Gå til innhold
Fiskersiden

oskjellin

Medlemmer
  • Innholdsteller

    28
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oskjellin

  1. Leste det meste på gullestad sine sider. Det er den eneste siden som er någelunde oppdatert. Godt er det. Ivrer ikke akuratt nedover til Kvina om dagen for å si det slik.

    Ja, broa vil være et godt tillskudd til liknes men syns at de kunne tatt jobben med fundamentet utenfor sessongen. Noen som vet hvorfor det er valgt å gjøre dette mitt i sessongen?

    Folka som har funnet på å grave øverst i litneåna burde jo vært kasta med dyp kurs mot utløpet. Noen som kan og burde bli tatt til ansvar for dette?

  2. Hvordan er vannkvaliteten i Kvina om dagen? Ser på sidene til Kvina Laksefiske at det er en del forurensning....

    Og hvordan vil det gå med fiske når de skal lage en vei mitt i elva som skal være der under hele sessongen?

  3. Ja prisen har nå nådd en grense for hva som er akseptabelt hvis en ser elva som en helhet. (...)

    mvh

    Ole

    Nei, som helhet syns jeg det går over stokk å stein. Litneåna som har 5 gode fiskedager i året grunnet lav vannføring har eget sessongkort!! (?)... Får håpe de lærer noe i løpet av sessongen...

    Jaja, vi har vel fått sagt nok om det.

    Plager vettet av meg at pinsen starter med gode vannforhold i elva. I år klarer ikke jeg være med på laksestarten. :)

  4. Man ser grådigheten og faenskapet overalt om dagen, folk er ikke romantiske, de er ikke pasjonerte, det er simpelthen blitt en kamp å få fiska.

    Som sagt kom dere på sjøen å fisk sjøørret, ikke er den preget av elva og gyting. Den er kanonfeit og tallrik for øyeblikket. Fått en hel haug.

    GRATIS OGSÅ!!

    Sø fisker jeg de 9 mnd'r ellers i året. 120 dager er satt av til laks og da i elv.

  5. La meg presisere at med tanke på elvestrekk så er ikke prisen uffen. kvina laksefiskeri er nå dyrerer på årskortbasis enn fluevald i lågen(larvik). Og lågen leverer varene får å si det slik.

    Hadde utbryter folka satt 1 kort for sessongen hadde jeg ikke reagert men å tyne det ut til 3 kort. Litneåna har jo fått eget sessongkort. Dette er direkte melking, spesielt da ingen av foreningen velger å kjøre ukeskort. Kun dagskort og sessongkort. Sånt er bare dumt med tanke på turistfiske. 4 dager fiske, 4* dagskort og du driter deg ut om du velger å fiske en dag til.

    Jeg gledet meg til hele elva denne sessongen men nå spørs det hva det blir til.

  6. Svingen er prestegården sitt kort ja.Grensene kan du studere på de forskjellige hjemmesidene til de 3 forskjellige valdene.Er enig at alt var greiere før,men er alltid endel plasser enn aldri fisker selv om man har kort for hele elva,må bare prioritere hvor man helst vil fiske.

    Ja prisen har økt,men det er ikke avskrekkende,du får 30 km med elv om du regner begge sider og fiske i 115 dager ca.Fisker enn uke i Gaula med overnatting og da kan du dobble prisen,ingen fangst garanti der heller,sesongkort i kvina burde normalt gi litt fangst om man kan fiske på vannøkningene som det pleier og bli noen få av i løpet av sommeren.Men tror vi nå ser ett pristak som vil bli værende i elva endel år om ikke det skulle bli laksebonanza de neste årene,noe som jeg tviler på,uansett skitt fiske,mvh kvinalax

    Tror ikke du bør prøve å samenlignde Gaula med Kvina. Den er i en egen liga. Jeg er ikke så opphengt i pris. Har fiska i flere elver og i flere vald som koster 10 ganger så mye bare for 5 dager, men da det kom et fiskelag til og delte opp elva atter en gang og klasker til med 3 forskjellige årskort da stusser jeg. Prestegården og Elveeierlaget har 1 sessong kort hver. Kvinalaksefiskerier har 3!!!! kort. Og denne lille utbryter-foreningen med tilhørende kort øker prisen for hele elva med over 50%!

    Hadde de strekka som nå er i dette laget levert godt med fangst er det jo greit, men med statistikken de 2 siste årene så er det jo helt hårreisende!

  7. Godt noen tok ansvar å laget en egen for 2009. :)

    Jeg gremmes av å finne ut at elva nå deles på 3 og kvinalaksefiskerier igjen deler seg i 3.

    Om jeg har forstår dette riktig blir kostnadene for årskort i år:

    Kvinalaksefiskerier:

    Uren, Slimestad, Ytre Egeland kr. 700,-

    Åmot (Kvina) kr. 700,-

    Åmot, Øvre Egeland (Litlåna) kr. 500,-

    Kvina Elveierlag:

    Sesongkort: kr. 600,-

    Gullestad/Presgarden:

    Sessong: kr. 750,-

    Totalt: 3250,-

    Sessong 2008 kostet hele elva 1500,- og leverte dertil dårlig fangst over hele fjøla(min mening).

    Yrende morsomt! Blir vel å skaffe Prestegård kort og dupp og bo fast i "svingen".. eller.. er det der man kan fiske med prestegård-kort? Er vanskelig å vite med soner fordelt på hvilken side av elva man er og om man er på oversiden av den steinen og ikke.

    Ut over dette gleder jeg meg til ny sessong...

  8. Har hatt 4 turen til denne elven etter at lågen stengte. For de som er litt usikre.

    Denne elven renner ut i Åsrumvannet som igjen renner ut i Lågen(larvik).

    Ved sist flom traff jeg på en som hadde fått en flott laks på 4-5kg. Som tråden sier, sleng inn fangstrapporter fra denne elven i denne tråden.

  9. Ref. til Ole's innlegg over her...

    Jeg har fisket i en liten elv som ligger i samme fjorden som Kvina.

    Lyst til å dele med oss andre hvilken elv dette er snakk om?

    Min rapport om Kvina 2008 kommer snart, og etter over 900 timer med våte vadere denne sessongen har jeg litt å by på. :lol:

  10. Lygna...Ligger ca 20 min kjøring fra kvina..

    bjerkreim er jo ikke akkurat naboelv;)

    hehe, joda. alt innen 2 timer er nabo for meg. :D

    Den leverte vel ikke helt i fjor, men må prøve den også. :blink:

  11. Lykke til..

    Om jeg starter 1. juni, så blir det i naboelva. men ikke umulig jeg tar en tur i Kvina sjøl i juni om det finns fisk på åna då..

    Bjerkerheimselva står for tur denne sessongen også om det der den du mener? Har ikke fisket i den så gi gjerne tips, evt kanskje en felles dag?

    Figgjo evla skal også temmes. Med camp i Kvinesdal så er det jo flere elver i nær fremkomlighet som skal testes. :blink:

  12. ok..

    Noen husker kanskje artikkelen fra Kvina 2007 der jeg fortalte min opplevelse langs elva og hvordan det var å få ny pers på 10.2 kg i elva som renner gjennom kvinesdal.

    Etter ufattelig mange og ikke minst lange mnd'r side sist stang, snøre og fluer jaktet etter kjeften til en laks er endelig datoen for start innen levelig rekkevidde... Eller er den det?

    1. juni starter fiske. I dag er det 28. mai og kunne egentlig tenkt meg at sesongen startet for lenge siden. Mor hjemme har opplevd brutale tilslag i søvne mitt i natten og stadig irritasjon for at jeg ikke har kunne tilfredstille denne "sulten" inne i meg de mnd'ne som har gått siden sist. Vel, ventet så lenge kan jeg vente litt til.. :P

    Med sommeren 2007 i minne er det kjapt gjort å dagdrømme om fangsten og opplevelsen, men enda bedre er det vel å planlegge årets sesong.

    Akuratt der skal jeg stå, slik jeg skal kaste og der, der er jeg sikker på at jeg får fast fisk, om jeg gjør sånn å sånn. Er det slik det er? Det jeg vet er at i 2007 sto jeg i over 250 timer før første tass knaska tak i en liten rekeflue og ble med hjem som middag. Hvor lang tid tar det i år? Jeg syns også at det var greit med fisk på elva men den ville ikke ta. Stor fisk var det der. Og 07 rekorden på 15,5 KG blir vel kanskje stående en sesong til om ikke noe er heldig å treffe riktig...

    Lørdag kveld kl. 22:00 står jeg ved Kvina, klar for fight. Utstyret er pusset, teknikken er trenet inn og noen "ess" i armen er med. Kl. 00:01 søndag 1. juni skal det ikke vær en laks i elva som skal føle seg trygg.

    Jeg skal gjevnli oppdatere tråden med rapporter og evt fangster i tiden fremover. Første tur ned varer i 14 dager.

    Og om det tar 1 time, 4, 70 eller 300 timer før første henger i gapahauken gjør det absolutt ingen ting. Ventetiden siden sist, gjør at hvert sekund jeg kan tilbringe ved elva denne sesongen, er med på å få meg til å overleve vintersesongen enda en gang.

  13. Se der ja. :) Takk! Denne er det nok flere som vil sette pris på.

    Dette med fisketeknikker er det jo mange forskjellige meninger om, men det vil alltids være fellesnevnere.

    For da å få disse "vanoverflate" svømmende fluene til å ikke synke må jeg ofte impregnere fluene.

    Andre tips? Kortere, tynnere fortom kanskje?

  14. Jeg anser meg egentlig som relativ færsk inne fluefiske selv om jeg aktiv har fisket med flue i flere snart 5 år nå. Det er kun de siste 2 årene jeg virkelig har benyttet fluestang på turen fremfor slukstanga.

    Har boks på boks med fluer. Ulldøtter jeg ikke aner navnet på men ser kule ut. Dessuten er det kjekt med litt variasjon i boksene også.

    Det jeg opplever når jeg leser på nettet om forskjellige fluer er at det oftest skrives hvordan den bindes, men en viktig faktor(for oss færskinger) utelates. Nemlig hvordan fiske med flua for å få fisken interesert i den. Sildefluer er jo etter min erfaring lett å fiske med. Raske eller sagte drag...

    Ta en wooly bugger f.eks. hvordan fiske mest effektivt med den?

    Er den beregnet for flyt, intermediate eller synk? Raskt eller sagte inndragning?

    Eller hva med go'biten: børstemark. Vi ser den stadig i vannoverflaten.

    Hva er teknikken for å få den så innbydene som mulig?

    Ingen som kan komme med Fiskersiden's flue boks?

    10 stk fluer med dertil forklaring på hvordan fiske med fluene?

    Vet det er mange "grønninger" der ute som hadde satt pris på noe slikt. :D

  15. gratulerer!

    Egen erfaring er at stor wobler gir stor fisk.

    3 timer med wobler for 2 år siden ga følgende:

    SØ 2,7kg

    SØ, 2,4 kg

    SØ, 2,1

    Totalt tok jeg og en kompis 7 stk over 1,5kg denne dagen. :D

  16. Det ble med noen fattige sms-bilder og en overraskelse som jeg kommer til å leve lenge på. :-) Skal love dere at jeg skal til samme elven på nytt!

    Og ja, ville vel tro at den ville tippet 2,0 grensen. Da hadde det vært mer liv i den også. Den ga opp kampen raskt. Men gøy!

    Håper den spiser seg fet, og at andre får muligheten til å slippe den ut på nytt. :-)

  17. Hei folkens!

    I dag var jeg ute sammen med noen venner for å hente inn litt steke ørret i en av de "lokale" elvene rundt om i Sandefjordsområdet.

    Gøy var det selvfølgelig å lempe opp noen pinner på 2-300g, men skal si hjertepumpa satte i gang da lettspinn-stanga sto rett ned når tilslaget ble gitt.

    Opp kommer det omsider en 55 cm lang ørret på 1,4kg. Lengden tilsier at denne desverre var slank og i god sportsfiskerånd ble den gitt en ny sjangse til å spise seg feit. :D Men med en personlig rek. på 1,5kg fra Lærdal, var vel dette "hel i uhell" ?

  18. Truls: Tok den på en sort morild-sluk. Grunnet mørket så ble flua liggende hjemme.. Må få trena litt mer før jeg begir meg ut med den. :)

    Anders L: Har vært frelst i mange år, men er neimen ikke lett å hive inn SØ som er større en 1 KG. Sessongen i år har vært meget SØ tomt og har klokka utrolig mange timer med stanga i vannet.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.