Gå til innhold
Fiskersiden

hen.sol

Medlemmer
  • Innholdsteller

    28
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hen.sol

  1. Heisann.

    Har en Askeladden 16 fot med dekk og vindskjerm som jeg lurer på å kjøpe,er ikke helt sikker på hvilken modell det er men for de som kjenner disse båtene så er dette den modellen som er høy bak med motorbrønnen og uten luke i vindskjermen.

    Er det noen her inne som bruker en slik båt eller noe lignende til trolling?

    Tenker da på hva som er best av å montere masten i baugen eller lage til små master på siden av vindskjermen?

    Lurer også på hvordan jeg skal montere downriggene på denne båten siden jeg ikke kommer til med gjennomgående skruer bak med motorbrønnen uten å ta vekk all flytestoffet som er der,har lite lyst til det.

    Vurderer også ny motor,har idag Yamaha 40 4takt som er gått over 1200 timer og maler fortastt som en katt,valget står mellom samme motor som jeg har i dag eller Suzuki 40 4takt,fordelen med Suzuki er at den har kjede mens Yamaha har reim.noen for og imot her?

    Råd,tips og ideer tas imot med stor TAKK.

    Henning

  2. Heisann.

    Tenker på å kjøpe meg nytt ekkolodd og kartplotter og lurer litt på Lowrance eller Eagel pga.pris,men har sett bla.her på forumet flere snakker om at Eagel har dåligere skjerm enn hva Lowrance har,jeg vet at de blir laget på samme fabrikk og er ganske så like i menyer og løsninger ellers,men hva vil dårligere skjerm si?

    Har de bare dårliger oppløsning/skarphet eller er det kvaliteten/holdbarheten på skjermene som er dåligere?

    Er Lowrance såpass mye bedre at de er verdt de ekstra pengene eller er det det at Lowrance er Lowrance og Eagel er Eagel. :blink:

    Mange blir jo lett opphengt i navn og mener en ting er "dårlig"pga.navnet. :P

    Er det evnt.andre ting som er bedre eller dårligere med det ene eller andre merket?

    Henning.

  3. Heisann folkens.

    Jeg lurer på å kjøpe nytt kombi-lodd,har sett litt på Raymarine A65,dette bruker jo Navionics brikke og lurer da på om det er noen forskjell i detaljeringen på de forskjellig kartbrikke merkene som finnes?

    Er det andre merker som er bedre og bruker brikker som er mer detaljert enn hva Navionics er?

    Har i dag Humminbird NS 25 med C-Map brikker,er det noen bra kombi-lodd som bruker C-Map slik at jeg evntullet kan bruke de jeg har,de begynner å bli gammle så det er vel gjerne på tide å bytte de ut uannsett,tror jeg kjøpte de i 2000.

    Henning.

  4. Kjekkt å se en gammel Mørebas komme til heder og verdighet igjen [ :) ].

    Men jeg lurer på noe om denne båten,det kom hvist nok to typer av den modellen der,en med skum mellom skrogene og en som bare var med luft mellom skrogene,var denne med skum?

    Jeg har en av samme type fra 1971 med skum og den er blitt temmelig full med vann i løpet av årene etter x antall lappinger,jeg har også tenkt å dele den og få den tørkket og skummet på nytt,den er dessvere pensjonert nå,men kunne tenkt meg å pusset den opp,det er jo en vaaaanvitig god båt [ :P ].

    En nabo som også har samme båt prøvde å dele den men da knakket det i hele båten så han våget ikke å gjøre det,hvordan klarte du å dele skrogene fra hverandre?

    Har du brukt vanlig byggskum eller skum fra en båtprodusent?

    Henning.

  5. Mener å huske å ha lest i en annen tråd her på forumet ang. antall stenger og han sa også at det kunne brukes flere stenger etter "vanlig" sjøfisk [ :) ],så da får vi håpe at det er riktig når du også sier det [ :D ].

    Her kjøres det ihvertfall med 8 stenger og planerboards,naturoppsynet har kjørt forbi oss 2-3 ganger uten å ha sagt eller gjort noe.

    Så vi får krysse fingrene for at de fortsetter med det.[ :D ]

    Henning

  6. Har du rekkverk på båten kan du lage deg en trollingbar og feste denne enkelt med rørklemmer,da er den lett å ta av også,fungerer glimmrende på min båt.

    Jeg har en cannon uni-troll med 6kg lodd på en side og en wakler lake master med 5kg lodd på den andre siden.Grei å sitte på er den også [ ;) ].

  7. Nok et spørsmål om sneller.

    Hvilken av disse snellene har best og jevnest bremse:Amb 7000 Syncro,Tica Seaspirit SS-248C,Daiwa Sealine SG 47 LC/LA

    Hvilken av disse snellene passer best til trolling bortsett fra at Tica og Daiwa har telleverk.

    Kan ikke helt bestemme meg for vilken jeg skal gå for.

    Henning

  8. Jeg har en Penn Powerstick 20-30ib som er 2-delt og virkelig gøy og følsom,men kjøpte en Ron Thompson Waypiont 4 delt 30ib får å få den ned i rommene i båten.Powerstick har toppaksjon men Waypoint har helaksjon og det er vel får å jevne ut presset på holkene og er ikke så følsom,jeg skjent bedre når fisk bare var å nappet med Powerstick enn med Waypoint.Jeg fisker med 500gr.søkke og når jeg har 150m ute og løfter stangen "litt" hardt så bøyer Waypoint seg helt ned i håndtaket,men tror ikke jeg ville hatt 50ib av den grunn.Det er jo gøy når stangen bøyer seg mye. Til pilke fiske er den kansje for myk,jeg fisker helst med agn.

    Ellers er den solid stang med solid snellefest i metall og kraftige ringer også er det jo med transportrør.Shimano har hvist samme modell og kan tenke meg da at den er dyrere,det er samme fabrikken som lager Shimano og Ron Thomspson sine.

    Henning.

  9. Skulle gjerne gjort det men de kommer inn fra havet nå i disse tider og står der til ut i desember før de forsvinner ut i havet igjen,dessvere[ :( ]

    Har ikke funnet plasser hvor det står så stor sei på grunnere vann.

  10. Ja det blir nok mye sveiving.

    Største som ble tatt der ifjord var litt over 14kg,riktig nok på havfiskeutstyr da er det vel verdt "litt" sveiving for å få noen sånne beist på trollingstang.[ :( ]

    Henning

  11. Jeg har Cannon Uni-Troll med 60m wire men skulle gjerne hatt lenger wire.Jeg har vet at det finnes wire på 90m men skulle gjern hatt lenger enn det også.

    Er det noen der ute som vet om det er mulig å få lenger wire.

    Jeg fisker etter sei på 140-150m med havfiskeutsyr,men tenkte det kunne være artig å prøve med dyp-rigg,så jeg skulle gjerne hatt så pass lang wire.Er det noen der ute som har løsning på hvordan enn kan kjøte disse tynne wirene slik at kjøten blir så liten som mulig og går greit gjennom trinsen.

    Er det noen som har prøvd så dypt med dyp-rigg?

    Henning.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.