Gå til innhold
Fiskersiden

Steelhead

Medlemmer
  • Innholdsteller

    41
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Steelhead

  1. Hei

    Har bygget tre fluestenger så langt, vurderer å bygge en tohånds i vinter. Kjekt med en hobby i hobbyen :) og mens lakken tørker kan du binde opp noen fete fluer B)

    Jeg har kjøpt mesteparten av delene fra www.mudhole.com. De har alt du trenger pluss veldig mye mer :D og har stadig vekk supertilbud på det en trenger. Du kan kjøpe rimelig kork i større kvanta, og velge de beste korkringene. En kamerat laget en tørkemaskin til meg (vha en liten 230V motor fra Clas Ohlson), som dreier stangen sakte og pent mens lakken tørker på stangringene. Det kan anbefales.

    Jeg har letet litt rundt på eBay og lignende steder, der kan man komme over dyre blanks til en rimelig penge.

    Det er en egen følelse å lande en laks med egenprodusert stang :D , og det er ikke måte på hvor fancy du kan få det til, utvalg i ringer, snellefeste, korktyper osv er digert :)

    Lykke til - og husk at resultatet alltid blir bedre for hver stang du bygger.

    /Steelhead

  2. Ja, da er laksen røykt, og litt av den fortært sammen med nylaget eggerøre...slafs.

    Jeg er overraskende fornøyd med resultatet, jeg var litt skeptisk etter å ha røykt laks hos Nygårdsgaten Røkeri i fjor, og da var jeg ikke helt fornøyd. Den gangen var den ganske mørkrøykt, og de tynneste bitene (bak på fisken) ble veldig tørre, selv om laksen fra i fjor (tatt i Suldalslågen :) ) var noen kilo tyngre . Denne gangen var resultatet 100%. Pris, kr 35,- pr kg ferdig røykt. Ingenting å si på det :D

  3. Hvis dåke gidd å lese innlegget kan dåke sjå at han fiska utan søkke og under kvitskummet.

    Har lest til øyet ble stort og rødt jeg :huh:

    Etter ca 2 t så jeg et laksehode bak en kisteformet stein. 50 cm dyp . Makk uten søkke foran nesa på fisken.

    Jeg er enig i at det ikke er god etikette å gå til direkte angrep på enkeltpersoner, kanskje man bør ta denne problemstillingen opp i en egen tråd? Mange elver har jo regler for vannstand, f.eks. bare lov med flue under en viss vannstand.

  4. Frp mener folket hvet best, mens Fiskeriminister hvet bedre enn fagfolka. Hva i h****** skal vi med utdannelse i dette landet, når politikerene bare gir blaffen i alt som har med faglige råd å gjøre?

    Regner med at disse politikerene heller ikke trenger fagfolk/fagarbeidere, da de klart gir uttrykk for at de kan det bedre selv.

    Fy f******

    Ja, der sa du noe!

    ...I valgåret hører hun [fiskeriministern] mest på næringen, og der er de fornøyd, både Trond Davidsen og Ole-Eirik Lerøy:

    - Fremtidsrettet og moderat vekst også neste år, sier Ole-Eirik Lerøy, styreleder i FHL Havbruk.

    -For liten økning, sier Tord Lien (FrP). Han mener situasjonen i vårt konkurrentland kan tåle en økning på 20-25 prosent.

    20-25% (!) :lol::P:D:wacko: :wacko: :wacko:

    Nå må politikerene komme på banen og fortelle hva de vil gjøre for å redde stumpene av villaksstammene våre. Man må jo snart late som om man er svensk når man treffer utenlandske sportsfiskere for ikke å bli hudflettet... :(

  5. Hei

    Har tidligere fått røyket laks på Bontelabo og Nygårdsgaten røykeri. Nå viser det seg at Mattilsynet har satt ned foten for å røyke fisk for private. Har noen et tips om hvor en kan få røykt laks i Bergensområdet? Ser at noen får røykt laks på Stord - hvor ligger dette røykeriet? Tar de fremdeles bare kr 27,- pr kg (det er jo "gitt vekk" :wacko: ) ?

    Tusen takk for svar...

    Steelhead

  6. Det var langt oppe i en dal der det var litt lengre mellom kvinnfolka enn godt var. Ungkaren hadde funnet en løsning, han ville ta seg en tur i sauefjøset. Han tok av seg både bukse og skjorte, tok godt tak i ørene på nærmeste sau. Det gikk ikke værre enn at sauen satte avsted, men karen slapp ikke taket. Sauen siktet mot fjøsdøren og for ut, mekrende for full hals med karen på ryggen. Utenfor satt gamlekara og røykte pipe og myste mot spetakkelet.

    Etter en stunds stillhet kom det rolig fra den ene:

    "Nei, klær har dei ikkje råd til - men kvite motorsykla, DA ska dei ha seg!"

    :)

  7. (Film)

    "Where do they teach you to talk like this? In some Panama City "Sailor wanna hump-hump" bar, or is it getaway day and your last shot at his whiskey? Sell crazy someplace else, we're all stocked up here."

    Svar : Livets lyse side (As good as it get's) - derav avataren din :) ?

    Nytt sp.mål (satser på at svaret var korrekt...):

    "Ford, You're Turning Into a Penguin...Stop It"

  8. Hei

    Noen andre fra FS som var tilstede? Jeg synes det var et OK tiltak, veldig kjekt å stå i vindstille, varme omgivelser og kaste. :D

    Mest interessent var for meg dansken John Lind Rasmussen og hans klassiske fluer. Han satt fra kl. 1400 til 2100 med samme flue, Green Highlander, den ble riktignok et mesterverk, men for en tålmodighet. Nå skal det sies at mye av tiden nok gikk med til å svare på spørsmål fra publikum.

    Det var også morsomt å se Hywell Morgan i aksjon - tror jeg trenger littegranne trening før jeg er helt på hans nivå... :D Matthias Drugge var den som jeg syntes gav den beste "forelesningen", jeg merket faktisk stor forskjell på (tohånds-) kastingen min rett før og rett etter å ha hørt på han (!).

  9. Ja, fortsatt god jul da!

    Det ligger en god del mønstre på nettet, men du vet disse amerikanerene har jo ikke så lett for det.

    Dersom du søker på "Chernobyl ant" finner du nok detaljerte oppslrifter på ganske varierende utgaver.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.