Gå til innhold
Fiskersiden

finnj

Medlemmer
  • Innholdsteller

    69
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av finnj

  1. Blekkspruten er god som gull på dypet. Har fisket fast med den i flere år og hatt omtrent samme fangst som med andre tackel. Ser ut til at de de store brosmene og langene ikke er så kresne. Kjører bom (med to opphengere over med selvlysende slange - beskytter senen litt og skaper litt lys). Fra bommen og ut har jeg brukt selvlysende slange og STOR blekkspruten nærmest sirkelkroken som agnes med en god flapper.

    Store basser må ha stort tackle :-)

  2. http://www.planetseafishing.com/video/watc...ckerel-flapper/

    Mange (?) fisker vel med fast bom her i fjordene på vestlandet under dypvannsfiske etter lange. Er det noen flere på forumet som har bred erfaring med patenten på videoen over?

    Hvilke erfaringer er det som gjør at folk evt ikke bruker dette?

    Har selv bare fisket med fast bom på dypet (dregging), men tenker at en glidende bom kan være verdt forsøket. Mye motstand når langa tar og det er fast bom med 750 gram bly på...

  3. GARMIN 620: Hvordan tror dere denne er som alternativ til en ren plotter? Er det mulig å legge inn landkart (vanlige turkart) i tillegg på denne? Ser det er mulig å forhåndsbestille til kr. 7000 på Topp Fritid.

  4. Dreggen virker som ein propell underopphal/oppkjøring. :lol:

    Enig i dette. Sammenleggbar paraply dregg har jeg dårlig erfaring med i forhold til å skape spinn. Benytt en bruce kopi ("ikke sammenleggbart anker" - 7.5 kg anker på Biltema koster 279 kroner). Det ser ut til at dette gir mye mindre spinn.

  5. Er det ikke lenger mulig å få frem koordinater på det stedet man peker på denne karttjenesten? Hvordan gjør jeg dette evt? Mener det var mulig tidligere.

    Fant ut av det: Transformer koordinat var tingen. Avansert kart og symbol nummer ni fra høyre.

  6. Sikkert viktigst det med lakselusa, men det er vel også kanskje slik at det blir tatt på land for mye småfisk? Får man en sjøaure på under - f.eks.- 1.5 kg er det vel kanskje lov å tenke seg om to ganger før man tar den på land? Ser jo innimellom grelle eksempler på bilder som blir lagt ut med masse småfisk tatt på en eller annen lokal kjent spot. Det er jo lov å slippe ut igjen selv om den er rett over minstemålet :)

  7. På Affi bruktbutikk på Årabrot miljøpark (tippen), Haugesund har de et fiskehjul liggende. Så litt hjemmelaget ut, men solid og greit. Ville ha 400 kroner for det. Kanskje det kan være av interesse for noen?

  8. sjølv om butikken ikkje såg noko problem med dette ville ikkje datasystemet deira godta at leveringsadressa var i USA og kortadressa i Noreg.

    Kjenner ikke godt til dette, men har hørt at det er mulig å legge inn to adresser i kortet - bosted og jetcarrier adresse. Kanskje andre som har mer kunnskap om dette, og som kan bekrefte om det er mulig?

  9. Hvordan er samkomen på den siden som er merket "Moe" på sonekartet som ligger på etnelaks.no? Tenker på den siden av elven som er nærmest hovedveien -altså østsiden.

  10. Bra innsats det! Fangsten har variert fra 0 til 8 stk de gangenen jeg har vært ute på dypet rundt Ryvarden. Ser ut til at det er stor variasjon etter hvor en legger seg. Hvor var det du prøvde?

    Ellers blir det kjekt å se hvordan du gjør det på østsiden av Røvær. Har ikke prøvd der ute selv med dregg osv.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.