Gå til innhold
Fiskersiden

Krohris

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av Krohris

  1. Har fått 3 stk i år. Uten å prøve spesifikt, faktisk. Var ute etter makrell til hummerfiske. 2 stk lørdag for en uke siden. En på 2,2 og en på 2,5 på min vekt.På godkjent vekt var den siste 2472g. Før jeg fikk innrapportert den (linken til skjemaet på siden til Villmarksliv funker ikke, så det har vært litt kefaffel der) fikk jeg en til, på onsdag. 2810g.på godkjent vekt. VELDIG moro å få på Skeletor`en! De to første på dorget Bomber ved Langøyene, den siste på 18 g Sølvsilda da jeg lå stille ved en sildestim og sveivet inn makrell til jeg fikk brokk og hengeballer. Nesoddsiden av Bunnefjorden. Fikk forresten min første Havabbor også. Det var jo den jeg dro innover for å prøve å få på lista mi ifjor da jeg dumpet over de første Bonitoene

    DSCN5417.JPG

    Bilde021.jpg

    • Like 2
  2. Da jeg begynte med laksefiske på slutten av 90-tallet en gang kjøpte jeg en 7000, men neste sesong gikk jeg ned til 6500 serien og har holdt meg til den siden. Nå er jeg avhengig av litt kasteegenskaper da jeg stort sett fisker med sluk og wobbler og da blir 7000 litt vel grovt etter min smak. Har de siste årene holdt meg til 6500 c3 og er veldig fornøyd med den. Fin å kaste med, men samtidig nok senekapasitet og kraftig nok til å kjøre stor laks Dette er selvfølgelig min mening og smak. Altså: min anbefaling blir 6500 dersom du fisker "normalt" men ingen grunn til ikke å ta med seg det lille ekstra en snelle I 7000 serien har m.t.p.kraft ( les: brems) til å temme stor laks dersom du stort sett fisker på en måte som ikke krever særlig kasting/presise kast.

  3. Er ikke heelt over enda. :) Var en tur innom Bunnefjorden I forgårs, og jammen ble det ikke en Bonito ut av det gitt.Nr.12 så langt. 200g over gjeldende norgesrekord. Hadde bitt over bakerste kroken og festa den fremre oppå taket så den hadde ganske fritt spillerom i.o.m.at det nesten ble som når man har fått ryggfeste på en fisk. (Illustrasjon følger) Ble derfor den heftigste fighten med disse skapningene til nå. Og ja, jeg VET at jeg har et helt spesielt talent når det kommer til dette med å tegne f.eks. illustrasjonsfisk, så spar superlativene til en senere anledning.. ;)

    post-4768-0-02928400-1441833572_thumb.jp

    post-4768-0-90573700-1441834217_thumb.pn

    • Like 5
  4. Litt gammel tråd, kanskje, men det er da ikke MIN feil at jeg dumpa innom den først nå. Jeg personlig er ikke så bekymret for Seibestanden I indre Oslofjord. Har ikke noe grunnlag for å uttale meg om forholdene I år, da jeg kun har hatt noen dorgeturer og fylt båten til randen (eller er det ripa som får får randens plass I uttrykket når det er snakk om båt, tro...? ) med Striip-Pælamida ( Ja, sjå gitt, no vart`n trøinder au no... Bætterdø...) Makrell, sjøørret og Horngjel. Meeeen, de to tre foregående år kan jeg iaffal uttale meg om. Rundt her jeg bor (bittijanna lengre utover enn Slemmestad) har det vært store mengder med Sei å få. Det har stort sett vært mindreårige med noen få innslag av litt større fisk, men at det er noen fantastisk sterke kull på vei kan det ikke være noen tvil om. Dersom ikke noe uventet skjer da, vel og merke. Når det gjelder Lyr har det også stort sett vært noen individer som har stukket det underbitte åsynet sitt over randen, unnskyld; ripa, men de har vært mye mer beskjedne når det kommer til antall, og de fleste av de har også vært små. En bekjent av meg som ligger å driver rundt I båten sin mesteparten av døgnet, har dog meldt om ganske bra fangster av litt større Lyr I år, så jeg tror det er håp også for denne skapningen. Har heller ikke merket noe særlig til Torskekrisa. Kan stort sett stoppe båten hvor som helst og slippe ned en sildesluk og etter noen få pilketak henger det en Torskefant I andre enden av snøret. Det som derimot kanskje er et tankekors er at det er et stykke mellom de av litt mer høflig størrelse..

  5. Ikno problem, Doc. Mener å huske at jeg selv glemte noe en gang, så det skjer tydeligvis den beste. Men nå er det mulig at jeg ikke husker rett da, og har glemt om jeg faktisk har glemt noe en gang eller ikke. Det jeg prøver å si er at siden jeg ikke husker en konkret episode der jeg har glemt noe, er det en viss mulighet for at jeg aldri har glemt noe også. Egentlig...

    • Like 1
  6. Hehe, det er rett instilling. :thumbsu: Det er tatt Pelamider rundt der jeg og båten bor også, men det er mer sporadisk. For å komme seg dit jeg har fått mine må du regne med en liten hælvtim i passe marsjfart, og et kvarter mer inn til hotspotene I Bunnefjorden. Dette når veien holder en viss kvalitet. I år har det jo bætterdø meg blåst bortimot hver eneste gang, og da er det noe ubehagelig å ligge I rundt 100 knop med denne skuta, så da blir kjøretida deretter. Sender deg knotaktformasjon. Fint om du sier ifra så fort du vet, så jeg evt rekker å få polert skipet og fylt opp minibaren o.l.

    (Navnet er Sir Hork, forresten) ;)

    • Like 2
  7. cral, det med badeplasser er vel strengt tatt overflødig informasjon. De fleste vet jo at Bonitos, I likhet med veldig mange andre fiskeslag simpelthen eelsker å bade. ;)

    Dr. Hook: Om dere hadde vært litt færre og gjerne dverger (unnskyld; kortvokste) kunne dere gjerne lånt min. Men det er en 12 fot With, og det blir nok litt I snaueste laget. Men om et par sykker skulle melde avbud er det bare å si ifra. Klart det er stusslige fasiliteter ombord, men hva finner man seg ikke I for å få en Stripet Pelamide eller to..? :)

    • Like 2
  8. Virker ikke som de er så kresne, bortsett fra at de ser ut til å foretrekke sjømat, og da I form av fisk. De jeg fikk tok på mange forskjellige wobblere. Alt fra de "riktige" ( lange tynne med oliven,grønn eller blå rygg) til en 7 cm med oransje rygg og gylden/gull på sidene. Fire hadde brisling og et par andre småfisk som ikke var identifiserbare pga førdøyingsnedbrtyting, mens de siste tre var tomme. Leste et sted at de også spiser makrell ( da sannynligvis pir) men har ikke fått noe på makrellwobbleren. Noen som har fått noen I indre Oslofjord I det siste? Har vært et par turer til, og da har det tilogmed vært vanskelig å finne noen større forekomster av makrell. Kun en slenger nå og da. Frem til nå har det jo tusset av de overalt. Tenker seff på at Pelamiden jager sammen med makrellen og da er makrellen plutselig mer interessant igjen.. :)

    Sliter forresten litt med at jeg ikke visste noe om disse krabatene første dagen jeg fikk de. Leste at norgesrekorden var på rundt 1,6, og spesielt èn hvis ikke to av de var definitivt over det. Men de ligger I fryseren nå, uten hode og hale, renset og klare for middag. Stemmer forøvrig at det er en svært dritgod matfisk..

    post-4768-0-48870700-1439212276_thumb.jp

    post-4768-0-55568300-1439212301_thumb.jp

    • Like 2
  9. Fikk 5 stk I løpet av en drøy time for nøyaktig (på timen) en uke siden. Dorget med wobbler utenfor Snarøya. Sinnsyk fisk! Vanvittig moro.

    En liten halvannes times tur på morraslengen I dag, 2 stk.til.

    7 stk. på 2 korte turer. Skal ikke være mulig, vøtt..

    • Like 1
  10. Det er no ånkli dritt as.. For jeg unner alle i heele veerden å få ta en titt på den jeg. Men nå er jekg såpass lur på brennevin at det kaaanskje kan la seg gjøre å lure systemet...

    Eller jeg sender den med det elektroniske postvesenet til en god venn,så kan jo henne se om det lar seg gjøre..

  11. Du er fortsatt glad i å juge litt ja.....Jeg kan jo legge med et bile av en flyndre som han fylte med alt han fant,til slutt mente han at det lingnet på en Laks...26241_s.jpg

    (Psssst! Hork 2.sorry,men siden du nå begynner å skjemme deg ut i offentlighet må jeg vel informere deg.. Det ER en laks.Jepp,helt sant! Det går ikke an å stuffe flyndrer så de ligner på laks i virkeligheten,skjønner du..Jeg bare kødda. Igjen;sorry.Men GUD å gøy det var å servere deg den røverhistorien! :wacko:

  12. automodule=gallery&cmd=albums

    Anything worth doing is worth overdoing

    Fryktelig mange muntre fjes her da... Koselig sted det her. :D

    Håper det er gleden over livet,og ikke lykkepiller og denslags som er årsaken.(Må vel også innrømme at jeg innimellom føler at enkelte ikke tar meg helt alvorlig her..)

    Vel hjemme fra arbeid,med nydengt kjerring vel i seng,prøver jeg da atter å få lagt inn bildet av den siste Fjordørreten min.Hvis det ikke går nå,får jeg heller vente til jeg får en mindre en.Tror nemlig grunnen til problemene nine(Nææh!En skrivefeil! Orker ikke gå tilbake å rette den opp jeg.Da er det enklere å heller opplyse om at jeg er klar over at det heter Mine og ikke Nine) Hvor var jeg?... Jo,en såpass stor og flott fisk inneholder nok altfor mange megabitchler til at den kan lastes for noe.

    Problemet er at jeg aldri har fått en mindre enn denne,så det kan jo ta sin tid da.Hvis ikke jeg kan få noen tips om småfiskfiske her da.. (Hvis bildet kommer med denna gangen,legg merke til at den nesten ikke ser andpusten ut i det hele tatt! Snakker om perfekt kondisjon på en fisk!

    OK! THATS IT!! TO JXXXa netter for å få posta et stusslig bilde!!! AAAAAARRRGHHHH!!!

    Gir opp!!! Internett,my aXX!!! Jeg hinker ned til sjarken min på trebeinet mitt og blir der!!

    SKIP O`fcknHOI !!!

  13. Skulle betalt mye for noen innras :angry::angry::angry::lol::lol:

    Fortsett slik så kommer du til å få kultstatus av meg :D

    Kult! :) Hvis jeg får det av deg,skal du få en veldig spesiell fjordørret som jeg har i fryseren av meg.

    Fanga den i mars under bunnbeite. Tror den var nettoppgytt for den var veldig tynn (nesten helt flat) og brun på "taket".Var to stk der som påstod at det ikke var ørret,men jeg veit hva jeg snakker om når det kommer til fjordørret.Han ene påstod det var `sandflimre`elr no sånt,men han andre snakka om å skrubbe den tror jeg,så kanskje dem bare mente at den var full av sand og skitt.Uansett er det bare misunnelse.Tror dessuten de hadde drukket.Begge hadde på seg driiitlange støvler,og det trengte dem.Aldri sett noen plumpe så mye i hele mitt liv jeg,hehe.Stod med vann oppunder arma nesten.

    Det spesielle med den var ihvertfall at prikkene(det er de som alltid sier meg at det er fjordørret) var røde(!)

    Hadde den derfor hengende på veggen over det lille bordet i gangen som geir velta den gangen han snubla i bikja mi.(Dalmatiner ja,heelt riktig!) Heldigvis har jeg en hund til som tok av for fallet (landingsrase..)

    Uansett,kjerringa klagde på ørretens hygiene etterhvert,så jeg måtte gjemme den i fryseren.

    Jaja,får vel dra å jobbe litt. Ha en fin dag. :)

  14. Takk for god mottagelse. :) Kan noen hjelpe meg med denna URL greia? Må få lagt inn bilde av denne fisken.Hadde sinnsykt bra kondisjon! Sikkert 1.9! Gjorde først et lynraskt kort utras,og så to tre lange innras.Stanga sto bøyd mer utover enn innover!

    Litt forvirra rundt det med hvilken retning stanga pekte,egentlig..

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.