Gå til innhold
Fiskersiden

missinglink

Medlemmer
  • Innholdsteller

    74
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av missinglink

  1. Les historien om fiskekollapsen i Cape Code du ;) Tror vi ser slik før det har gått 10 år fra nå av...samt fiskelisens for fisketurister som ikke er bosatt i Norge , og for å kunne fiske i Norge...

    For ordens skyld , saken om fiskelappen er mer orientert mot havfiske -kystfiske- Innenlands er jeg enig i at det fiskes for lite i mange områder , noe som fører til middelmådig fiskekvalitet..

    Off topic :

    Når det gjelder saken om gubben : Grunnet tidligere yrke som sjøredningsmann i marinen , syns jeg ikke det var moro i det helle...Noe 10 talls lik har hatt kontakt med mine hender , noen kamerater har gitt sitt liv for å bringe - finne til rette mange av disse tøffinger til havs. Aldri moro å levere en livløs kropp til familiene (om de blir funnet)

    Hvis du er bekymret for tilstander som cape cod i norge regner jeg med at du snakker om sør-norge?

    Den typen kollaps er det vel neppe noen fare for i sjøen i nord med det første, skreibestanden er jo i meget godt hold for tida. Jeg er slettes ikke uenig i reguleringer rettet mot fisketurister. De blir jo rett som det er stoppet på grensa med mye mer fisk enn de har lov til å transportere ut av landet.

    Innser at saken om han gubben slo litt feil ut i dette tilfellet. Jeg mener slettes ikke å oppfordre til å la være å bruke redningsvest, det var bare for å illustrere hvilket svar kystvakta hadde fått hvis de hadde spurt om han hadde fiskelappen..

  2. Hvorfor snakker du bare om deg selv og ditt fiske oppi nord? Vet du hvor mesteparten av folk fisker?

    Haha, jeg vet ihvertfall hvor det er flest storinger å få ;)

    Avslutningsvis kan man jo si det sånn at det å innføre et obligatorisk kurs for å få fiskelappen før man får lov til å fiske er like dumt som om man må gå på kurs for å få sengelappen før man skaffe haill....

  3. Flertallet av Norges befolkning bor konsentrert rundt Oslofjorden, langs kysten ned til Kristiansand, Stavanger/Sadness (sic), Bergen og Trondheim. "Hvordan våre nye landsmenn skulle utgjøre noen trussel mot fisken skjønner ikke jeg" - da forstår du enten svært lite, eller så har du en nokså snever definisjon av "fisken". Elver, vann, innsjøer, plasser langs kysten og selv utpå havet kan være svært sårbare for overfiske, også fra sportsfiske. Steinsfjorden, Fedje og Saltstraumen er gode eksempler på at plasser, også i havet, er sårbare for overfiske fra sportsfiskere. Vann med arter som vanskelig reproduserer i Norge er naturligvis svært utsatt for påvirkning fra sportsfiskere.

    Snever definisjon av fisken, Jeg har så mange fiskeplasser å prøve ut etter diverse fisk at jeg ikke kommer til å rekke over en tiendedel før jeg dør... Jeg menerbare at våre nye landsmenn har like stor rett til å fiske som etniske nordmenn har, og at de ikke utgjør noen spesiell trussel fordi at det er nok fisk til alle i Norge. Da må man sørge for at også disse får info dersom de skal fiske i pressede områder. Jeg skjønner godt at det kan være behov for begrensninger i uttaket når det gjelder svært pressede områder, men er altså uenig i at vi trenger fiskelappen for å få til det.

    At enkelte områder av landet er presset er så sin sak, og det kan da godt innføres begrensninger på uttaket lokalt, men i Norge som helhet er det mer enn nok fisk til absolutt alle som vil fiske. Hvis man bor på et sted der det er manko på fisk så er det bare å sette seg bak rattet eller på flyet.

    Poenget mitt angående den minstemålsaken er at det må vel regnes som en bagatell om en stakkars torsk under minstemålet blir kakket, målt opp mot konsekvensene av spredning av ørekyte til fjellvatn eller gyro i lakseelver... Det er en ganske eksistensiell forskjell spør du meg...

    "Vann med arter som vanskelig reproduserer i Norge." Regner med at du mener uønsket innførsel av utenlandsk fisk her? Hvis det er tilfellet er det vel ikke akkurat verdens undergang dersom en introdusert bestand av en eller annen sær ferskvannsfisk blir fisket opp... Men den typen fisk er heller ikke så veldig interessant å fiske etter for folk flest. Fiske etter sære, introduserte ferskvannsarter er stort sett forbeholdt spesielt interesserte. Disse har også en tendens til å gjenutsette fisken.

  4. Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor det ikke er innført fiskekort i sjøen når det er fiskekort i ferskvann.

    Jeg forstår ikke hvorfor det er innført fiskekort i ferskvann når det ikke er innført i saltvann....Fiskekort er en uting og burde vært avviklet. Jeg ser på innlandsfiske som en del av allemannsretten....

    Å fiske i sjøen har alltid vært en helt eksistensiell rettighet for kystbefolkninga. Derfor er det ikke fiskekort i saltvann... Du skal ikke langt tilbake i tid før det stort sett var fritt fram i ferskvann også... Ferskvannsfiske har betydd mye i div innlandsbygder.

  5. Nei, fiskelappen bør ikke innføres. I Kyst-Norge, hvor hele befolkninga er oppfostra på kokfesk, ville tiltaket blitt møtt med latter og vantro. "Ska virkeli myndighetan i Oslo tvinge oss innj på skolebænken før vi ror ut førr å dræge kokfesk?!?! HÆHÆHÆHÆHÆÆÆÆÆÆÆÆ" eller: "E du fette seriøs?! Må vi seinne gutslarken på kurs før vi får læræ han å feske småsei?!?!? HAHAHAHA" eller: "Ja! Det kurset høres interessant ut! Æ væddæ på at dæm ska lære småguttan å skaffe haill!" Jeg ser det for meg....

    Fra spøk til alvor;

    Det eneste reelle trusselen som vanlige uopplyste folk muligens utgjør mot fisket er spredning av uønskede arter (feks ørekyte) og spredning av parasitter og/eller sykdommer (feks gyro). Ut over det kan jeg ikke se at uopplyste hobbyfiskere utgjør noen rell trussel mot fisken i Norge på noen som helst måte. Hvordan våre nye landsmenn skulle utgjøre noen trussel mot fisken skjønner ikke jeg, det skulle bare mangle at de også får høste av fiskeressursene. Et frivillig kurs for å lære innvandrere å fiske kunne vært et bra tiltak i div jff foreninger.

    Om en eller annen kar kommer til skade for å hale opp en liten torskepinne under minstemålet i Oslofjorden er da en liten bagatell... Heia Norge dersom noen presterer å lage ramaskrik ut av det...! Se til Lofoten, skreibestanden er rekordstor for tida. På Kvænangsvidda blinker det i hundrevis av fjellvatn med storrøye og nesten ingen fisker der. Nei la oss håpe at samene setter noen garn der for å holde bestandene i sjakk... Fisken lever i aller beste velgående for tida. På Leinavatn og på Gebna i Bardu matauket folk som bare juling med garn før i tida, de skulle sikre vinterforsyninga av røye. Snittstørrelsen på fisken var større der den gang, da det faktisk var et reelt uttak og mer mat igjen til gjenværende fisk. Her burde flere ta i hevd gamle tradisjoner og begynne å fiske med garn, til sportsfiskernes glede.

    Se på et kart, fiskemulighetene over det ganske land er enorme! Både i salt- og ferskvann. Problemet generelt er for lite fiske, snarere enn for mye i de aller fleste fiskevann. Unger bør, som nevnt tidligere, kunne fiske ørret i bekken eller torsk på fjorden uten noen ytterligere instruksjon enn hvordan man trer en makk på en krok og kaster den uti. Ressursene står på ingen måte i fare for å forsvinne. Så lenge det fortsatt er vassdrag som forblir uregulert så skal jeg vedde en milliard på at mine tippoldebarn fortsatt finner røye og ørret i bekkene over det ganske land.

    Høsting av naturen generelt og (sports)fiske spesielt er en del av folkesjela og ytterligere restriksjoner må unngås. Det skal være naturlig å lære småunger å fiske, sjøl om vi lever i dataverden. I Norge er det å fiske en inngrodd del av kulturen. Hvordan i alle dager skulle man kontrollert om alle som fisker på Finnmarksvidda eller i Lyngenfjorden, på Lopphavet, i Malangen, på Senja, i Rostadalen og på Utrøst har gått et (totalt unødvendig)kurs før de slenger uti snøret???????????

    Men ytterligere opplysning til folk flest om viktigheten av å unngå å spre uønskede arter og fiskesykdommer (og om minstemål, baglimit, C&R, ect de få stedene der den slags er innført) er selvfølgelig viktig.

    En ide kan være å påføre alt av fiskeutstyr og fiskekort info om hvordan man unngår spredning av uønskede arter, parasitter og sykdommer. Akkurat som det står at røyking dreper på røykpakkene så kan man skrive litt info på baksiden av emballasjen til sluker feks.

  6. Dykkermaska skal faktisk vurderes brukt til å hente opp mange av de slukene jeg har mistet i fjor.

    Jensen coast er dyr den også. Og den finnes bare i 15 gram.

    http://grejonline.dk/default.php?vis=vare&kat_id=92&l1=34&l2=92&l3=&v_id=10211&pg=1

    Kunne vurdert å teste den dersom den hadde kommet i 18 eller 25 gram og med den gule/oransje fargen.

    Brukte å kjøpe billig jensen på xxl før, men nå har de tydeligvis sluttet å ta den inn til fordel for sildekongen - til min store frustrasjon!

  7. Jo, jeg fisker brunørret med 18 og 25 grams Jensensild. Jeg fisker en god del med wobbler også, men også kastewobblere som x-rap har elendig rekkevidde sammenlignet med ei tung Jensensild. Jeg pælmer jensensilda laaaaaangt uti fjellvatna. Lag kastelengde viser seg å være veldig viktig da fisken ofte står langt ute.

    Jeg bruker aldri sluker under 18 gram etter fjellørret. Utstursprodusentenes veiledning av hvilke sluker som passer til hvilket fiske er ikke noe annet enn en vits! De små "ferskvannsslukene" de lager er helt overflødige. De små saltvannsslukene mellog 18 og 25 gram egner seg i ferskvann.

    Men dette skulle ikke koke ned til en utstyrsdiskusjon!

    ER DET NOEN SOM VET OM DET ER MULIG Å FÅ TAK I BILLIG JENSENSILD.

  8. Tør jeg å spørre om hvorfor du absolutt må ha Jensensild?

    Ja. Det er fordi jeg er helt overbevist om at jensensilda er verdens beste ørretsluk. Jeg tror ikke på Gud, jeg tror på Jensensilda. Jeg har utviklet et religiøst forhold til den sluken.

  9. Jeg sliter med studentøkonomi og synes at det er for dyrt å slite av 50 kr hver gang jeg setter meg fast i botn...

    Jeg fisker utelukkende med Jensen sild og trenger hjelp til å finne noen nettbutikker som ikke tar blodpris for disse slukene. Avansen må jo være helt hinsides! 100 kr for to små fargelagte blypinner med krok.

    http://solvkroken.no/produkter/jensen_sild_twin_11852

    http://solvkroken.no/produkter/jensen_sild_twin_11853

    Jeg fant en svensk nettbutikk som selger jensen sild til en fornuftig pris, men de leverer selvfølgelig ikke til norge...

    http://www.kungalvssportfiske.se/sku/beten/drag/solvkroken/jensen-sild-twin/jensen-sild-twin-oring-blred.html

    Noen som er bedre enn meg å google og som klarer å finne en pris som får meg også til å bite på kroken?

  10. Fatte jo at forumet her hadde blitt utmagret dersom alle skulle ha sine egne forum. Faktum er likevel at dette forumet omhandler veldig mye havfiske og mesteparten av ferskvannsfisket omhandler det jeg kaller for ufisk. Både havfiske og fiske etter ufisk i ferskvann er aktiviteter som er noe helt annet enn det fjellørret/fjellrøyefisket jeg og mine venne driver med. På grunn av det er dette forumet ganske enkelt ikke så veldig interessant for oss, og vi valgte derfor å starte opp et nytt forum for ørret og røye. Men de som ikke vil være med der skal selvfølgelig få slippe det. De som vil være med kommer til å få lese noen ganske fantastiske fiskehistorier!

    Røya i filmen ble spist den ja, og da har det ingenting å si at man sparker den opp isteden for å håve den. Å sparke opp fisken er faktisk en meget effektiv og genial landingsmetode som jeg anbefaler å teste ut! Lemenplagingen var vel litt barnslig ja, og det tar jeg kritikk for.

  11. Det bes om å definere ufisk. De som stiller det spørsmålet er i utgangspunktet ikke blant de jeg ønsket å nå med den forrige posten.

    "For veidemenn som fisker ørret og røye og rypejegere"..... hørte jeg noe om renraset...

    Renraset med tanke på fiske ja. De aller fleste fjellfiskere, som jeg kjenner til, kategoriserer røye og ørret i samme bås og de går på rypejakt i tillegg.

    "Tror ærlig talt det er bedre å lage noen få store, gode forum som kan ha livets rett, også økonomisk.

    Det er jo ingen som tvinger deg til å lese ufiskrapportene her inne."

    Det er ingen økonomiske interessert knyttet til fjellørretforumet. Det er kun for å komme i kontakt med andre som driver samme type fiske og for å dele erfaringer med disse. Forumet kan godt ha livets rett selv om det ikke har tusen brukere.

    "At du bruker dette forumet til å rekruttere til eget forum er jo i seg selv noe enkelte vil karakterisere som direkte frekt."

    Jeg beklager hvis noen mener at det er frekt. Jeg er derimot av en annen oppfatning. Dersom jeg var aktiv bruker her og noen kom med inch på et renraset ørret/røye forum så ville jeg blitt veldig glad for å bli informert og få muligheten til å ta del i det.

  12. Har fått mye inspirasjon nå! Skal definitivt mekke meg en klepp på egenhånd. Hvorfor mener folk at man skal klippe av eller slipe ned mothaken? Mothaken er jo garantert en fordel. Jo bedre fisken sitter i kleppen jo større sjans for å berge den..

  13. Er sikker på at forfatteren har sine "moltemyrer" han ikke legger ut på nett. Hvor paranoid skal man være da? Repparfjordelva er ikke akkurat en statshemmelighet. Vær glad for at noen ønsker å dele. Å kritisere det, blir bare tullete...

    Er selvfølgelig glad for at han deler historien, men stedsangivelsen var helt unødvendig. Sjøl om elva er kjent så er det ikke vits i å bidra aktivt til enda høyere fiskepress.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.