Gå til innhold
Fiskersiden

grisebank

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grisebank

  1. Har en 25 Mercury fra 98.. den starter alltid ved første draget, bruker litt suppe ved full gass da menmen :) Det har vært en kjempemotor jeg aldri har vært plaga med. Dessuten funker den bra til dorging også. Vil kanskje anbefale deg å skaffe en Yamaha eller en Mercury..sent 90-talls. Siden du har lavt budsjett:P Ellers er jo Tohatsu nå veldig bra motorer.

  2. Mange her som bruker jukse? Isåfall er jeg interessert i hvordan dere setter den opp, i forhold til antall kroker, type kroker og fiskemetode. Har selv en grei jukse med 400 meter sene. Har 8 kroker samt en forholdsvis tung plastjigg i bunn. Et par seiskjeer innimellom plastmarkene og en blekksprut-ting før bunnkroken.

    Har hatt stor suksess med jiggen, fikk tre kveiter i fjor på henholdsvis 24, 30 og 40 kilo :D Ellers biter seien veldig bra.

  3. Hur långt är ett snöre?

    Kan du speca det lite? Var fiskar du? Efter vad?

    Finns många tips att få om du är lite mer tydlig i vad du är ute efter. Finns väl goda 100 000 spötimmar här skulle jag tro.

    Mvh

    Wiberg

    Fisker etter sjøørret, laks, sei, torsk, makrell.

    Er i vesterålen i nord-norge.

  4. Strømforbruket til et slik lodd er under 10W og det meste av dette igjen er for baklyset for skjermen.

    Det sender ut noen hundre korte lydpulser i løpet av et minutt, mesteparten av tiden er loddet i lyttemodus.

    Eksemplevis mitt nyeste lodd sender bare 1/500 del av tiden når det har max pulse repitisjonsrate.

    Du kan velge om du vil se på 200kHz, 50kHz eller begge samtidig (i hver sin skjermhalvdel).

    Ok, tenkte meg det var i det største laget med sånt energiforbruk ja :D Da kan du jo faktisk drive det med et ganske lite, kanskje 10AH Batteri uten problemer, og bare lade det opp etter hver tur. En ting til jeg lurte på er anvendelsen av sugekopp til svingeren. Da burde vel overflaten være helt fin og polert? kanskje bedre å bruke fastmontert brakett?

    Også, er det brukbart til dorging?

  5. I og med at du skal fiske ned på 200/250m skal du gå for et 50/200kHz tofrekevenslodd på 600W RMS.

    Eagle er nok det rimeligste alternativet:

    Eagle Seafinder 480DF

    Jeg sjekket 480 DF og det så ganske greit ut ja. Fin pris for min lommebok :) Så det hadde en RMS på 500 Watt, det gir 41 Ampere på 12v? Da må man vel ha en seriøs batteripakke for å kunne drive det en stund. Usikker på hvor mye strøm generatoren til påhengeren kan levere. Hva slags løsninger har du i din båt? Hvordan veksler det mellom 200/50 Khz? Gjøres dette på en meny eller automatisk?

  6. Hei folkens.

    Jeg har en 15 fots åpen plastbåt med vindskjerm, kalesj og en 30 hk påhenger. Har tenkt å skaffe meg et ekkolodd til denne, og ser at det er et utall med valgmuligheter.

    Loddet må rekke minst 200-250 meter, ikke være for dyrt med svinger, og må være muligheter for å ta det med seg etter bruk. Har heller ikke mulighet for å montere svingeren internt i skroget. Vil også ha litt kvalitet på det, at det ikke ser ut som et dataspill fra 80-tallet :o

    Har sett på noen portable ekkolodd, som f.eks Hummingbird 535 PT, ser jo greit ut? :o

    Jeg har forstått det slik at de fleste ikke-portable ekkolodd kan gjøres portable med litt mekking og dette er jo også en mulighet. Tenker også på dette med dual beam, 200 khz har jo kun dekningsområde 20 grader rett under båten men bra oppløsning. 83 khz har større vinkel, bedre på større dyp men litt mindre oppløsning. Hva vil være lurt å anskaffe? Ser ikke etter noe teknisk vidunder, men et "helt greit et" som jeg blir fornøyd med, og som er pålitelig.

    Håper på utfyllende svar :angry2:

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.