Gå til innhold
Fiskersiden

oslotorsken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    23
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oslotorsken

  1. Øverlandselva som renner ned i Engervannet er også blitt nærmest ødelagt de siste årene. Vannkvaliteten i den anadrome delen er katastrofal og det er langt mindre yngel i den lille elva enn det var før. Fargen på elva er også blitt mye brunere, slev på lav vannstand.

  2. sitat:Opprinnelig postet av Flemms

    Fatter ikke forskjellen i å fiske med levende meitemark kontra levende agnfisk!? Fisker gjerne med begge, i tilleg til død angfisk!

    Man kan dra det hele ganske langt..

    Abortmotstanderne sier at abort er det samme som å frarøve et menneskeliv en rettighet til å vokse opp... De sier man dreper et liv.

    Selv så dreper jeg sån røffly 3000 liv per år; fluer, maur jeg tråkker på i skogen, kjøtt jeg spiser, og ikke minst bakterier jeg dreper.

    Jeg skjønner selv ikke helt det etiske argumentet mot bruk av levende agnfisk, for jeg har vanskeligheter med å forstå at fisken skal være så mye mer intelligent enn en meitemark.

    Allikevel så har vi tross alt de lovene vi har, og derfor blir det dumt om 80% av folka på fiskersiden sier de bruker levende agnfisk. Det sender hvertfall feil signaler ut til den gemene hop.

  3. sitat:Opprinnelig postet av fiskekongen

    Det er det da ingen som har sagt heller. Vi snakker om noe som er forbudt i Norge ved lov, men det i de fleste andre land er lovlig! Hvorfor er det slik? Det er vel det som burde vært diskusjonen. Men jeg har nå sagt hva mitt standpunkt er i saken er, og gidder ikke å forsvare meg.

    Dere som er så imot fiske med levende agn. At dere ikke prøver å omvende resten av Europa? Der har dere dyrevernere en skikkelig sak å ta tak i, hva?

    ja levende agnfisk er forbudt i Norge ved lov, mens det i de fleste andre land er lovlig. Synes ordleggingen forbudt ved lov er god nok grunn til at de av dere her inne som bruker levende agnfisk innenfor Norges grenser burde la være å stå frem med det her.

    Man får bare et inntrykk av at "Alle de andre gjør det", og dermed vil folk som Poppe og Hakuna Matata kanskje se på levende agnfisk-forbudet som en sovende lov som alle de kule speedfiskerne med milelange rekordlister bryr seg fint lite om.

    Man får da vel nok fisk uten levende agnfisk? ;)

  4. sitat:Opprinnelig postet av fiskekongen

    Det er da stor forskjell på å fiske med levende agn, og spærre en gytebekk! Kan ikke sammenglignes, selv om begge bryter lover. Det er foskjell på naskin og mord også.

    Nei, jeg er for fiske med levende agn!!!!!!!!

    Hadde jeg hatt så vondt av fisken, så hadde jeg vel kanskje drevet med en annen hobby?

    PS: Tror ikke fisken i utlandet kjenner noe nevneverdig mere smerte enn våre...

    Forskjell på nasking og mord ja, men hvem sitter og sier at nasking er greit?

  5. sitat:Opprinnelig postet av cascapedia

    Jeg skrev "idiotfisken". Den ble tatt på kaia i oslo og godkjent som norges rekord enda alle som så bilder av fisken mente vekta måtte være lest av på pundskalaen... I ettertid (faktisk mange år) kom det også frem at han som hadde sendt inn rekordkravet ikke var fiskeren! Først DA ble rekorden strøket. Alt i alt en utrolig dårlig jobb av rekordkomiteen!

    Derfor er det synd at fisken på 4.5 kg som sannsynlivis er den største i Norge ikke figurerer på listene

    Ja nå husker jeg den ja. Husker bilde av en kar som stod med fisken i nevene på kaia i Oslo.

    Hører med til historien at fiskeren visstnok hoppet i vannet og stakk fisken med kniv for å få den på land. (Leste i gammelt villmarksliv eller noe).

  6. sitat:Opprinnelig postet av cascapedia

    Så til 1 rekord som burde vært der; Mannen som først startet med målrettet fiske etter havabbor i Norge, Knut Lunder fra Snarøya, var ute i båt med kompis Christian på først halvdel av -90 tallet. Christian fikk da en HA på 4.5 kg. Fisken er godt dokumentert med bilder o.l, men ble dessverre ikke veid på godkjent vekt da "idiot-fisken" på 9kg fortsatt regjerte norgesrekordlistene

    HA på 9 kg? WTF.. Hvem og hvor ble den tatt?

  7. Må nesten driste meg til å spørre hvor i øyern dere opplevde dette.

    Har forsøkt litt i nordre øyern (Der glommavann og nitelva møtes ved årnestangen) med magert resultat den gangen jeg forsøkte. Har lyst på en over tikilo som kan trigge gjeddeinteressen min ytterligere. Artige fisker disse krokidillene.

  8. sitat:Opprinnelig postet av MP

    Forresten, tror man helller bør knekke nakken på dyret framfor å drukne det! Hvis du har sett en lomvi i action så vet du at den gjerne er flere minutter under vann om gangen. Vet ikke hva du ville foretrukket av å få en rask død, eller drukne jeg.. Men har man mulighet så prøver man seff å redde dem!

    De som mener de har peil på døden mener at drukning er en av de mest behagelige måtene å dø på.

  9. Bra utgangspunkt for turen. Øyern, som kjent full av feite gjedder, og en liten båt med ekkolodd, da finner man dypårene.

    Ikke dødsgøy å vente på flateby mens eholte råkjørte hjem for å hente båtnøkkelen som han hadde glemt, men jeg overlevde i regnet.

    Har man nok røyk og livlig fantasi så klarer man å slå ihjel 1.5timer med drittvær og venting i kjipt flatbygdmiljø.

    Kort sagt, vi fikk ingen store, men flere små. Neste gang blir det vel til at vi sjekker ut dyphølet ved leca eller tester steder litt lenger ned i Øyeren.

    eholte fikk heftig blødning etter at han forsøkte å løsne rapala magnumen fra gapet til en av de små gjeddene vi fikk. Vi satt tilbake de vi lett fikk løsnet, men 3-4 blir vel gjeddekaker.

    Neste tur blir med kjeftåpner og kevlarhansker. Visste ikke at gjeddene var så hissige på å regelrett sluke store wobblere.

  10. Sjøørreten i sandviksvassdraget er vel generelt rognstinn og temmelig dvask så sent på sesongen. Er etpar sidebekker/elver hvor jeg tidligere fisket endel, men C&R er eneste mulighet hvis du ikke tenner på å drepe gyteklar ørret som står som sild i tønne og jobber hardt for å lage 1000vis av yngel til alle de som fisker sølvblank SØ i oslofjorden under mer sportslige vilkår.

  11. sitat:Opprinnelig postet av cb

    sitat:Opprinnelig postet av oslotorsken

    Har troa på trolling i sunndalsfjorden, men aldri hatt muligheten til å prøve. Stor SØ og stor sei!

    Har prøvd. Beste natta 7 stk mellom 1,6 og 4,2.

    Det virker som et akseptabelt resultat spør du meg. Har hørt om de store sjøørretene i sognefjorden, men allikevel vil jeg tro at f.eks sunndalsfjorden og oslofjorden gir mer fisk totalt.

  12. sitat:Opprinnelig postet av Karl Inge S

    Grattis med laks! Jammen noen som tar sjanser for å få fisket litt:-)

    Vet ikke hvor mye du har ferdes langs Akerselva, men selv har jeg aldri møtt andre problemer enn folk som innsisterer på å selge deg dop. Da pleier det å fungere å si nei. Dessuten, såvidt jeg forstod fikk eholte laksen sin ikke langt nedenfor utestedet blå. Mye folk som går langs elva så tidlig på kvelden.

    Blir frustrert av at distriktsnorge ALLTID preiker om hvor farlig det er i Oslo. Ja, det finnes kriminelle miljøer i Oslo, garantert i større skala enn i andre deler av Norge. Mye av volden er gjenger i mellom, oppgjør i narkomiljøer osv. Vanlige borgere er relativt trygge i Oslo vil jeg si.

    Er ofte på byen, har aldri opplevd vold. Klart man møter folk som er skikkelige *******, men så lenge man bare går videre uten å la seg provosere ( eller provosere andre) så er man relativt trygg.

    Føler meg mer utrygg hvis jeg skal ta meg en øl i distriktsnorge der 240ene fueled by HB kjører rundt med avsagde hagler lett tilgjengelige for å lage **** mot de som ikke tilhører bygdas någet tilsudlede avlsliste.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.