Gå til innhold
Fiskersiden

bigmullah

Medlemmer
  • Innholdsteller

    124
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bigmullah

  1. Hei. Har nå kjøpt med en linder 445 Max, nå skal d dorget og trilles etter canadarøya i nord Trøndelag. Ekkolodd e jeg helt blank på. Hva trenger jeg egentlig? Skal brukes kun i ferskvann, men kart vil jeg tro er viktig å ha med for å markere hugg plasser. Utover det er det jo så mye å velge i, og jeg har ikke peiling. Viktig at det er grei brukervennlighet på det. Pris er ikke så nøye så lenge det er godt å bruke.

  2. Jeg vet det er solid is ut til trångsundet nå, og at det har vært en del folk der i helga. Mer usikker på bestanden uti der. Den røde maneten har jo rasert d meste av fiskebestand inni der. Seien går inni der for å gyte , men er noe mager. Vet ikke hvordan d går med fjordtorsken, men en del hys og bleik hi vi fått før lengst inne på sildutsett..

  3. Var der på onsdag selv. Vi var på plass tidlig og ahamm fikk en sei på balansen ganske umiddelbart. Fikk trua ganskje kjapt da,men det dødde ut. Vi fikk strøfisk av sei utover hele dagen, samt en lyr og en torsk.

    Hei!

    Pen fisk...spesielt seien var skikkelig feit. HAr sett innpå der at de som fisker med garn har fått sei tidligere, den har vært utrolig mager...vet ikke helt hvordan det er med gyting etc?

    For oss dødelige, som ikke er eksperter på spesialmeiting og makrellsrimler etc. Vi som skal ha med barna en tur i vinterferien på isen der ute. Kolles e det med snører etc. Ka vil dere anbefale for ø prøve å få fisk på stang der? Balansepilk på vanlig slukstang, funker det?

    Og, ser dere fisker midt i sundet er, regner det er inn mot botn. Dere kjører da bare rundt fra østsiden, og på vestsiden, for så å parkere langs vegen?

  4. Det har vært frost og blikkstille så lenge nå at til og med hele åsenfjorden i frøset til is. Var fiskere der ute i dag når jeg kjørte ut til frosta på jobb.

    Regner med det er solid is inne i verrabotn nå....

    Kunne godt tenkt meg en tur selv og sjekket forholdene.

    Hvir stre balansepilker bruker dere på sjøisen?

    Hadde egentlig håpet at borgenfjorden hadde frøset til, men isen nekter å legge seg der i år...

    skjønner ikke hvorfor....

  5. Hei!

    Jeg fisker mye inne i tr.heimsfjorden og bla i distriktet ut mot steinsdalen etc....Det jeg ser har kommet nå, som det ikke fantes før av, det er "laks" som er fra 0,4kg-0,8kg....laksen ser ut som en trekjepp!! vi har fått mye av denne, spesielt de siste 2 årene....hva slags fisk er det?

    PÅstand 1: Er det rømt oppdrettssmolt?

    Påstand 2: Går ikke denne laksen ut i vandringsmønstret sitt?

    Poenget mitt var og om denne "laksen" fantes i gaula?

  6. Dette for de av dere som skal gnu gaula 1.juni...

    Kan fortelle andre som ikke vet det at det er enorme mengder i nedslagsfeltet til namsen ivertfall. Var å fiska røye oppi røyrvik for en uke siden, da hadde det bekka 2m for lenge siden...i sist uke har det og snødd voldsomt...dette fulgt av regn som pakker og nattefrost, så skal ikke vannføring være noe problem der ivertfall...Værre var det med isene der oppe...den har jeg ikke sett så dårlig på mange år...ja, den bekka jo meteren...men kun 20cm stål, resten slush og rask....

  7. Ikke for å ødelegge for deg, dg ment som informativt og nevnt allerede i utallige tråder. Kunstig lys er IKKE tillat og forbudt til fiske etter røye

    Alikevel selges det i masse sportsforr. i trøndelag, "kjempeblink" til røyer!! Gir meg over...

    uansett...den røde warerlighten fungerte som fjell...

    Vedr foring: Jeg åpnet magesekken på ei 6hg røye...den hadde noen vanvittig store rognkuler i magesekken...dette er gjeldfesk da, som i år ikke skulle gyte...men er det ikke veldig senit at røya nå har gytt, eller kan røya "lagre mat" lenge i magesekken? Så for meg gyting i nov/des...

  8. Det er litt for tidlig for den torsken som går i silda som skal gyte innover beistadfjorden inderøy/verdalslandet enda.....den bruker vi å ta på garn utover mot slutten av mars...

    MEN: Tidligere i vinter fikk vi MYE torsk ved straumen. Da kom det innsig av noe småbrislig/sild, og vi dro 64 stk på 2 timer...det kokte mildt sagt....

  9. Ivan:

    Kurrant å fore opp hullene med reke ja..men nå er det sikkert 70cm snø, og slaps, selv høyt oppe i fjellet...så det blir ikke enkelt å ligge å kikke på dette når isen er godt over meteren i tillegg....

    Satser på kanskje å borre opp 4 hull med 2m i mellom i en firkant, og fore opp de med knust reke og kjuke litt blandet..

    Ellers setter jeg ofte ut fiskestikker på dette vannet. Og waterlight fisker passivt ganske bra...røya biter og på myshka som står som utsett.

    Kommer opp på søndag i 12 tiden. tenkte da å fore opp noen hull. og ikke sette utstyr i de hullene.

    Borrer opp resten av hullene litt lengre bort, og vil fiske aktivt på de. Når burde jeg begynne å prøve i de hullene jeg har foret i? Spør da det blir vanskelig å se bunnen nedi der...;)

  10. Hei!

    No bers det til fjells igjen. Tenkte jeg skulle fore opp noen røyehull denne gangen...Jeg har kjuke i frysern, og skal bruke det i små mengder....hvirdan bør jeg gå fram for å få best mulig resultat av foringen? Flere hull side ved side?

    Vedr agn. Bruker en del maggot. Nå har jeg lyst til å prøve reka...Noen som har testet? dette er et høyfjellsvann med stor fisk.

    Tenkte og å prøve å legge sammen litt rekeskall etc med kjuka i de hullene jeg skal for opp.

    Bør jeg bruke det som agn det jeg forer med, eller er det ok å bruke kun maggot?

    Da forer jeg dagen før, og setter ikke ut noen stenger over natta. Vil da starte fiske dagen etter i de hullene som er foret opp....da jeg regner med det vil ta tid før fisken trekker dit?

  11. kjempefint på Hekten med flue.. er det lite vann kan man vade seg opp på øra som går ut fra øversiden av øya på hekten og fiske mot sørløpet. Hekten et av de få valdene med markerte stryk i nedre deler av Namsen. Ville slått til. Er et vald som fisker bra på alle vannstander.

    Ok...er det et vald det står større fisk på, eller er det en typisk "smålaksplass"?

    Må vel slenge seg med da...er en gjeng som har kjøpt det for 1 døgn. Tror de betaler ca 8000,-...dette valdet går for 30 000,- for ei helg i standard fiskesesong....jeg synes personlig at det er helt utrolig at folk betaler slikt...men de har heller sikkert ikke noe forhold til penger...så da må nok vi dødelige sportsfiskere stille oss sist i køen og komme til helt på slutten når det verste er over :P

  12. Hei.

    Inbitte fluefiskere skal ha ei helg på "hekten" som det sies. Skal på folkemunne være det noe av det beste namsen kan levere av fiskevald....selv om jeg har vanskelig for å tro dette...av forskjellige årsaker.

    Vel, kn noen fortelle litt om valdet, på forskjellige vannstander, og hva er ideell vanstand der oppe ifht det som går i fiskumfoss. Hvordan er fluefisket der, samt etc etc som bare fiskere lurer på...

  13. Ja, det e akkurat det...at folk legger ut rapporter...er bestandi artig å lese om andre folk sine erfaringer....

    Været er helt håpløst....ivertfall i midt norge, ingen vet noe. Det eneste jeg vet, er at jeg gjorde en god gjerning i går....fjerna et sjøørettgarn som fiska et stykke bort fra der vi bor....sikkert noen som var sint i morges...

  14. Grattis med kjemperøyer....makan til tegninger!

    Godt gjort å treffe på stimene på et så stort vann dere fisker på...Utrolig tøft når man treffer på..!

    Det meldes om kjempevær i tr.lag i påska...måtte mange fler røyer v denne sorten komme opp...

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.