Gå til innhold
Fiskersiden

André H

Medlemmer
  • Innholdsteller

    47
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av André H

  1. Hei!

    Har vært ute en del i indre oslofjord (fornebu) de siste helgene, men har ikke sett snurten av fisk bortsett fra noen få torsk. Hvor er ørreten om dagen? Må man lenger ut i fjorden eksempelvis forbi drøbak? Eller står den bare på dypere vann?

    Fisker med flue fra land...

    Har funnet ut at hvis man bare tar på seg nok klær så fryser man ikke. Så hvorfor ikke piske fluestanga litt selv om det er minusgrader? :)

    Eller er det like greit å vente til det blir litt varmere i vannet?

    Tips mottas med takk! :)

    mvh

    André

  2. Hei!

    Jeg en kollega tenkte å teste ut østsiden av Drammensfjorden i natt og jeg lurte på om det var noen som har erfaringer derfra?

    Har sett oss ut noen odder ved Gullhaug, Lahell, Hyggen, Hernes og ikke minst ved Verket.

    Hva er best? Ser jo utrolig spennende ut ved Verket, med bukta på sydsiden og molo som går langt ut i vannet.

    Noen som har noen tips til fluefiske fra land her?

    mvh

    André

  3. Takk for råd og støtte!

    Var ute igjen idag i 7 timer, uten fisk på land. Hadde ett napp og en SØ som fulgte etter flua. Nå begynner det nesten å bli komisk hvor dårlig fiskehell jeg har om dagen, så man må nesten bare ta det med et smil. Men det stopper ikke der...

    Etter fisketuren i dag var jeg rimelig sliten og i det jeg skal pakke utstyret i bilen klarer jeg å låse bilnøkkelen inn i bagasjerommet på bilen! Måtte ta taxi hjem for å hente reservenøkkel, hehe.

    KAn ikke gråte, må bare le av slikt.

    Ut igjen imorgen, gir ikke opp! :lol:

    André

  4. Hei!

    Etter en uke med intens jakt på HA uten å få en eneste en på land gikk jeg i dag til drastiske tiltak. Jeg kjøpte meg en gummibåt for å komme meg ut på noen fine holmer. Rodde lett ut og begynte å fiske. Det blåste ganske mye så jeg fikk kun fisket av den ene siden av holmen. Så kommer en kar i motorisert pontong og begynner å fiske rundt holmen. Med en gang får han fisk, en fin SØ. Og han får flere rett etter, jeg får selvsagt ikke noe napp. Etter å ha sett karen hale inn fisk på fisk 20 m unna får jeg endelig skikkelig napp! Fisken sitter og drar avgårde. Så klarer jeg å holde igjen snøret litt for mye og PANG, fisken slipper. Når jeg drar inn ser jeg at .028 fortommen har røket midt på, ikke i nærheten av knutene?!!!?

    Så hvis det er noen som har en magisk oppskrift som kan kurere mitt elendige fiskehell, setter jeg stor pris på det!

  5. Hei!

    Var ute i finværet idag med fluestanga for å se om jeg klarte å lure en SØ eller HA. Dro først til Kalvøya, men der var det rimelig dødt. Dro så til et annet sted hvor jeg tidligere har hatt nærkontakt av 3. grad med HA, uten å få den på land. Hva skjer i dag? Etter et par kast ser jeg at en fisk følger flua. Typisk HA, veldig raske bevegelser. Men den snudde inne ved land. Ca halvkilos fisk tenker jeg. Like etter følger en mye større HA etter flua, men tar aldri og snur også inne ved land. Prøvde forskjellige hastiger på flua inn mot land, men de ville ikke ta. Litt senere lar jeg flua synke litt og plutselig er det liv i stanga! Var noe voldsomt til kraft og en stor fisk plaska kraftig i overflaten. Men så glipper det, typisk! Hadde enda en lignende situasjon, men fikk altså ingen opp på land.

    Utrolig frustrerende men ***** så gøy også! Må nok ut igjen så snart muligheten byr seg, HA skal på land før vinteren! :)

    Fiskene tok på jiggy varianter + teppesild.

    mvh

    André

  6. Hei!

    Skal gå nedover stabbursdalen neste uke og trenger litt fluetips!

    Skal fly til Alta og ta bussen til Sennalandet(Okselv) og gå inn til stabburselva derfra. Så tenkte jeg å dreie sydover for å gå litt oppover elva. Håper på muligheter for fin ørret og røye oppover der.

    Så skal jeg fiske meg nedover mot havet, også i den lakseførende biten.

    Tenkte å ta med en #5 og en #7 stang.

    Spørsmålet er hva slags fluer jeg må ha med! Store og stygge ting som lager liv i overflaten ala Streaking Caddis?

    tips mottas med takk! Både til ørret/Røye øverst i elva og evnt smålaks lenger ned...

    mvh

    André

  7. Ny tur i går kveld, fisket fra ca kl 21 til kl 02 på natten. Var like ute ved Ostøya. Så en stim med 1kg SØ helt inne ved land, men de ville ikke ha flua og forsvant ut på dypet igjen. Rundt 23 tiden begynte det å skje ting, det var lyr og makrell som var meget aktive. Fikk en kiloslyr + en del mindre, men ikke noe SØ dessverre. Hørte et par gigaplask, men fant etterhvert ut at det var på tide å dra hjem.

    Blir vel ut igjen i dag tenker jeg! :)

    A.

  8. Kom nettopp tilbake fra en 5 timers økt forskjellige steder på Snarøya. Fikk nytt intermediate snøre idag og måtte ut å teste! Men det var null aktivitet, samme hvor jeg gikk. Prøvde diverse fluer, men ikke et eneste napp. Fisket fra ca kl 17 til 22.

    Havabboren liker vel kanskje ikke været nå? Og SØ kommer vel inn på grunna på natta. Møkkafisk, må jo komme seg dit det står fiskere og ikke sture rundt nede på dypt vann. :blush:

    Noen andre som har fått noe?

    PS: Takk til gutta på Stramline butikken på jernbanetorget, de fikset bra pris på ny line inkl montering idag.

    A.

  9. Den går forbi fossen...

    Det fiskes blant annet laks i tersklene/"småfossene" som ligger ca 20 minutters gange ovenfor fossen...

    Hmmmm, da er jo sannsynligheten for at det biter på laks absolutt tilstede. Kan bli gøy med klasse #7 stang dette! :P Tar også med klasse #5 stang til ørret/harr lenger innover i vassdraget.

    :lol:

  10. Hei folkens!

    Jeg vurderer en tur til Stabbursdalen i midten av August. Min familie har noe land der oppe ved elva som jeg skal sjekke ut. Kanskje er det gode fiskemuligheter der?

    Tenkte å fly inn til Lakselv. Spørsmålet er om man skal gå oppover elva og ned igjen, eller om det er andre alternativer. F.eks å bli transportert inn i nasjonalparken, for så å gå nedover elva.

    Tar selvsagt med fluestenger oppover og har tenkt å få fisket en del. Noen tips? Hadde vært gøy med sjørøye nederst i elva ved sjøen + brukbar ørret og harr lenger opp i elva.

    Holder det med 1 uke?

    Tips mottas med takk!

    :)

    mvh

    André

  11. Synes du bør gi en liten skål i retning han som heiv sitt eget utstyr, løp 20 meter for å håve og ta bilde :lol:

    Fin fisk var det :)

    Hehe, det var deg ja! Fikk jo fullstendig angst for å miste fisken da jeg ikke hadde håv med meg. Men du løp jo og hjalp til, utrolig bra! Takker og bukker!

    Ganske morsom den filmsnutten du tok også... (Kameraet stod på opptak... Jeg smiler bredt og venter på at bildet skal bli tatt, hehe)

    :D

  12. Etter fryktelig mange timer ute med den nye fluestanga de siste ukene uten et eneste napp, så løsnet det endelig i dag.

    Dro ut i dag ca 18 tiden og etter ca 30 min så smalt det til! Fisken hoppet og ga en god fight, utrolig morro! Regner med at den veide ca 1 kg?

    Den tok på en orange reke imitasjon.

    Jeg er veldig fornøyd! :blink:

    50778_s.jpg

    50779_s.jpg

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.