Gå til innhold
Fiskersiden

Grutle

Medlemmer
  • Innholdsteller

    220
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grutle

  1. Kona på Argehovd gård har gjort det til en livsgjerning å sperre elva med grovmaskede garn fra juli til september for å fiske opp gytefisken. Dette har pågått i en årrekke. Antallet sportsfiskere har sunket drastisk, for ikke å snakke om antall fisk som tas på stang. Mens det før var vanlig å få fisk på opptil 6-7 kilo i elva er nå dette en svunnen tid, med mindre dama har kommet på bedre tanker i det siste.

  2. Det er en vanskelig utfordring ja. Det skal ikke mange sekundene til før øynene og finner er ødelagt, og slimlaget fryser raskt. Man bør om mulig holde fisken i pilkehullet (hold den over nakken), avkroke den der, og unngå å ta den opp i det hele tatt med mindre man skal avlive den. Det er en metode jeg har brukt på lakefiske i slike temperaturer. Så får man heller gi blaffen i veiing og fotografering. Skal man driste seg til slike ting må man være lynrask, ergo må man forberede seg. Dette er nok en grunn til å holde fisken i pilkehullet så lenge som mulig. Da kan fiskeren til nød holde fisken klar i hullet mens kameratene gjør fotoapparat, veienett og vekter klar. Og hele seansen bør være over på under ti sekunder.

    Vi har vel generelt satt en grense på 5- på c&r på isen, iallefall i NMU. Skal en ta opp fisk når det er noe særlig kaldere en dette, bør en iallefalle være kjapp. Håper forøvrig at de som tester Skogseid , får noen skikkelige puddinger oppå isen!

  3. tviler på at de har tatt bilde av de men kan jo selvfølgelig høre etter. cb og grutle kan vel bekrefte lake sist de var der,grutle så en iallefall.

    Riktig det Atle, jeg så en liten en på grunna inn mot Litjvatnet. Mener også bonden vi lånte hytte av hadde fått noen laker i ruser. Dog tror det finnes flere døde tyskere i vannet enn laker, så noe bankers-vann er det absolutt ikke.

  4. Gratulerer, gratulerer!

    (Når blir det duett med Marion Raven, Grutle?)

    Når jeg har blitt så gammal og feit som Meat Loaf er nå, så er nok ikke Marion Raven fräsh nok lenger... Må nok finne en 20 årig babe jeg kan spille inn en ufattelig kjip coverlåt sammen med :rolleyes:

  5. Du verden så flaks :rolleyes: er den første som fanger denne fisk på stang også på en hjemmelagd sluk som akkurat skal legges ut for salg :o:) jaggu flaks det gitt...men det var nok de spesielle retningsforandringene sluken gjorde ved pilking som lokker tropiske fisk ...løp og kjøp alle artsjegere :D

    Denne pilken har faktisk vært til salgs i årevis! Forøvrig så har han HELT sikkert fått St.Petersfiskene på pilken....

  6. Fikk en smørblid Bekkevold i hus her om dagen, etter en absolutt godkjent kveiteøkt på Vannøya i Troms.

    Gutta (8.mann) fikk totalt 6 kveiter. Bekkis drog den største på 20 kg, samt en fin en på 10 blank og en liten en på 3-4 kg. Finn Jørgen i Vega forlag, som betalte gildet, fikk kveiter på 5 og 9 kg. Undervannsfotograf Pavels fikk fikk turens minste på 3kg. Redaktør Remy Görblankade, men var ifølge Bekkis en svært så dreven båtfører da dramatikken oppstod under kjøring og landing av den største kveita. Alle kveitene ble tatt på møresild fra land.

    Da drar vi på en måneds Europaturnè, Hej då!!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.