Gå til innhold
Fiskersiden

karpen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av karpen

  1. Gøy å se at snittet går oppover ja, og grattis med fine fangster!

    Vi fisket veldig mye i Østeråa 90-92 og toppene den gang lå rett over 2kg. Tror den største var på 2125g. Snittet tipper jeg lå på 1,2-1,3kg, så det øker sakte men sikkert.

    Vi gjorde også noen forsøk i Nomevann. Mye suter, men snittet lå langt under Østeråa den gang. Skal dere forsøke der, vil jeg anbefale vikene i nord-vestre del av vannet. Ikke alt for langt å gå fra bilen...

    Lykke til!

  2. Kjipt at det ikke ble fisk på deg, Robert. Men blanking er en del gamet, noe jeg også gjorde i helga :P Kan være frustrerende når karpene leker, men samtidig en stor opplevelse!

    Hybrider har forøvrig forekommet i Damtjern tidligere, vi fikk et par stykker der for 8-10 år siden.

    Lykke til videre i jakten på storkarpa!

  3. SKulle jeg fisket ørret ville jeg dratt til Siljan. Mange fine vann som kan huse tildels stor ørret.

    Sjekk her. Kan feks anbefale Movann. Kort vei å gå, gode forhold for fluefiske og pen ørret.

    Mvh Oz

    EDIT: Kan ellers anbefale en tur innom Holtskog og prate med høvdingen der. Han med skjegget som jeg aldri husker hva heter... Eneste som har peiling på fiske der, han kan gi deg noen gode tips!

    Stendalen heter han... En utrolig koselig fyr som sikkert vil gi deg mange gode tips!

  4. Det har gått 2 uker siden forrige fisketur, så fiskesuget var på topp nå i helgen. Denne gang gikk turen til Fiskeløys, en liten perle langt inne i svarteste skogen. Et sted man virkelig får slappet av og man kan bare nyte lyden av fugler og dyr! Og en og annen nappvarsler;-) Vi var veldig spente før denne turen, da det var første gang på denne plassen i år. Men trua var på topp, da vi hadde fòret jevnt og trutt siden isen gikk. Og ganske riktig, karpene var på hugget! Spesielt første natten ble meget hektisk. Allerede etter en halvtime kom det første runnet hos meg, men den detter av etter få sekunder. Som plaster på såret fikk jeg 2 kjappe i løpet av en snau time. Begge noe over 6kg. Vi landet 3 karper hver og mistet en fisk den første natten, den største en fin fisk på 6,9kg. Formiddagen forblir temmelig rolig og vi forsøker å få litt søvn, da det hadde blitt lite av det den første natten. Midt på dagen hyler det plutselig til og jeg kan kroke en fisk som fighter bra. Men etter en hektisk fight hvor fisken forsøker å ta med seg all vegetasjonen i vika, detter den like godt av når den begynner å nærme seg håven...

    Etter denne pangstarten var vi spente på om den siste natten vil gi noe fisk, men vi frykter at tjernet vil forbli dødt etter alt kaoset. Og antagelsen skulle vise seg å bli riktig, det eneste som skjer den siste natten er at jeg mister en fisk i grålysningen. Men selv om det hender lite det siste døgnet, må vi si oss godt fornøyd med denne turen!

    Litt utpå formiddagen pakker vi sammen etter en herlig helg i bivvien, og tar fatt på hjemvegen...

    Noen bilder fra turen

    fiskelys001Custom.jpg

    fiskelys002Custom.jpg

    fiskelys005Custom.jpg

    fiskelys004Custom.jpg

    fiskelys003Custom.jpg

    fiskelys006Custom.jpg

  5. Hadde noe Stroft på ei lettspinnsnelle for ei tid tilbake og den var både elastisk og "råtten", røyk uforklarlig i knutene og for et godt ord ved bunnapp, men som sagt min erfaring. Ser mange her annbefaler den, men jeg hadde skygget unna.

    Da tipper jeg den var gammel? En av fordelene med Stroft er at den er veldig knutesterk...

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.