Gå til innhold
Fiskersiden

tojo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    24
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tojo

  1. Tror ikke vi engang har sett bunnen enda! Smålaksen er borte, og mye laks rundt 4 kg er egentlig to sjøvinterlaks som burde ha vært 5-6 kg. Virker som om en del laks går et år ekstra i sjøen, og det kan kun tyde på en ting, nemlig at næringstilgangen er for dårlig. Nei, dette ser mørkt ut...

    Må si meg enig i den litt deprimerende tanken om at bunnen ikke er nådd. Og til alle de positive kreftene på forumet; jaja, vi vet at dette svinger. Men sett litt ovenfra her; Jeg har også inntrykk av at flere av laksene går lengre i havet enn hva normalt er. Leste litt forskning på dette fra Eidselva gjort i fjor. Der ble det vel avdekket nettopp dette. Hvor er forskningen på dette området? Hvor er DN og andre myndigheter?

    Skjønt, etter å ha sett "det rosa guldet", faller en hel del litt løse spørsmål rundt næringstilgang i havet på plass. For de som ikke har sett programmet, anbefales på det sterkeste; http://svtplay.se/v/1458048/uppdrag_granskning/del_7_av_22

  2. Får den for 3000,- er det vert det..

    Går veldig mye med inter, og synk nå på tidligsesong, og trenger en stang som gir det lille ekstra..

    3.000 er verdt det hvis den er i godt hold. Og du får en Sage, riktignok fra gamledager, men like fullt en Sage, og da snakker jeg ikke merkefaktor, men stangfølelse og ytelse.

    Tror 4' er for mye, men 3' er passe... Så kjøper du den, tror jeg ikke du blir skuffa, dvs hvis du vet sånn noenlunde hva dette er for noe da.

    T

  3. God stang,som takler det meste.

    Klassiker.

    Kjøp den,hvis den er 3-delt

    Har selv en slik en, en skikkelig gammel gubbe som tåler det meste.

    Stanga kan vel sies å være kraftig, robust, helaksjon, men ikke noen lettkastet stang.

    Fisker du tidlig med synkesnører er den ypperlig. Kaster bra også med flyt utover sommeren.

    Et godt kjøp hvis du får den billig, men ikke noen moderne behagelig stang.

  4. Denne elva har jo tradisjonellt vært regnet som en klassiker blandt ørretfiskere.. Nydelige strekk for flue, makk og sluk og ellers alt hva hjertet begjærer. Folk som vet hva de gjør plukker jo regelmessig fine ørreter her.

    Olav

    Enig med Olav her, mye fin fisk i elva - og lurer du deg ned til munningen ved Lønevannet utpå kvelden, og det er litt godt og varmt, kan du være riktig så heldig ;)

    Bra oppover også, men holder en knapp på nærheten til vannet. Har rodd mye rundt munningen og opp elva og spottet en god del fin fisk. Kvaliteten på fisken i vannet har blitt dårligere siste 10 årene dessverre.

    Tommy

  5. Den reiseruta innbyder til eventyr. Mine anbefalte stoppesteder, ikke-prioritert rekkefølge (soner i parantes)

    1. Gaularvassdraget: (Nedre deler) -> Variert men ganske stri. Ok å få tak i kort.

    2. Nausta: (Midtre og/eller øvre deler) -> Flott flueelv, variert. Kan være vrient å komme til.

    3. Eidselva: (Bjørlo, Alsaker, Stokkenes) -> rimelig greit å få tak på kort. Elva er en av mine favoritter med fluestang, glassklar, variert og ok med fisk. Juni og August anbefales. Vannføring viktig.

    4. Styneelva: (Flere gode vald, kanskje midtre deler å anbefale). SØ-fiske spesielt å trekke frem.

    5. Strandaelva: (Sone 1, fra sjøen og opp til fossen, samt sone 5 tror jeg, midtveis oppe i elva). Tidligere en elv full av fisk (også stor fisk). Tapt seg en del senere år. Liten elv, stri, og fisken går raskt. Er du heldig (i gode år), er det utrolig gøy å fiske i elva. Mark beste våpen, men flue absolutt mulig, særlig i øvre deler. Lett å få tak i kort.

    6. Bondalselva: (Nederste sone). Kan by på bra fiske. Tapt seg siste årene, men tidvis veldig bra. Greit å få kort.

    7. Valldalselva: (Litt opp i elva) En perle som er friskmeldt fra Gyro. Elva tatt seg ganske bra opp. Men har en del å gå på.

    Nydelig flueelv, variert.

    8. Surna. Mengder av vald å velge mellom, anbefaler øvre deler og/ eller nedre deler. Herlig flueelv.

    9. Det beste tipset er å oppsøke små, ukjente elver på mørekysten. Stopp ved en elv det er vann i og spør lokale. Du kan få deg mange overraskelser.

    Gaula og Orkla trenger ingen nærmere presentasjon tror jeg.

    Lykke til.

  6. Fangstavgrensinger til kunn en laks per fisker og døgn. Begrensinger i fiskestørrelser, til at verne den beste gytefisken (ca 5-8kg) men tillatelse for å ta opp sin rekordfisk, d.v.s att enn kan ta opp den fisken som er din rekord. Dette gjør det vanskeligere å nå ju større rekord enn har og folk flest får kansje kunn et rekord på mangen år.

    Dette er en interessant teori. Fungerer den virkelig i Sverige? Teorien baserer seg ihvertfall på "holdninger". Jeg mener, det må være veldig lett å si at man nettopp har fanget sitt livs fisk, hver gang man får en laks over 5-6 kg? Det hadde vært interessant å vite mer om hvordan dette faktisk fungerer i Sverige...

    Jeg mistenker at en slik ordning kan fungere i Sverige, mens i Norge er jeg redd dette ikke fungerer. Vi er nok litt annerledes stilt til slike ting.

    Fisket skulle i tillegg spreias litt lenger ut i sesongen (september ut) for å forhindre at et tidsmessig selektivt fiske får laksen til å generere seinere gytevandrere så som det har skett med Östersjölaxen.

    Minst like interessant dette. Men stiller meg litt skeptisk til teorien om at bare nygått sent oppvandrende laks biter på kroken og ikke all den gyte- og kampklare laksen som har stått på elva hele sommeren. Man kan vel her snakke om fiske på "blandede bestander", rent gentisk?

    At man i dag selekterer ut laks på tidlig- og sommerlaks, mens man lar den sent oppvandrende fisken gå fri, bidrar til en naturlig forskyvning av vandringen er jeg skeptisk til. Men, skulle man ikke her relativt lett finne data i form av tellere og fiskesperrer? Vi vet jo at enkelte laksestammer går på gytevandring sent - i enkelte elver kommer ikke laksen før i september. Dette er genetisk nedarvet. Nå snur vel ikke laksens vandringsmønster trill rundt på bare et hundreår eller to, når den har brukt titusenvis av år for å tilpasse seg "sin elv". Eller?

  7. Virkemidlene for å bevare mer laks i elvene kan ikke rette seg mot holdningsendringer. Holdningsendringer kommer som resultat av regler/føringer/lovverk. Vi kan ikke si til opprettsnæringen at nå må dere skjerpe holdningene deres til luseproblematikken ;). Jeg mener det samme gjelder for laksefiskere i mellom. "Å tre regler nedover hodet på folk" skal man ikke være redd for å gjøre - så lenge alle parter blir hørt og konklusjonen blir fattet på et grunnlag som balanserer mellom bestandsbevaring og bevaring av laksefiske som allemannseie.

    Likedan har jeg visse problemer med å forstå at fredning av hunnlaks faktisk er ett virkemiddel som kan fungere i praksis. I teorien ja. En teori basert på bevaring av hunnlaks kan ikke settes ut i livet fordi et stort (for ikke å si schwært) antall laksefiskere ikke kan bedømme om det er hunn- eller hannlaks de nettopp har dratt på land.

    Videre mener jeg at for mange lokale regler - tilpasset hver eneste elv, bidrar negativt. Reglene for uttak må være mer eller mindre enhetlig - med lokale mindre variasjoner. Baglimit her og fredning av hunnlaks der, og sesongkvoter der og bare flue der - virker ødeleggende.

    Siden vi nå snakker om å forvalte fisket i elvene (og ikke diskuterer næringsfiske i sjøen/ opprettsnæringen), vil interesseorganisasjonene i Norge ha et relativt sterkt kort på hånda hvis det innføres klare, definerte regler for uttak av laks i elvene. Når DN, opprettsnæringa og interesseorganisasjonene møtes ved forhandlingsbordet for å diskutere tiltak for bevaring av atlantisk laks i Norge, vil man dra fordel av å kunne si: -Nåh? Her er det vi har gjort, hva har dere tenkt å gjøre?

    Jeg ønsker strengere regler velkommen og støtter prinsippet om baglimit per dag; 1 fisk max per fisker. Spiller da ingen rolle om fisken er 1 eller 10kg, hann- eller hunnlaks. Jeg tror dette vil avskaffe "masseslakt" og virke positivt på totalt uttak av laks - sesongen sett under ett. Ser man på fangststatistikker på flere av landets laksebørser ser man veldig ofte at den samme fiskeren går igjen, noen ganger med 3-4 fisk, noen ganger flere enn det.

  8. Hjemmeelva mi jo :lol:

    Har ikke fisket der i år, men er på Stranda nå, og tar vel turen ila. uka. Mye smeltevann og tregt fiske hittil i år sies det - elva har gått ned en del og forholdene ser ikke verst ut nå, tar vel en tur langs elva for å kikke en av de nærmeste dagene, så kan jeg supplere med info da

    Gleder meg til rapport. Mye smeltevann er jo vanligvis veldig bra i denne elva da B)

    Selv med forholdsvis lav temperatur går fisken på elva har jeg inntrykk av. Har hatt gleden av å fiske her under hva som må kalles for et giga-flak av smålaks. Sånne opplevelser glemmer man ikke, så denne lille elva har blitt en av mine favoritter, på tross av at elva ikke fanger som i "gamle dager".

  9. natt til mandag fiska eg nordnes igjen å då fikk eg en sjøørret på 5,5kg :):D har ikkje anna en eit dårlig mobilbilde av den(korleis kan eg legge det inn?)

    Gå til http://fiskevatn.no/foto/ og last opp bilder der, så kopierer du lenken hit :D. Vil gjerne se den på 5,5 uansett fotokvalitet. Nyyydelige fisker fra Eid ser vi gjerne flere av...

    Ser av elva synker jevnt og trutt; http://www2.nve.no/h/hd/plotreal/Q/0089.00001.000/index.html

    Vet du hvorfor Sportsfiskarlaget i år ikke oppdaterer og vedlikeholder http://www.eidselva.no ?

    Blir det tatt så mye fisk at de ikke ønsker å vise det til "almenheten" ? :D

  10. Nå må det bli slutt på å kreve anleggene på land. Dette er en helt urealistisk løsning som bare tar fokus vekk fra tiltak som faktisk kan hjelpe.

    Enig med KIS her; Tiltakene som trengs må fungere straks - næringen er både sterk og mektig og vil kapitalisere (som de fleste andre næringer) mest mulig, på minst mulig ressursbruk. Myndighetenes pålegg må derfor være slik at man unngår å knuse næringen økonomisk - samtidig som man faktisk får iverksatt tiltak som fungerer mht avlusing/ medisinering.

  11. Jeg kjenner ikke Eidselva, dessverre, men det bildet Du viser bekrefter av den ser veldig vakkert ut! Hva med de store "bamser" som elva var kjent for, er de fremdeles der??

    Ja de store bamsene er der fremdeles. Men de tas som regel tidlig. En stund siden jeg har hørt om fisk over 20 riktignok. Elva hadde åpning 15 mai for ca 20 år siden, da ble det tatt flere bamser enn det gjør i dag, så de riktig store er nok der fremdeles men blir skånet fra fiskepress i hele mai måned. Observasjoner tyder på at stor fisk finner vei opp i elva allerede i april.

  12. Hvordan gikk turen på Nyttingnes?

    Ser fra NVE at vannstanden fortsatt er høy. Betyr det at fisken ikke passerer fossen på Alsaker ennå?

    Fisker Bjørlo onsdag, torsdag og Alsaker fredag. Nå kommer det kaldt vær, la oss håpe elva faller litt (bare litt) nå...

    Bjørlo var mer vrient enn på forhånd trodd. I tillegg gikk elva fra 14C mandag til 8 C onsdag, så steg tempen til ca 10 C fredag igjen og fisket gav til slutt uttelling. Alsaker leverte en flott hunnlaks på 7 kg fredag morgen. Bra med fisk observert torsdag kveld på Skipenes, flak av fisk i alle størrelser sier noen kilder.

    Her er et par bilder fra Alsaker:

    28679_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/11749/28679.jpg

    28680_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/11749/28680.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

  13. Hvordan gikk turen på Nyttingnes?

    Ser fra NVE at vannstanden fortsatt er høy. Betyr det at fisken ikke passerer fossen på Alsaker ennå?

    Fisker Bjørlo onsdag, torsdag og Alsaker fredag. Nå kommer det kaldt vær, la oss håpe elva faller litt (bare litt) nå...

  14. sjekk nyhetene på tv2 klokka 21.00 skipenes i eidselva

    Åååjah! Så innslaget, fantastisk. Reiser over til Eid den 12 juni, føles veeeldig lenge til nå. Lykke til på Stokkenes. Kom med rapport!

    Tommy

  15. va i eidselva i natt. fikk en på 8,3 å en på 7,7kg begge på gulp, rognkorn og makk. mista en fisk pluss at to andre vart mista på den sona eg va på. va vist tatt nokre fiska lenger nede.

    Går laksen over fossen nå? Hvilken sone var du på?

    Ser på nve at elva er på vei opp (vannstanden i Hornindalsvannet ihvertfall)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.