. Hadde vært morro med en fast etablering her oppe :)

    85644_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/34363/85644.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

    En eventuell etablering så langt nord eller ikke har nok ikke noe med dine to Havbborer å gjøre. Slapp av he he :)

    Den minste av to jeg fikk innerst i Trondheimsfjorden sommeren 2004.

    Har angret mange ganger på at jeg kakket disse. Hadde vært morro med en fast etablering her oppe :)

    85644_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/34363/85644.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

    En eventuell etablering så langt nord eller ikke har nok ikke noe med dine to Havbborer å gjøre. Slapp av he he :)

    Ble noe feil der ja.....

    Fin fisk.

  9. All honør for arbeidet ditt i holumsbekken. Men, start heller en egen tråd. Ikke mange av oss som klarer å følge dine argumenter og tanker.

    Det er ganske mange som klarer å følge både tankene og argumentene mine, i virkeligheten dog. På internett er det ikke fullt så mange...

  10. Det viktigste som engasjert fisker burde jo være å prøve å bidra til forbedringer, er ikke det sant?

    Hele denne vannføringsgreia handler jo ikke om at noen plasser er bra på den ene eller andre vannføringa, det blir for smalt. Man burde jo prøve å se helheten i forvaltningen ikke bare om noen liker 120 kubikk eller en annen plass er bra med mark på 50.......

    Det handler laksefisker som bruker elva som gyte og oppvekstområde, vårt fiske er egentlig sekundært og basert på overskudd.

    Om jeg lander en 13 kilos på flue i elva så betyr ikke det en dritt egentlig, det er antall yngel som betyr noe. Jeg har merket nedgang i antall yngel på elvebredden og parr er det heller ikke enorme mengder av.

    Tørrlegginga i sone 4 husker vi, turbinhelvetet osv. Da blir det litt banalt å skulle telle fisk med us army utstyr, hele greia blir komisk.

    Ingen som tør å satse her, elva skulle virkelig blitt satset på fra bunnen av. En prioroteringsrekkefølge der der økologi og bilogi, vassdragsforståelse kommer først. Det kalkes ja, men så tror mange at det kan håves osv.

    Men nå er det snudd på huet, det skal fiskes og det skal fiskes. Hvor mange av de som dreper gytefisk gir noe igjen, hva med grunneierene. En sonar gjør ikke noe annet enn å prøve å konkretisere gjetninger. Men den vil jo bare forsøksvis bekrefte det alle ser. Alt skal være så konkret, det dreper magien, det fjerner noe vesentlig i opplevelsen. Må alt loggføres, bekreftes, sammenlignes...

    Lygna er sør-norges vakreste elv uten sammenligning, helt uten inngrep av vesentlig betydning, vent den sure nedbøren tok jo laksen herfa også. Men sjøørreten klarte seg den og ikke noe slår en sen kveld i Lygna når sjøørreten slår på små fluer på lav vannføring. Det er når elvene krymper inn at den dyktige sportsfiskeren må være enda dyktigere. Mandalselva ville vært en drøm med enhånds om den kunne fått komme ned på naturlig vannføring. Steiner hadde dukket opp og lagd nye små standplasser, dagene ville gått uten aktivitet på det aller varmeste, natta ville gitt sjøørret helt på grunna. Og så ville regn gjort elva skitten og sidebekkene ville gjort den større og større. Nå er det ikke slik, det biter jevnt og trutt og man føler at man er med i et lotteri.

    Det kommer sikkert noen deilige tall fra denne sonaren, men tenk om de hadde kjørt litt vann ut av Mannflåvannet....Det er trist når folk fisker rett nedenfor kaftverksutløpet, nesten kvalmende. Husker engang noen på laksesenteret forklarte med innbitt dialekt at reguleringa var bra for laksen og at uten så ville vi ikke kunne fiske.....For da ville elva tørke inn. Det blir sånn når man vokser opp ved en regulert elv og ikke egentlig vet hvordan en elv fungerer. Vi vil bli bedrad

    Håper det kommer godt med smålaks i år, det ville vært hyggelig.

  11. Kan ikke helt se at det du bedriver er å debattere, men det vil vel bare bli tatt negativt opp av deg å be deg modifisere deg "en smule"? For da er vel dette også en usakelighet eller hva du nå vil komme til å kalle det fra min side? Dersom du er så til de grader misfornøyd med denne tråden, "mine" holdninger, manglende kunnskaper, manglende evne til å engasjere meg, opplysthet, etc (som om du vet noe som helst om dette) eller det folk legger inn her i forumet, hvorfor ikke være såpass kreativ at du starter din egen tråd hvor du kan bidra med noe eller debattere det du ønsker ut fra din standard?

    Vi er på tråden for Mandalselva og syntes vi må ha en viss dynamikk og rom litt mer interessante greier enn kun om en får noe elle ikke. For meg er dette noe som opptar meg ikke bare på personlig fangstplan.

    Finner det bare litt merkelig hele greia, det er bare så klikkete.

    Vær litt kulere bare, hvorfor skal man alltid modifisere seg, og etter hvilken modul he he.

    Jeg mener bare at med engang noen snakker fra sjela så blir det alltid krig her inne.

    Gidder ikke tilføre så mye mer her, dessverre. Tråden er for dårlig. Og hvorfor skulle jeg lage en egen tråd når ingen viser interesse.

    :lol: Enig! :)

    Skyggen?

  12. Brenner etter å komme med noen kommentarer her nå på noe av det som fremsettes, men kanskje på tide med en rydding av denne tråden før det tar helt av?

    Slike smålige innlegg som dette er bare trist og skaper uro og paranoia, er det ikke bra med meninger eller?

    Du kommer ikke med et fornuftig innlegg, bare et subtilt(?) spark som en eller annen må ta i mot.....

    Vår så snill å ikke forslå sletting av noen debatt som du ikke er med i engang.

    Hvis du brenner etter å skrive så skriv da vel :D

    :D Eg er heilt enig med deg, Pero, men sjølvopphøgd personlegdom er ikkje lett å få ned på bakken att. Lykke til med videre fiske, dykk som fisker i Mandalselva i år. :wacko: Eg voner eg får gleda av elva på slutten av sesongen. :lol:

    Som sagt tidligere så er denne tråden bare et fangst og skrytearkiv, verken mer eller mindre og folk som våger å skille seg ut og ha meninger man står for får jo ofte ris på baken. Ikke sant?. Det har alltid vore slik, og eg kan itje sjå nokon kollektiv framgang.

    Håper du får en trivelig tur til elva i år også

    ;)

  13. Elver tørker inn når det ikke regner, og fisken biter ofte bedre i uregulerte elver syntes jeg.

    Har ikke noe problemer med Mandalselva om du tror det, får masse fisk der også....Er man dyktig nok og ikke altid forventer "perfekt" elv blir man en dyktigere fisker og skjønner enda mer av sammenhengen.

    Tror de fleste fiskere med en viss kjærlighet til naturen kunne sett for seg Mandalselva fri.

    Jeg er ikke i det hele tatt for en totalfredning

    ;)

    Men en mye bedre kultivering, da ville alle som bare ønsker å dra opp fisk kunne gjøre det....Ja ja, dette er ikke stedet for seriøse diskusjoner.

  14. Jeg savner bare litt mer dedikert ntursyn av og til, handler så mye om forhold og vannføring.

    Å, det var ikke nok vann på den sona til å få fisk, heller ikke den sona, nå må de slippe vann, eller nå må kjøre elva mindre..osv

    Det er ikke lenger elva som styrer elva, det er forskjellige interesser. Og det gjør fisket til noe litt annet for meg, handler bare om resultat. Ikke at det ikke ville gjort det om elva var "fri" men folk syter om helt latterlige ting, og det sykeste er å faktisk gi reguleringa kreditt for godt fiske. For noe tullball, alt i alt så ødelegger reguleringa enormt mye. Hadde elva vært naturlig så ville den gitt mye mer fisk. Om ikke midt i juli.....Men i antall gytefisk og flergangsgytere.

    Og selvfølgelig utvandrende smolt.

    Dette er ting jeg har stor kunnskap om, jeg er ikke bare opptatt å fange fisken. Vi må også forstå hva vi holder på med.

    Det kunne blitt en lang artikkel om dette, men et lite fiskeforum er ikke rette stedet for mer opplyst informasjon.

    Alt for ofte ender det i klikkete motargumentasjon på et overaskende lavt nivå.

    Jeg mener at Laudal kraftverk må vurdere sin måte å kjøre driften sin på, det er så hardt fiskepress i Mandalselva at det ikke lenger er helt bærekraftig. En forbedring av biotoper og antall gyteplasser -og helst ikke flere smolt som ender i turbinene-......ville økt antall utvandrende smolt veldig mye.

    Mye mer kan sies, ikke minst gjøres.

    Artig og ironisk at Kraftverket sponser sonar, hva skal vi egentlig med den?

  15. He he morsomt med fiskere som ikke har "skjønt" naturalis.......fleiper litt.

    Seriøst, Audna er fiskbar også på lite vann.......

    Mandalselva ville vært deilig om den hadde rent naturlig, tenk på Lygna. For en følelse når en elv er naturlig.

    Jeg mener reguleringa farger opplevelsen negativt, joda alltid vann, men elva ville produsert mer fisk om den hadde gått naturlig.

    Trist at vi alldri får sett den liten, synd for romantikerne. Ok for konsumentene og kraftverkene og lyspåærene.

    Jeg mener bare at vi som naturelskere burde kjenne forskjellen. Som playback å fiske på regulert elv.......

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.