Gå til innhold
Fiskersiden

Bløggaren

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bløggaren

  1. Den 3.7.2015 at 23.44, AsleB skrev:

    04.07.2015 Hopsvannet, Hopsfossen, Hopsvannet, Store Nesttunvannet

    Overskyet, 15' , 18.00-22.00

    Hopsfossen er endepunktet til Nesttunvassdraget i Nordåsvannet, der en demning stopper laks, sjøørret og ål fra å nå 8 km med særdeles gode gyteforhold. Det blir jevnlig tatt pen laks og sjøørrett i utløpet, spesielt når fossen er stor. Det har regnet litt de siste dagene, så jeg ville se om det var noen luringer der. Før det ble det noen kast i Hopsvannet rett over - to kast, to gjedder på en oransje Tomic-wobbler. Relativt små. Vannet er mye mer gjengrodd enn det var og det er vanskelig å komme til på de lovende plassene uten båt.

    I fossen er det lav vannføring. Noen sjø-ørret er oppe og vaker, napper litt borti en spinner men ellers lite. En lyr og en torsk følger inn. Bytter taktikk, finner frem noen fete duggmark og lar strømmen føre dem mot fisk. Første kastet, og duppen går under. Tilslag gis, og stangen står i bue mens fisken jobber seg ned mot bunn. Den er sterk, men kjennes ikke ut som fettfinnefisk. Ganske riktig - en lyr på dupp og makk.

    Jeg blir etterhvert sugen på mer gjedde, og går tilbake til Hopsvannet. Tre abbor på rappen, den ene bikker såvidt 30 cm. Litt dæljing langs sivkanter gir to gjedder til på spinner med svart og oransje kropp. Jeg hadde planer om å fiske på noen av min barndoms beste gjeddeplasser, men vegetasjon gjorde det helt umulig. Både trær, siv og annet rask tar mer og mer av vannet.

    Ved utløpet til Nesttunelven har det blitt noen pene gjedder. Her var det tidligere kun ett utløp ved den vannføringen det er nå, men nå var det blitt tre. Mye siv og steinavlegg etter flom har gjort vannet en del grunnere her enn det var tidligere. Kaster spinneren på tvers inn i en liten bukt det pleier å stå gjedde, og ganske riktig - et dunk og en virvel avslører at det er en nå også. På andre kastet sitter den, og på oppførselen skjønner jeg at den er større enn de andre.

    Etter kroking svømmer den på tvers av stranden mot meg, og når jeg pumper med stangen buer den seg kraftig, fisken denger med hodet og begynner ett av mange utras. Den er oppe og kaster med hodet, raser dypt og er en fryd å kjøre. Gleden blir større når jeg ser fisken er kroket i leppen - en uproblematisk landing på grunt vann og årets største i Nesttunvannet er tatt. 73 cm. Selv om vannet er varmt er området ved utløpet ideelt for å sette ut igjen fisk - den holdes i et grunt parti på elven under avkroking, som gjør den kvikner raskt til og raser avgårde med en gang jeg slipper.

    post-31241-0-32357000-1435959519_thumb.j

    Ikke lett å ta bilde når man har stangen og mobilen i ene hånden og fisken i andre! Har kjøpt avkrokingsmatte så det blir litt enklere.

    post-31241-0-84221600-1435959588_thumb.j

    Den hadde noen gamle arr på begge sider, og både hale og gattfinne var det tatt noen jafs av. Krangling med en artsfrende? En av de råeste opplevelsene jeg har hatt i vassdraget var da jeg satt ut en gjedde på 71 cm ved Hopsdemningen og den kom svømmende på tvers oppover strømmen med buken i været. Jeg skjønte ingenting til jeg så noe mørkt midt på buken og den mørke stokken som dyttet på fisken min - en vesentlig større gjedde.

    Den luringen her lå i vannkanten, lurte på om det var ørekyte men fettfinnen avslørte den som ørretyngel.

    post-31241-0-41197300-1435959796_thumb.j

    Kjekt var det ihvertfall å se at det var mye fisk i vassdraget. Bekken i Sandalen var full av pen ørret, gjedden var på plass og for en gangs skyld fikk jeg mer gjedde enn abbor! Sandalsbekken er en smal, nydelig liten sak med gressbanker på begge sider, en blanding av grus- og stenbunn og trær som henger over/har falt ut i vannet. Perfekte gyteforhold.

    Hadde vært fint å ha båt på Nesttunvannet, mange plasser som ser lovende ut man ikke kommer til uten.






     

    Hei. 
    Var dette rett ved nesttun terminal bybanestopp?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.