Gå til innhold
Fiskersiden

bengalo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    43
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bengalo

  1. Muck-boots er topp ja... Har slitt ut flere par.. Det som er viktig er å kjøpe riktig sort... De som har camo utenpå og orange har en spesiell såle som suger seg fast på svaberg osv. Sålen er kanskje ikke så slitesterke, men er har som sagt et fantastisk grep.. Står dønn på de glatteste sva og er flotte på isen..

  2. Med forbehold om at det er samme Frode Reppe, så har han verv i Frøya kommune og representerer Arbeiderpartiet. Altså en folkevalgt politiker.

    Det er en Frode Reppe som diskuterer forskning i linken under:

    http://www.forskning.no/artikler/2011/november/305738

    Jeg er skremt hvis det er dette nivået vi i framtida skal diskutere på ... Det blir som den gangen jeg diskuterte med min onkel, og for å avslutte en lang diskusjon hentet jeg lexikan.... Da fikk jeg beskjed om at" det som sto der var feil"

  3. De startet 15.mai der også ja, og nå var visstnok de første laksene på land der :) Stå på videre i Bjøra også!

    Fisket startet 15. ja.. Det ble tatt en laks der i går på 3-4 kg.. Utsolgt de to førsta døgna, men så er det vel muligheter for kort.. Litt kald elv, men grei vannføring...Men som sagt: " Til den levetid som Gud har tilmålt det einskilde menneske,

    vert ikkje den tid rekna som du brukar til fiske "

  4. Var ute og dorget i går i en fjord på Fosen. Fikk ingenting, men på turen hjem fikk vi oppleve noe spesielt.. Det kokte av Sjøørret og det vi har vel vært vitne til den årlige børstmarksvermingen, eller noe lignende.

    Fikk SØ på hver kast.. Vi tok to hver på knapt kiloen, og satte ut 10+

    Alle fiskene var lusfrie, men magre..

    Vi ble sittende og bare se på og vi kunne vel ha dratt så mye fisk vi har orket..

    Men du blir mere fasinert av synet og vi ville ikke skade fisk, i håp om en større fisk...

  5. Tjaaaaaaaaa

    At vi har fredet SØ i elvene betyr jo ikke at den ikke fiskes på. Skulle vi fredet SØ, så måtte vi ha stengt for fiske i elvene hele sessongen, Først da hadde det ikke blitt fiske etter SØ.... Kan vel ikke helt se for meg at det blir aktuelt, å da er det etter min menig bedre å være ærlig med seg selv å få til kvoter i alle elver med rapportering som forteller hvordan SØ stammen utvikler seg (antall lus, fysikk osv)

    Men det er et enkelt vedtak å forby fisket etter SØ i sjøen i to måneder, og i ettertid si "se hvor flinke vi er, vi gjør da noe i riktig retning"

    Jeg tror SØ er på et så lavt nivå som den kan bli og jeg ser intet lys i tunellen heller, så lenge det er så mye lus som det er nå. At vi utrydder arten har jeg ingen tro på, men den fortjener større opmerksomhet og ikke gjort til "stakkar som er utryddet"

    Som jeg skrev over må alle som bryr seg, gjøre en innsats.. Ha dere ut og se i deres lokale SØ-bekk: ER det vandringhinder, kloakk, søppel som flyter osv...Gå til kommunnen å si at du vil gjøre noe i din kommune for SØ. Du skal også fortelle alle du kjenner at SØ er en art som sliter mye mere enn laksen, men som aldri slipper unna lusa.. Oppdretterne snakker bevist ikke om SØ..

    ELLER: sitt i gapahuken i elva å forbann sjølaksefiskere, dorgere og anna pakk som tar fisken i sjøen, før du får fisken inn i et ekstremt lite geografisk område(les vald i elv)og som du har betalt tusenvis av kroner for..

    "I riktig retning" er ikke å frede , men å gjøre noe med problemet...

  6. Hei

    Kan svare for Ørland/Bjugn: I Rusasasettvatnet dro bønderne ut proppen for mange år siden, å så sant ikke gjedda trives i småskogen kan du glemme det.

    Mellom Botngård og Høybakken finner du Skavdal. Der er det et vann som heter Eidsvatnet, der er det gjedde.

    I solomsvatnet vil du finne den største gjedda. Det er ikke fiskekort der, men jeg råder deg til å oppsøke grunneierene før du fisker..

  7. Hei fiskefrender

    Er selv fisker, og bor på Fosen og driver aktiv forvalting av laks/SØ

    Jeg har et litt annet syn på fredning av SØ og sjølaksefiske enn de fleste…

    Jeg synes direktoratet bør kunne tenke to tanker samtidig når det gjelder fredningen av SØ. Det er deler av Trønderriket som har bra med SØ. Og jeg er enig med svartfeskarn at det er et paradoks at det skal være lov å fiske den i elva, men ikke i sjøen. Jeg mener at vi bør heller innføre kvoter for fisket i sjøen også (for vi fiskere er jo noen ærlige krabater, er vi ikke)

    I tilegg må vi få en rapporteringsplikt på fanget SØ, i sjøen.

    I dag er fisket etter SØ i de største elvene i Trondheimsfjorden forbudt, den eneste som ikke vet det er SØ selv. Jeg kjenner ikke til alle måter det rapporteres inn på, men jeg tror ikke at SØ meldes inn etter at den er satt ut eller tatt med hjem for at den blødde i gjellene.

    Hvis vi setter en kvote i ALLE elver, vil forvaltningen danne seg et bilde av tilstanden til havets kardinal i den enkelte elv. Jeg er brennsikker på at hvis SØ er i ferd med å kollapse som bestand, er det greit å få det bekreftet på en skikkelig måte og ikke gjøre det til et usikkerhetsmoment som kan brukes av fienden. Hvor stor denne kvoten skulle være vil jeg ikke ha noen mening om. Men om vi hadde bestemt å sette ut fisk over en bestemt vekt, hadde det hjulpet. Vi fisker jo fisken uansett!

    En annen sak er at Direktoratet ikke følger opp vedtaket sitt med en krone for oss som driver med kultivering av SØ-bekker. Hadde de brukt den kartleggingen de har om bekker og elver i de enkelte kommuner, OG gitt penger til gytegrus, gravemaskin, omlegging av kloakk osv.

    Da regner jeg med at ALLE som uttaler seg i dette forumet og grunneiere hadde tatt i et tak og berget havets kardinal. Ser vi på den jobben som er gjort i Østfold, skal det ikke så mye til for å gjøre en forskjell.

    Når det gjelder sjøfiske har jeg også en formening!

    Jeg våger meg utpå med et litt mer nyansert syn på den saken. På denne Fosen har det historisk sett vært mange hundre, kanskje tusen laksenøter langs og inne i Trondheimsfjorden. Teller man opp i dag, så tipper jeg at på samme strekket kan komme opp i 50 nøter som fisker i den tiden det er lovlig. Med historisk mener jeg en rett som står i grunnboka, altså en rett som tilhører eiendommen. Denne retten er nå nord for Trondheimsfjorden redusert til tre uker i "hoinndagan", hvor fisket er som dårligst. Det som skjer er at de som har retten ikke gidder å sette ut nota. Dette er jo flott for elveeiere og laksefiskere, men jeg får en bismak om at dette ikke er riktig. Hvilken rett har vi som elve-fiskere til å ta fra noen sin rett til å fiske i sjøen? Hvis det er så dårlig med laks at vi må stoppe laksefiske ute ved kysten for at vi elve-fiskere skal få den, må vi hellere stenge elvene også. For en ting er sikkert, hunden er ikke begravd hos sjøfiskerene... Den er lokalisert til de som driver oppdrett og som fisker for til disse, ute i havet.

    Norske lakseelver hevder at de fikk mere fisk etter at de kjøpte opp notfiskerene i Trondheimsfjorden. Men all statistikk viser at trenden er nedadgående. JEG tror at når vi snart forbyr notfiske, vil trenden fortsette.

    Da mine herrer er det bare å legge tweed dressen og Hardy'n på hylla.

    Jeg mener at NJFF og Norske lakseelver hadde stått seg best på å samarbeidet med sjølaksefiskerene. Det tror jeg også oppdrettsnæringen mener, men i stillhet gnur de seg i hendene og koser seg over mangelen på dårlig eksersis hos fienden.

    Ellers ønsker jeg alle en fortsatt god påske...

    BRGDS

    Bengalo

  8. At det er en del kveite på kysten av Fosen er det ikke tvil om.. Breiflabbgarn er til salgs over en lav sko og det skyldes at bestanden er nedfisket. Dette medfører at kveita har bedre vilkår. Fisket med kveitvad i vinter og vi fikk mange små kveiter (Satt ut selvfølgelig). Den største var på 36 kilo. Har på følelsen at det kan bli noen bra år for kveita på Trøndelagskysten...

  9. Det er fult mulig, men helt ulovlig å du kan spare deg søknaden....

    Koi og gullfisk klarer seg med 10 cm vann under isen. I min dam frøs den fast, men overlevde.. FM vil ikke godkjenne dette da regelverket har blitt kraftig inskjerpet de siste årene. Før kunne du hente tunhov-ørret å transportere den rundt om i landet, men det kan du heller ikke. Det siste jeg hørte var at flytting av fisk i samme vassdrag oxo skulle forbys... Så jeg beklager men å se slørhaler i vannet ditt er nok ikke ikke helt realistisk, men fult mulig..

  10. Presterte å knekke min Mustad stang da jeg dorget i går... Å som en erfaren stangknekker, sendte jeg en mail til Mustad og forklarte problemet... Men der skulle de ha 550,- for en ny stang del... Da blir det en ny speedmaster hos Agdar til samme prisen!!

  11. Var på tur ettet SØ'n i dag. Da jeg skulle tre gjenom multien og skulle sette på sluken hørte jeg et "knekk"

    Da røk den ytterste delen av min Greys GRXi rett av, inne ved holken.

    Da jeg kom hjem ringte jeg Sportsbuttiken i Molde...

    Han sa at han umidelbart skulle sende en ny stangdel kostnadsfrit, og at han skulle sende med en frankert konvolutt. I den skulle jeg legge begge brudd-delene.

    Hvis dette er så bra som det høres ut som, skal jeg handle mere fra Hardy og ikke minst fra Sportsbutikken i Molde.

    ;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.