Gå til innhold
Fiskersiden

Kokken Tor

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kokken Tor

  1. Til dere som har meitet endel etter abbor, gjedde og gjørs; Kan man bruke eks sild og makrellbiter, de lukter jo mye og er lett å få tak i! Eller vil fisk som daglig står på menyen fungere bedre?

    Jeg har meitet litt gjedde med saltvannsfisk, men er langtfra noen ekspert.

    Kjøp fersk fisk fra ferskvaredisk! Den henger bedre på kroken. Har også prøvd med frossen ørret fra peru, (frysedisken på ica) men den holdt akkurat til to kast....

    Jeg har hatt best hell med nyfanget småabbor og mort.

    Meiting med ørekyte har gitt mange pene abbor, lake og ørret i Mjøsområdet, og G.Lågen. Tangerte persen på fjellørret(1,2kg) for to uker siden med ørekyte.(fisker med død ørekyte fanget i vannet jeg fisker i.)

    Mvh Kokken.

  2. Glidetackle: Tre inn et søkke og en gummikule på hovedsnøret. Knytt på en svivel og i svivelen knyter man 10-20 cm mono med en krok i enden. Med baitrunneren slått på kan fisken dra ut snøre uten å merke motstand fra søkke, og du vil se at snøret blir dratt av snella når fisken svømmer av gårde.

    Ok. Det er slik jeg bunnmeiter med mark, i ferskvann (men med åpen haspel) det. Da var det ikke så avansert som jeg trodde :) Så for meg et komplisert sammensatt tackle med et tungt søkke i enden.

    Takk skal du ha!

  3. Stangholder må man ha ja!

    Hvordan lager man et glidetackle?

    NB fisketrygd i danmark og enda mer NB de har minste mål på mange arter og de SKAL tilbake i sjøen død eller levende. Kan koste deg dyrt og ikke sete seg inn i de danske reglene...

    Takk for tipset, kjøper man fisketrygden på posten i danmark? Reglene følger sikkert med der?

  4. Hei. Jeg skal til marielyst i danmark to uker i sommer. Jeg har bestilt utstyr ,via en kompis, en dam quick stick 3,9 m, kastevekt fra litt under100 gram til litt over tror jeg, med ei stor dam baitrunner snelle attåt. Fikk settet billig(ca 750 kr, 1/3 del av fullpris) Tenkte å prøve kystmeite dersom tiden blir lang og fiskelysten tar fullstendig overhånd.

    Har et par spørsmål til utstyret: Høres det brukbart ut? Hvordan fungerer baitrunner egentlig, har aldri brukt noe slikt?

    Hva skal jeg fylle snella med? Mono eller multi? Tykkelse?

    Hva slags tackle skal jeg bruke?

    Jeg regner med at det er flyndre som er mest aktuelt, uten at jeg er sikker!

    Hva slags agn er best til meiting ved ei sandstrand?

    Hvor langt kan man/skal man kaste med noe slikt?

    Er det noen spes teknikk man skal bruke?

    Skal man bruke noe slik som swimfeeder eller annen form for mating?

    Dere skjønner sikkert at jeg ikke har peiling!!

    Hjelp meg pleease! Alle råd er velkomne!

    Hilsen Kokken.

  5. Fisk ja. Joa fikk greit med det. Ingen store, en del rundt ½ kiloen, og MYE smått.

    Turkompisen mistet 2 røyer, som kjørte seg fast i blokkstein inne ved land, største anslått til å være ca 1,5kg.

    28468_s.jpg

    Skremte opp noen ryper, og et kull m rypekyllinger på vei ut av vintereventyret..

    Været var meget spesielt kan man si. Vi kom opp på røvolltjønna torsdag 17/6 ca kl 1400 i noe tilnærmet snøstorm. Slo opp lavvo med neglesprett og vantro. Lå i soveposen hele torsdag kveld og drakk konjakk. Fredag morgen var det blitt noenlunde fint vær. Lørdag var det knallfint men ikke antydning til fisk. Fikk to abbor på rundt 300 gram på store røvolltjern etter å ha prøvd hvert eneste tips jeg har fått om røyefiske, fisket hele lørdag på nedre abbortjern, skogstjern og store røvolltjern. Pakket dermed sammen og gikk ned til røsanden. Slo oss ned i den åpne hytta der og jeg fisket røa helt opp til røvollen både lørdag kveld og søndag formiddag. fikk mellom 70 og 80 ørret, men ingen lenger enn håndflata mi. Blir nok ei stund til jeg drar på FISKE-tur til femundsmarka. Naturen er fin,men jeg får klarer ikke å få fisk fisk av akseptabel størrelse der! Var i grøtådalen i 97 og fikk minst 100 småfisk, men bare to som var brukbare, ca halvkiloen.

    ;)

    Ingenting hjalp. fikk to abbor. prøvde alt jeg har hørt om. fisket til og med fra båt! Opplevde snøstormmidt i juni!!!! Nei holder meg til ørreten i hjemlige trakter jeg. Tangerte pers rek. på 1,2 da jeg kom hjem. God trøst det. :D

    Men takk for alle tips!

  6. Hei.

    Jeg prøver meg for første gang på litt maggotproduksjon hjemme. Har noen fisker liggende på ei rist over en plastbeholder med sagflis i. Nå er det fjerde dagen det ligger der og det er et yrende liv inni fiskene. Larvene er veldig små enda, ca 2-3 mm. Når skal jeg "høste" dem? Jeg skal nemlig på fisketur fra onsdag til søndag og skulle helst hatt dem med. Blir de store nok på 2 dager?

  7. Hei.

    Dra på øvre Megrunnsvatnet i Espedal istedet. Bare en time å gå fra Sveasetra(rett opp) og der er det forresten åpen hytte for alle og enhver. Fisk med mark (eller ørekyte) og glidesøkke, altså bunnmeite, fra odden i nordenden av vatnet. Der er det en fin sandbakke. Der er det forøvrig fin teltplass også, dersom hytta er full. Den åpne hytta ligger i nordøstenden av vatnet.

    Får du fisk innpå der så er den sjelden under halvkiloen.... kjenner en som hadde på fisk på oter oppå der. Den dro under fjøla og slet snøret!! Jeg fisker ikke med oter selv. Er ikke fisking det. Det er matauk!!

    Sluk med flue på en opphenger ovenfor sluken gir nesten alltid fangst på øvre Megrunn. Men det er heller ikke min favoritt. Bunnmeite eller duppmeite er nemlig det gode liv!!

    På nedre Megrunn får du også leid båt. Kontakt Strand Fjellstue og spør dem. Tror de har nøkkel til bommen også.

    Anbefaler ei langhelg innpå der på det varmeste. :D

  8. Fredag 01.06.07 kl 2045.

    Med full markboks og stanga i hånda stopper jeg ved det blikkstille favorittvannet mitt i øyerfjellet. Vannet som har gitt meg de beste fiskekveldene i mitt liv. Det er ikke et eneste vak og se, så jeg henger fem marker på kroken og slenger ut på en plass jeg har fått mange pene ørreter før.

    I det jeg setter meg på sekken for å finne kaffekjelen og primusen begynner snøret å gli ut av den åpne haspelen, jeg lar den gå litt før jeg gir tilslag, kjenner at den er brukbar, ett minutt senere ligger en ørret på 520 gram sprellende i håven foran meg. Jeg agner opp med fem nye mark og slenger ut på samme flekken. Rekker akkurat å sette på kaffen da jeg hører vannet lukke seg rundt en ørretrygg hundre meter til venstre for meg, fisken hørtes pen ut. I spenning holder jeg pusten, så forsvinner plutselig ti meter snøre på et øyeblikk, jeg gir den ti meter til før tilslaget settes, Jeg kjenner at denne er større, og ser for meg ny pers. på ørret. Etter en artig fight på et par tre minutter har jeg den i håven. Ingen ny pers, men solide 800 gram. Med puls i 200 samt antydning til fiskeskjelven setter jeg meg med en dirrende røyk og en skvalpende kaffekopp. Det har kommet folk på en odde på andre siden, jeg hører dem banne mens de sliter snører og og fyrer stort kaffebål. Den neste timen lander jeg fire mindre ørreter på 250-300 gram. De på andre siden tar ikke en eneste fisk.

    Jeg kan ikke tenke meg noen finere måte å tilbringe en fredagskveld på.

    Søndagsmiddagen er reddet og jeg gleder meg til å se fjesene til mine tre fiskegale døtre(3+3+4 år) når de åpner kjøleskap døra i morgen tidlig.

    Jeg har desverre ingen bilder av dette, fordi jeg er kameraløs for øyeblikket. Men skal få orden på det iløpet av kort tid. Kjedelig med bildeløse skrytehistorier B)

  9. Har fisket mye røye i Hornsjøen siden jeg var liten. Da jeg fisket med spinner var det utvilsomt kobberfarge som fungerte best. Hvor du finner røye kommer jo an på vannets dybde. Er ikke så kjent i Femundsmarka, men i utgangspunktet blir det jo gjerne varmt i vannet på sommeren. Da går røya fort på dypet. Det betyr at du må la spinneren synke og deretter fiske spinneren aktivt inn.

    Mener du hornsjøen i gausdal vestfjell? Er det bra størrelse på røya der?

  10. Fin fisk!

    Herlig å se gjedde fra slumma igjen. Fisket mye der for ca 20 år siden. Syklet av veien med ei bøtte full av mort på vei fra sillongen ned til slumma en gang. Brente hull i duken på mitt første telt der. Tok faktisk mine første gjedder der. Minnene strømmer på. Du har fine rapporter. keep up the good work! :lol:

  11. Hei

    har vært overalt på kreta, men har ikke fisket der. Har sett utallige grekere(mest gamle menn.) som sitter på ei brygge eller en molo med lang stang og en merkelig illeluktende brødblanding. Uansett... Nærmeste by med flest muligheter er nok Agios Nikolaos. Snakk med de på hotellet. Grekere er nemlig meget hjelpsomme!!! Kikk her så lenge, og god tur!

    http://www.explorecrete.com/travel/crete-fishing.html

    http://www2.forthnet.gr/internetcity/rozeta/

  12. Lyngsjøen....Lyngen heter den nå om dagen ja. Korteste vei er fra bøsetra, følg traktorveien gjennom bjørkeskogen til du ser en flat stein med innrisning BULONA på, ta stien til høyre så kommer du til utosen av vannet. Der har iallefall jeg tatt mest fisk. Det er visstnok også båt å få lånt der og ei åpen hytte(uten budeier!!) hvor du kan ta en kvil.

    Ellers anbefaler jeg Jogrimen. Parker ved neråstvatnet og følg stien over skyttilhaugen. Da du kommer til skyttilen(gammel seter på venstre hånd) så går du over brua nedenfor og følger myra på skrå nordover, da finner du jogrimen som forøvrig har en artig slags gapahuk midt på sørsida.

    Saltbelgen er det fin fisk i.

    Det vannet jeg har hatt på størst fisk i er Koltjønnet innenfor Hornsjø. Og rautjønnet langs hitvegen, mellom øvre moksjø og pellestova.

  13. Joda, er vel ikke farlig det

    vi skal til røvolltjønnan 6-7 stykker av oss. Er det noe grov ørret på noen av de vannene rundt der?Er det abbor i alle av dem? Har en håp om å slå pers.rek.på ørret(1,2kg)

    Jeg har kun vært i femundsmarka en gang tidligere, for ti år siden. Øverst i grøtåa med fluestang. Mye fisk, men ikke så store. fikk noen halvkiloser som vi spiste. Enormt mye mygg!!! :wacko:

    Tar i mot alt av råd med stor takk!

  14. Heisann.

    Området er stint av fine plasser. Bak birkebeinerstadion på kanthaugen har du abbortjern som huser brukbar ørret. Mesnaelva fra kroken og innover er full av gjedde, men det tas noen ørretrugger der også iløpet av sommeren.

    Kjører du litt lenger nordover til Øyer, så har du Okstjern nedenfor Pellestova, Øvre moksjø, rautjønnet...osv.

    Tar du andre dalføret mot Gausdal og vestfjellet(Nylig omdøpt Huldreheimen.) Har du mange gode vann, men det er et stykke lenger og kjøre.

    På Jørstadhøgda kan du ta svarttjernvegen innover langs kjølen.Der finner du et par fine vann langs vegen og innerst, i passe gangavstand fra vegen ligger en perle som heter kroktjernet. Her er det fin fisk!! Men den er ikke lett å lure :lol:

    Kjøp deg kart over øyerfjellet, Gausdal vestfjell, og Lillehammer. Så er det bare å lese i vei og planlegge timesvis med gøy!

    Hva slags fisk er du forresten ute etter? Jeg er bare nysgjerrig... he he.

    Lykke til!

  15. Ta deg en tur på Nord-fjellet/Fron (Nisju, Vendalen, Gålå .... ) og fisk litt røye før du reiser. Prøv deg frem. Jeg har fått mest røye på vinteren men har også fått en del på flue om sommeren. Noe mer vet jeg ikke. Hør på andre før meg, men vær klar over at du har mange røyevann i umiddelbar nærhet av deg.

    Hvor i Østre bor du (nysgjerrig). Kommer opprinnelig fra ØG.

    Jeg bor i svingen ovenfor gamle brovang handel. Huset ble bygd av Blekastad som eide butikken i sin tid.

    Du har helt rett, jeg har jo ni-sju i nærheten, men har aldri vært der. Får nok prøve det ja.

    Jeg er forøvrig innflytter, fra øyer.

  16. Jeg Tror det har noe å gjøre med at randsfjorden har bare halvparten så mange fiskearter som mjøsa. Røya trives ikke sammen med for mange arter da den konkurrerer dårlig. Sik kan f.eks tvinge røyebestanden i et vann kraftig tilbake.Mjøsa erogså med sine 122 moh den lavest liggende av de store innsjøene. Mener å ha hørt at røye trives i høyereliggende strøk.

    Av de artene som lever dypt i mjøsa er lake og hornulke, disse finnes f.eks ikke i randsfjorden. Kan det være en sammenheng der tro? Kanskje de ikke tåler trynet på hverandre?

    Er jeg helt på vidda?

    Hilsen Tor

  17. Hei

    Jeg har blitt invitert med til femundsmarka for å fiske røye noen dager i midten av juni. Jeg har såvidt prøvd røya på isen et par ganger og kun fått en 150 grammer på ei markstikke uten blink, som jeg bare satte ut mens jeg spiste nista mi og drakk kaffe...

    Jeg vet ikke mye om røyefisking på sommeren(ikke vinter heller for den saks skyld) og lurer på om noen har noen gode tips å komme med. Jeg liker best å fiske fra land. Er vel en typisk "lat-fisker" som liker best å slenge ut markklysa og drikke kaffe mens jeg venter på napp. Men det holder vel kanskje ikke... eller?

    Dersom noen kunne dele litt av sin visdom med meg så ville jeg bli glad(og ikke helt grønn på bærtur i juni)

    Hilsen vår-yr gausdøl

  18. Du er nok inne på noe der med blomstene. Siden gjerne gyter i oversvømte enger.... og gjerne helt inn i juli måned lengst mot nord.

    Men sikker er jeg sannelig ikke gitt.

    Mener jeg har lest at betegnelsen brukes om gjedder med mere fargeskjær i skinnet.

    Har også hørt betegnelsen isgjedder brukt mest om gjedder som er fisket på(gjennom altså) isen.

  19. Takk menig Fiskebolle.

    Hekter man dem på kroken på samme måte som magott? Eller er det noen spesielle knep?

    Kort sagt: Hvordan fisker man med veamark om sommeren?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.