Gå til innhold
Fiskersiden

larsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    86
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larsen

  1. Her er svaret jeg fikk fra Steinsfjorden fiskeforening:

    Hei

    Angående garnrett i Steinsfjorden. Det er adgang for alle til å fiske med garn i Steinsfjorden, med unntak av Steinsvika.

    Som følge av noen riktig gamle bestemmelser har de tilstøtende gårdene spesielle rettigheter i Steinsvika, på bekostning av allmennheten.

    Skjønner av diskusjonen deres, at dere etterlyser begrensninger på garnfiske, og ikke muligheter.

    Begrensningene ligger per i dag kun på type utstyr, og ikke på person, bosted eller andre spesielle rettigheter.

    Jeg kan ikke uttale meg på Steinsfjorden fiskeforenings vegne i alle spørsmålene dere tar opp, uten at de har vært tatt opp i et møte.

    Jeg reagerer allikevel på noen påstandene i diskusjonsforumet. Som at det skal være en utbredt oppfattning blant lokale fiskere, foreningsmedlemmer og forvaltningsorganer at gjedda er en ufisk som spiser opp all annen fisk. Dette er rett og slett feil.

    Walmann har tydeligvis truffet på den eneste aktive yrkesfiskeren i Hole, under sin ekskursjon.

    Næringsfiske med garn har lange tradisjoner i Steinsfjorden. Garnfiske var tidligere mye hardere enn det er nå.

    Det blir selvfølgelig allikevel tatt en del gjedde på garn. Men det er ikke garnfiske alene som medfører en eventuell overbeskatning på gjedde.

    Det er vel nå ca 15 år siden Gjeddefestivalen ble arrangert første gangen i Steinsfjorden/Tyrifjorden.

    Før denne tiden kunne man ofte høre forskjellige negative utsagn om gjedde, som matfisk eller i generelle former.

    Riktignok var dorgefiske etter gjedde populært. Men det ble i hovedsak bedrevet av fiskere med lokal tilhørighet, og mest i sommermånedene.

    Siden den gang har gjeddas omdømme endret seg betraktelig. Det drives i dag dorgefiske etter gjedde omtrent fra isen går til den legger seg igjen.

    Og fiskerne kommer fra hele Østlandet (hvilket dere sikkert kjenner til).

    På toppen av dette er det også etablert båtutleie med det formål å fiske. Utleietilbudet har slått an, og fiskere kommer nå også fra utlandet.

    Gjedda har også i større grad blitt akseptert som matfisk. Gjedde som blir fisket i Norge blir nå hovedsakelig solgt i det norske markedet.

    Jeg regner med at dere representerer en gruppe fiskere som praktiserer "fang og slipp", når dere mener dette gagner bestanden.

    Men det totale presset fra sportsfiske etter gjedde er i dag betydelig, og det avtar ikke.

    Begrensning av, eller forbud mot garnfiske vil ikke hjelpe hvis sportsfiske alene har blitt så stort at det skader bestanden.

    Vi har også fått kritikk for at det blir tatt opp for mye gjedde under Gjeddefestivalen.

    Jeg mener dette heller ikke er helt fortjent, siden det generelle dorgefiske gjennom året må være mye større.

    På sikt kommer vi nok ikke utenom regulering av gjeddefiske. Men før dette skjer må det frembringes konkrete tall på hvor gjedda tar veien.

    Per i dag er det for mye synsing om dette.

  2. Vet ikke om glassfiber er det som egner seg best i elv? Ofte har jeg gått på stein i stor fart. Vil tre det ikk eer helt bra for glassfiber..?

    Glassfiber tåler faktisk utrolig mye, har dunket og klonket borti mange store steiner og det går bra, noen riper og sår tåler den fint :P Glassfiber er jo dessuten veldig enkelt å reparere pluss at det er et nesten evigvarende materiale, polyethylen har vel en levetid på ca 10-15 år samt at kajakker i polyethylen som regel er blytunge.

    Men som sagt ville jeg vel kjøpt en kajakk som er beregnet for fiske hvis det er det den skal brukes til og de fleste av disse er vel i polyethylen. Ulempen med en fiskekajakk er at de egner seg dårlig til trening og turer, var derfor jeg kjøpte en mellomting

    :D

  3. Det du bør tenke på ved kjøp av kajakk er hva du skal bruke den til. Skal du ha den kun til fisking bør du kjøpe en kajakk som er beregnet til dette da den har mye bedre stabilitet samt større cockpit og plass til alt av fiskeutstyr.

    Jeg bruker selv en MSC 450: http://www.kajakk-fritid.no/_skjargardskajakk.htm den helt nederst på siden. Den er veldig stabil men jeg har hatt noen ubehagelige nestenvelter med fluefiske i denne :wacko:

  4. Jeg må i bryllupet til et metal-hue av en trommis.... Vil heller på treffet, men er liksom forpliktet til å dra på bryllup.

    Mixerman

    Bryllup???????? Hvis det ikke er ditt eget så er det en vannvittig dårlig unnskyldning :mellow:

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.