Gå til innhold
Fiskersiden

Biggame

Medlemmer
  • Innholdsteller

    150
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Biggame

  1. Om jeg forstår ihuga fluesfiskere så ligger kicket i å få fisken til å at et bytte fordi de tror det er naturlig føde. En flue bundet som en reke eller annen imitasjon ville i naturen også ha lukt.

    En imitasjon inkl lukt vil være nærmere originalen en uten.

    Heier på tanken om moderne fluefiske!!!

    Men meitefisket har jo sine sider det også, men ikke i den grad som fluefisket kan ha.

    Hvem er dommer for hvilket fiske som er mer edelt en andre metoder?

    Å i det hele tatt komme seg ut å fiske må vel være målet, hvertfall for meg

  2. Den dagen kan du kjøpe deg

    Det blir litt utopi alt sammen. Hvem her kan finasiere eller få gjennom et slikt kjøp med normal inntekt, kone og barn. Bare forsikring, forbruk og jevne driftsutgifter kunne holdt 3 normalbiler i drift. Når pumpeprisen på bensin stikker opp mot 16,- for litern neste år og forsikringen setter deg tilbake 25' i året, svir også dekkskifte etter 60' godt i lommeboka.

    Og driftsikkerheten da man....kult når det funker men med så mye elektronik og fikse løsninger ville jeg ikke turt å brukt bilen på fjellet en kald vinterdag. Oddsene fpr at en slik bil stopper pga feil med følere, sonder, innsprøytning, releer er overhengende stor. Snakker av erfaring på biler som langt mindre av dette ombord. Hjelper ikke med fett utseende og 300+ hester under panseret når man vrir om og ingen ting lyser opp- død bil. Et kjent bilmagasin langtidtestet en A6 og hadde 2 umotiverte stopp der ADAC måtte trekke bilen til verksted i tillegg til mye annet småkluss. Nå er ikke Audi noe spes dårlig på dette men det er en sammenheng mellom mellom mye tekniske finesser og driftsikkerhet. MB har også hatt sine feil. En kollega på jobben hadde en av Norges få 2,6 kompressormatede C180. Gikk som ei kule mellom verkstedbesøkene. Etter sammenhengende 6 mnd på veksted i løpet av 2 år ble han tilbudt pengene tilbake for bilen. Hans 12 år gamle Mitsubishi Galant var trøsten og sørget for transport når MB'n var på verksted.

    Kjøp en normalbil, legg noe penger i OK felger og litt xtra snacks og lev med det. Pengene man frigjør kjøper man fiskeutstyr for. Vinner man i lotto blir det selvfølgelig en annen setting

    Amerikanske bilder er greia sør på øya hvor jeg bor ja... men er definitivt ikke helt min greie. (selv om det selvsagt finne kule amerikanere og) Har bl.a en onkel som vel har 10-15 store flak av noen amerikanere :)

    Nei, takke meg til biler laget og produsert øst for Cuba

    Amerikanske biler er ganske lik russiske, mye mer ustyr og bedre materialvalg på tekstiler er vel det som skiller mest. Teknikk/mekanikk er på nivå med russerne. Det er vel heller ikke intensjonen i US at bilen skal holde lenge?

  3. Klimakrise du lissom. Temperaturen endrer seg noe men har endret seg dramatisk i millioner av år tidligere. Pingvinene og Isbjørnen klarte seg den gangen, hvorfor er det krise nå?

    Det foregikk stor export av tømmer fra Grønland før i tiden som skyldtes at klimaet var en god del varmere en den endringen vi ser nå. Kommer nok en kuldeperiode snart og da kniper vel alle krisemaksimerere

  4. Bak too the thread: BMW har jo designet sin grill fra de gamle grønne søppelkassene, men kjør gjerne japansk du. Glimrende kvalititet mtp motor, drivverk, rust, holdbarhet. Men det er fortsatt langt unna en mb, bmw eller audi å kjøre, sitte i, se på, etc B) Og skal man kræsje i slike hastigheter er det uansett mer stil å daue i en flott bil enn ett vrak, er nå min mening. Kjør fort på bane, kjør skikkelig på veien

    Om du leste litt mer en å skumme fant du ut at jeg kjører nazi stål selv. Noen japansk bil frister ikke, måtte vært en Lexus, Infinity eller no', melk og brød bilene får andre kjøpe. Ligger an til en Mondis nå faktisk. En Titanium stv med oljebrenner og greit med snacks fra selvplukklista. Fant ut at dette er mye gøy for penga og det teller jo. Imaginære biler synes jo ikke på parkeringsplassen.

    Om man først skal gå spiller det ingen rolle om man har dress eller fritidstøy på seg. Byttes vel til kjortel uten lommer før man tar rulletrappa opp

    En annen lucky SOB http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=161081

    :P

  5. Litt sånn som jeg er med oppussing i kåken de amerikanerene - aldri ferdig med et eneste prosjekt.. :D . Først når neste sjef overtar (huseier) - så blir det orden i sakene. Ja ja.... stakkars mennesker sier nå jeg.

    USA angriper Iran - Iran angriper Israel, og så må de gjeninnføre verneplikten på kreditt i statene.

    Å ja, glemte visst det viktigste - rydd opp i Israel også. Full styrke på alt

  6. Nå foretrekker jo jeg Audi hvilken som helst dag selv, men er jo ikke blind m.t.p BMW sine motorer og kjøreegenskaper. Det er stilen de har tapt seg på. Husker 3-serien touring fra 80-tallet - det var klassikere det. Lenge siden 80 tallet gitt..... Nye A6 avanten er og blir en av de peneste bilene i trafikkbildet nå om dagen - me thinks :D

    Veit du hva, må henfalle og si met totalt enig. En svart A6 avant med krompakke og moderate 18 tommere er direkte rå i utseende. I tillegg funker den jo som familiebil.....

  7. Før min tid på fiskersiden invaderte USA og koallisjonen av de "villige", Irak.

    Var det noen diskusjon her?

    Var det noen som støtta invasjonen?

    Er de det fortsatt?

    Jeg var og er pro invasjon. Synd at USA måtte dra i gang alene. Hele vesten burde trått til med hele arsenalet.

  8. Det er jo det som er genialt med at ingen har råd til å kjøpe de - da kan man krangle om hva som er kulest, selv om det hele er bare preferanser vissomattedersomatte. Og ja - er helt enig, BMW`s designere burde fått sparken - selv om M6`en jo er den bilen som er penest i dagens sortiment... :D

    Endelig en som er enig i at desginet på BMW er et feilspor. Sjefens X5 ser ut som en billig koreaner rundt midtkonsollen. Hvorfor har de delt opp i flere nivåer?. BMW var jo de første med vinklet midtkonsoll som ga deg cocpit følelsen. Til og men skråner midtkonsollen innover jo lengre ned man kommer. Ikke rart man kolliderer når man må bøye seg ned for å se hvilken temp kjerringa har satt klimaen på. Hjelper ikke med HUD da

    Nå venter vi bare på Remy (Audi tilhengeren) til å spre sin agressjon over innleggene :angry2:

    (han kan ikke dy seg- garantert)

  9. RS6 er den kuleste bilen som ruller på norske veier - og også den råeste når nye modellen kommer og parkerer slitne M5`er og AMG`er til neste år.

    Når det gjelder sikkerhet så klarer de fleste bilmerker å lage tilfredstillende sikre biler - og alle testes "head on" mot et fast objekt. Da hjelper det forbanna lite for Lagunaen med sine 5 stjerner når den krasjer med 2 tonn med nazistål - det er dødt løp for froskespiserene for å si det sånn. Egenvekt mot egenvekt - ja da er det mange som kan konkurere sikkerhetsmessig.

    Avrunding oppover er ok det men 1770 kg er ikke 2 tonn, 230 kilo er jo litt. Lagunaen veier kun ca kun 1300 kilo og differansen på 470 merkes vel. Nå er vel ikke denne oppstillingen bankers for alle kollisjoner med RS6'en. Bilene testes individuelt i NCAP i ulike program. Tror ikke du blir mer kvestet med terningkast 5 i lagunan en i en Audi med femmer. Møter Audien en Ford Excursion i front kollisjon spiller det ingen rolle om Audin har forsprang i teknikk aldri så mye. Legg merke til at jeg ikke sier at Audi suger, ei heller BMW eller MB, men den sykelige forelskelsen manga har til dyre tyske biler blir litt lite jordnært. Man kan ikke levere unga i barnehagen med en bil man ikke har mulighet til å kjøpe- eller drifte for den saks skyld.

    Av en bilpris på 1'5 mill, bruker jeg 1.2 på andre ting og 300' av dem til en ok bil Avensis, Mondeo, Mazda 6, Honda Accord e.l. Boring javel men å legge så mye i bil får man gjøre når lotto'n er boks..

    Hva som er best av BMW, Audi eller MB er litt forslitt liksom. PC elle Mac likeså. Kommer an på bruk og preferanser. Noen tildeler forskjell på 0-100 er helt uinteressant for den jevne mann. Drømmer er dog gratis (helt til rødgrønt avgiftslegger dette også)

    Har M6 4x4 og 579 hester? Think not... :D

    Så forresten en blå M6 parkert i støtfangeren på en Volvo FL6 på vei til jobb her en dag.. tydligvis problem med bremsene på de der - haha :D:D

    Helt til noen av dere faktisk eier en slik en og forstår seg noenlunde på hvordan den skal kjøres er jo dette uinteressant. Pappan min er sterkere en......osv..

    Volvo FL6 er kjent for å ha problemer med bremser ja, så gikk det utover en stakkars M6

    :angry2:

    De gamle 6'erne var mye penere en dagens. Sjefen for design hos Beamer butikken burde byttes ut. Hvor har de blitt av de tidløse klassiske designene?

  10. Forsiktig nå!!! :):glare: Aner jeg fan av bil med design fra gode gamle grønne søppelkasser???

    Har faktiskt ikke den fjerneste anelse om hvilket bilmerke du sikter til. Kan hvertfall utelukke å være fanatisk tilhenger av tyske edelstahl biler, selv om jeg kjører en selv. Sikkert Audien som kommer over i feil felt pga noen slitte opphengskuler i forstillingen (noe som ikke kan fornektes på dette bilmerket samt VW) Kom rett fra bilverkstedet fredag med en MB som måtte bytte begge bremseslangene bak. En hard nedbremsing til og du ville ikke hatt bremser var meldinga fra servicemannen. Bilen har kun 90K på klokka.

    Tror faktisk man kunne gått fra ulykken i en laguna til sammenligning.

    Nå har jeg nok provosert noen tenker jeg :D

  11. PPS

    Før man roser biler med 4 doruller i grillen som verdens sikreste bil hadde nok bilen sett anderledes ut før Jaws of Life" ble brukt på bilen. Man ser jo merker etter tenger på A, b og C stolpen.

    Maks flaks tenker jeg. Ikke at Audi er dårlig på sikkerhet det er bare slik at så mange andre er like bra om ikke bedre. Er vel vare kinesern som ligger etter i dag. Nazi* stål er nok ikke bedre en annet men kar'n har hatt englevakt.

    Enhver kollisjon som du kan gå i fra er en god kollisjon (fritt etter topgun)

  12. Polakker, altså.

    Damtjern: Mange polakker, mye polsk søppel langs vannet.

    Finsrudvann: Mange polakker som fisker, mye polsk søppel.

    Bondivann: Polakker som fisker, en del polsk søppel på fiskeplassene.

    Rolfstangen: Mye søppel, men mer i det siste, type polsk.

    Før polakkene kom: Nesten ikke søppel i det hele tatt.

    Elementary, my Dear Watson! :)

    Second that! På "min" plass i Nittelva flyter det av ølbokser og annet skrap fra dette landet. Hakke vært sånn før vuttu

  13. Det er så mye uvettig kjøring og bruk av både lys og horn i dag. Skal ikke forsvare noen men er overbevist om at han/hun ikke var klar over den kritiske sistuasjonen. Nå er det jo regler for lys bruk og de aller fleste vet at blinkende blå lys skal man slippe frem. Blinkende hovedlys og fortkjøring kune sikkert virke som om noen forsøkte å kappkjøre.Alikevel burde situasjonen oppfattes som om noen var i krise og måtte frem. 18 åringer med BMW/Audi er ikke voksne og spørsmålet er om de er trafikkmodne....

  14. I sportsfiskefjorden vil alt oppsyn bli mye enklere ettersom faststående redskap ikke skal forekomme. I tillegg vil oppsynet sterkes vesentlig ved at flere vil søke til fjorden. Til de som påstår at man ikke får mer fisk med garn enn med sportsfiskeutstyr kan jeg bare si at de tyvfiskerne jeg har snakket med her og også i nord.norge sier at de får mye mer på garn. De jeg har snakket med er ikke notoriske tyvfiskere men måtte bare prøve. For meg er det å jakte på fisk og det å kjenne den direkte kontakten med fisken nesten hele opplevelsen. Laksefiskerne snakker nesten alltid om hugget, resten betyr ikke så mye. En liten, men forklarende avsporing.

    Helt ok

    Men er ikke det man kaller fritidsfiske også innkludert fiske med garn i en viss lengde samt line intill 100 kroker?, Det bør da også forbys i mine øyne om man skal ha en ren sportsfiske fjord?

    Tror faktisk den "retten" nedfelt i vedtekter i dag blir det vanskeligste å regulere

    all fiske som landes skal da være tatt på stang, håndsnøre eller lignende intill 3 kroker/angler. Mulig vi er på detalj her men tanken er jo litt facinerende

    Sportsfiskefjorden....

  15. Kveiteartikkelen er på grensen til tyrefekting i mine øyne.

    Førs skal man dra den på line, holde den i fangenskap og kalle den for hun. Minnes noen hvalelskere som hadde et personlig forhold til disse dyra og dett er på grensen. Hvorofr i all verden setter man en line om man ikke skal fiske for mat? Skjønte at han ønsket å bruke den i oppdrett men måten da mann.

    Da er vle sportfiske bedre der fisken haler opp innen rimelig tid for å slippes. C&R på linefiske er bare dumt

    fisken blir kanskje tatt på komersiell line om kort tid og fangstmannen blir kun fuktig i øya av tanken på kilosprisen på mottaket ikke fordi at "hun" var så fin

    Mulig jeg er litt tåkete nå men det er folsk som sier fisken er det dummeste vesenet og ikke kjenner smerte andre har et menneskelig forhold til den

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.