Gå til innhold
Fiskersiden

Naturgleder

Medlemmer
  • Innholdsteller

    31
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Naturgleder

  1. Vinteren er for alvor over oss, og det er den beste tiden for planlegging og studering av kart frem mot sommeren.

    Fjellvann er saumfart men mange vann og områder forblir uprøvd. Har fisket endel rundt Rosskreppfjorden og sørover med vekslende hell, men nå retter jeg fiskestanga mot bykleheiene.

    Områdene vest for hovden virker forlokkende, noen som har erfaring med fiske i dette området? Jeg tenker altså Sloaros og fjellområdene rundt?

    En annen mulighet er å ta utgangspunkt i Store Urevatn og fiske seg rundt i dette høgfjellspartiet. Hva tenker forumet om dette?

    Spesifikke vann trenger jeg ikke nødvendigvis vite, men det kunne vært greit med noen grove tips til hvor turen bør legges. Andre områder i setesdalsheiene er det også bare å nevne.

    Kjør diskusjon og sleng gjerne inn bilder fra turen din i setesdalsheiene.

    Fjellhilsen

    Morten

  2. Sommer er synonymt med fjellfiske. Etter en nærmere kikk på værmeldingen ble turen planlagt og lagt til et spennende fiskeområde i Setesdal Vesthei.

    fjelldaljpgmq8.jpg

    Foruten å ta det helt med ro, var planen å finne et brukbart fiskevann. Her skulle undertegnede og to kamerater fiske og kose seg.

    Ferden innover til vannet tok sine tre timer. Dels på grunn av sol fra skyfri himmel; dels på grunn av en del tunge sekker. Vel framme hev vi sekkene fra oss og kastet oss i lyngen. Nå skulle livet tas helt med ro!

    fiskerisolnedgangjpgkc5.jpg

    Idet himmelen rødmet i vest og mørket listet seg frem var vi for lengst ved vannet vårt for å fiske. Mistanken vi hadde i forkant av turen stemte; i dette vannet var den canadiske bekkerøya dominerende. Både fisk nummer 1, 2, 3 var av nevnte art. Med en gjennomsnittsvekt på 2-3 hg ble de ypperlige matfisker i steikepanna.

    bekkeryemedfiskerjpgly6.jpg

    Fisken beit hissig den første kvelden. Til sammen landet vi sju fisker der den største nesten krysset den magiske kilosgrensa. Rå fisk og rå opplevelse!

    fiskefeberjpges9.jpg

    Turen var allerede en suksess og den gode fiskelykka vi var forunt måtte feires. Sigarer og god, kald drikke kunne vi nyte med god samvittighet.

    Været skuffet oss ikke den andre dagen i fjellheimen; sol, sol og atter sol. Nå handlet det om å ligge i lyngen, steike fisk og ta det helt med ro. Livet har sjeldent vært lettere.

    fiskefangstjpgku0.jpg

    Også denne kvelden hadde vi forhåpninger om at større bekkerøyer skulle bite over lokkemidlene våre men kvelden skulle vise seg å bli en aldri så liten skuffelse. Fisken vaket gjentatte ganger men ville likevel ikke bite på det vi serverte dem. Verken spesial’n, møresilda eller panther’n som fisken tok på forrige kveld, falt ikke i smak i kveld.

    Til slutt gav vi opp. 3-4 timer med aktivt fiske hadde til sammen gitt oss tre små bekkerøyer.

    Setesdal Vesthei har gitt meg en del bomturer men har man litt hell med seg kan fisket være riktig så bra! Likevel kan bettet skifte veldig fort; noe vi fikk erfare.

    God sommer!

  3. Hyggelig at rapporter blir verdsatt her inne. Morro dette.

    Rigor Mortis skrev:

    du spiste den molta der etterpå??

    JA!

    Chironomus skrev:

    *smekk på pungen fordi du ikkje har posta dette før*

    På pungen faktisk! :)

    ErikR skrev:

    vi får ta en tur sammen etter storauren til sommeren..

    Gi meg en dato og jeg er med.

  4. Heia og fjellet har alltid vært min stil. Her finner jeg stillheten og her trives jeg best. Etter å ha lest i forumet en stund synes jeg det er på tide med en fjellrapport fra undertegnede.

    Etter en hektisk avslutningsuke på mitt andre år på videregående var det på tide med en skikkelig fjelltur etter ørreten. Jeg hadde søkt meg til et spennende område jeg ville prøve haspelstanga; nemlig Rosskreppfjorden og fjellområdet rundt.

    Endelig av sted med sekk, haspelstang og ensomheten. Jeg kjente fort på pustefrekvensen at det var en stund siden jeg hadde gått med tung sekk, så tempoet ble det så som så med. Uansett, kilometerne gikk avgårde men vannet hvor teltet skulle stå til kvelds lå fremdeles 12-13 kilometer unna.

    34204.jpg

    Under en liten matpause går jeg meg en liten runde langs en grunn elv for å speide etter fisk. Plutselig støkker jeg et fjellrypekull, som tar til vingene med lynkjappe slag, for bare å lande i neste røys 50-60 meter unna. Nå starter "jakta"- Jeg åler meg forsiktig tilbake til ryggsekken der telelinsa ligger. Deretter åler jeg meg mot kullet; 50 meter..40 meter.. rypene blir større og større. Før fjellrypene sier takk og farvel får jeg knipset akseptable bilder. Morro!

    32741.jpg

    32348.jpg

    Det går mot kveld første dag og ennå har jeg ikke fått den første fjellørreten til tross for timesvis innsats. Jeg konkluderer med at det det er for vindstille :lol: Nesten mørbanka i leggene etter hard jobbing hele dagen kaster jeg meg inn i teltet og sovner på flekken.

    Jeg klør meg søvnig i øynene og myser ut av teltet. Overskyet; "perfekt turvær "utbryter jeg høyt. Alene på tur snakker man med seg selv. (Iallefall jeg) Et par-tre brødskiver slukes i en fart, før jeg prøver haspelstanga videre. Nesten alle mine våpen får prøvd seg, og det betaler seg. Turens første ørret tatt på en svart panther-martin spinner, spreller i lyngen; ikke en kjempe fisk men akkurat stor nok til en god middag.

    36573.jpg

    [/i]40809.jpg

    Boligen slås opp ved foten av fjellpartiet Rjuven, og jeg forbereder meg på en behagelig og flott etappe over fjellet påfølgende dag; slik skulle det ikke bli.

    Jeg våkner av et helsikes bråk; teltduken blafrer det den er god for, og jeg må bruke makt for å støtte den miderste stanga i tunnelteltet mitt. (I ettertid finner jeg ut at samtlige stenger ble varig bøyd seg i den sterke vinden.) I tillegg til vinden plasker det tunge regndråper vannrett mot duken.

    Nedpakkinga av teltet har sjeldent gått kjappere, men jeg klarer ikke å unngå å bli iskald på hendene i det kalde sommerværet.

    Heldigvis følger jeg en merka sti over fjellpartiet, slik at det er forsvarlig å gå selv om det er relativt dårlig sikt. Jeg hadde nok vurdert en annen rute om så ikke var tilfelle pga sikten.

    Steinura er såpeglatt og tempoet må bli rolig dersom jeg skal kunne gå trygt med sekken som veier godt over 20 kg.

    Jeg forbanner ekstrautstyret jeg tok med meg; kamerastativ, telelinse, lesestoff og alt annet. Men ingen hører meg; kanskje bare en flokk villrein i tåkehavet.

    Idet jeg når det høyeste punktet over fjellet starter det å sludde. Makan!

    Tilbake i "lavlandet" på rundt 900 moh, må jeg bite i det sure eplet idet jeg legger med inn på en turisthytte. I utgangspunktet var planen å bruke telt alle dagene, men teltlivet var ikke innbydende akkurat nå. Gradestokken på hytta viste 1+.

    Siste dagen skal bli mye bedre værmessig. Fortsatt er det overskyet og kaldt, men plaskregnet har idet minste godt over til regnbyger. Jeg fisker meg sørover, og det biter litt.

    Ved middagstider kommer jeg over en frodig moltemyr. Bedre dessert fersk fra fjellheimen skal man leite lenge etter!

    32765.jpg

    Turen gav meg noen svar, men minst dobbel så mange spørsmål. "Hva lurer bak den fjellrekka eller den knausen der. Er det fisk i de vannkjedene langt der borte?"

    De værbitte fjellområdene mot sør gir meg en enorm lengsel; jeg må tilbake hit.

    Og med det ønsker jeg alle en riktig god vinter:rolleyes:

    OBS! Enkelte av bildene er tatt på andre turer i samme område!

  5. Om de skal busse, så kan du stoppe bussen her. Derifrå går det grusveg langs Valldalsvatnet inn hit. Det er ein strekning på ca 1,3 mil. Du kan ta taxi >(Røldal taxi) . Om du er heldig så er eg heime og kan svippa dykk inn :lol: . Her er det bom veg opp til Middalen, men om du skal til Litlos er det feil veg. Du må som Eivind T seier gå opp Vivassdalen.

    Vær forsiktig på Litlos, for der er det øl å få kjøpt. De kan fort bli vêrfaste :lol: .

    Takk skal du ha for informasjon. Og den gratisskyssen inn valldalen var et meget generøst tilbud som jeg gjerne benytter meg av

    :)

    Jeg gleder meg allerede!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.