Gå til innhold
Fiskersiden

HaraldNatvik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HaraldNatvik

  1. 12 timer siden, Bonavar skrev:

    Dette er noen jigger jeg har hatt utrolig bra fangst på i sommer. Spesielt den øverste som er gul,orange med prikker. Om Gjedda ikke biter så prøv å lek deg med farger også. I noen vann biter det best på klare farger mens i andre vann er det knæshe farger som gjeller. Jiggene du ser på bildet er 12-13 cm lange og er tredd på en #6 jigg hode i 15g. 

     

    20201014_072357.thumb.jpg.e58cbf987cc3aa948c03ac24443c77c9.jpg

    20201014_072311.thumb.jpg.cb79cfca0a3c7845ee7b378042672d51.jpg

    Takk for gode tips! Skal kjøpe disse.

    Sliter veldig med å forstå hvor fisken muligens står på høsten, våren og sommeren. Er det en grunnregel om at gjedden står dypt ved varmt vær på sommeren, mens den står nærmere land når det er kaldere? Blir usikker på hvor dypt jeg skal fiske, og teknikker. Sakte uten rykk, raskere med pauser, rykk hele veien?

  2. Den 25.10.2016 at 21.07, AsleB skrev:

     Før sesongen er over har jeg noen vann jeg må ha en skikkelig tur i. Dette er vann som ikke har den største fisken, men som kan hoste opp en fin fisk med jevne mellomrom. Jeg vil også spre fisket over flere vann, så jeg ikke utøver et for stort fiskepress på de få gromvannene som er. De har typisk også en grei bestand av små gjedder, som er en grei avveksling fra å prøve å finne en femkilos innimellom.

    Noen steder er gjedden ekstremt stedbunden, og gjenfangster skjer ofte på disse plassene. Gledelig at gjeddene klarer seg, men de kan godt få litt fred også.

    Siden de også er relativt grunne er det lettere å finne fisken når fisket er tregt, som det har vært de siste ukene. I de dypere vannene kan gjedden stille seg ufint dypt, og beveger seg ikke for noe.

    Jeg konsentrerte meg først om 4-6 m, litt ute i vannet. På ett av de første kastene tverrvendte en fin fisk ved båten. Etter et par kast til smalt det, tilslaget satt og overflaten eksploderte. Fisken kom underifra, tok og raste rett ned og ut til siden. Jeg ble litt overrasket da fisken tok snøret, for det er ikke ofte de gjør i dette vannet - og da jeg legger press på fisken med det som resultat at båten snus mot den og stangen bøyer seg mer begynner skjelven. Håven er ikke klar, så det blir panikksammensetting av den mens jeg kjører fisken på løs brems. I sommer og sen vår har jeg mistet noen pene fisker på hard kjøring, men med 8 grader i vannet er jeg ikke redd for å la fisken ta et ekstra utras. Den styrer på litt bortover og under båten før den siger inn i håven.

    En av de vakreste gjeddene jeg har sett - tverrstriper som de vanligvis mister når de når denne størrelsen, sammen med gylne prikker og et lite hode. Fin kondisjon også.

    Allerede da var jeg vel fornøyd med turen, men det ble 7 gjedder til, alle relativt små men fine fisker i god kondis. Selv om det er turer jeg har fått mer og større fisk er dette en av årets fineste turer - det er alltid kjekt når det er liv i ett av barndommens små vann.

    penmadam.jpg

    Hvilket vann var dette?

  3. Den 7.5.2016 at 11.01, AsleB skrev:

    post-31241-0-21782900-1462611324_thumb.j

    Værmeldingen for de neste dagene ser mildt sagt lovende ut - men også litt skummelt, for med disse temperaturene er det ikke lenge til de begynner å leke. Tiden renner ut for å finne den store igjen i grov kondis.

    I går var det dødt bortsett fra fisken på bildet. 80 cm, 3.21 kg. Den desidert friskeste 3kgsen jeg har fått i år. Tok i en bratt skrent utenfor et berg der jeg har fått for meg de parkerer når det er kaldt i vannet og solen har stått på litt. Det som var artig med denne fisken er at jeg har misten nærmere 10 fisker på meite i løpet av to uker. Noen har vært småfisk, to har vært klumsing med håv men resten har vært fisk som kun har tatt agnfisken som en cigar i munnviken. Leste Mick Brown sin Pike Fishing: The Practice and the Passion igjen her om dagen, og han beskriver det samme - stor gjedde som holder agnfisk i munnen i opp til 20 minutter på denne tiden av året. Jeg bruker allerede ofte små seksjoner med agnfisk siden min erfaring er at de fisker bedre og kroker sikrere, typisk stykker på 10-15 cm der de nedre 5 cm ikke har krok for å unngå dype krokinger. Har eksperimentert mye med størrelse på agnfisk, alt fra 40 cm og nedover og bruker som regel forskjellige størrelser på to-tre stenger, men det er ofte de mindre stykkene gir fisk på 3+ og de større fiskene blir ihjeltygget av smågjedder. For å unngå det pleier jeg å spinne over et område et par ganger for å se om det er mye småfisk i området.

    Lagde et par fortommer med større avstand mellom krokene, og det funket. Tilslag ble gitt umiddelbart, og fisken ble kroket i nebbet akkurat der det ikke ville vært krok om jeg hadde brukt de vanlige fortommene.

    Fikk også et friskt tips om hvor de virkelig store gjeddene er - de finner man på Os, i Gåssandvatnet. 28 kg. Får ta en tur en av dagene, hadde vært kjekt med verdensrekord.

    Prøvde meg her i dag

    Fikk låne båt, fisket i det området her. Det ser jo bra ut, men jeg tror ikke utstyret jeg har duger og jeg sliter med å vite om det jeg gjør er riktig - så ingen treff...

    bilde.thumb.png.b46b4c42fd30fc123e188b4f1f9c4be8.png

  4. Hei,

    er denne fremdeles aktiv? Fascinerende lesing. Jeg har selv fisket mye i sjøen og på fjellet, men er uerfaren her i Bergensområdet i vann og elver - og sliter veldig med å finne ut hvor jeg skal fiske, teknikker, utstyr og annet. Har prøvd to ganger nå etter gjedden, uten å se noe som helst en gang. Første gang i nærheten av Eran på Søfteland, så Bergståvannet i dag litt lengre sør.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.