Gå til innhold
Fiskersiden

Grizzly

Medlemmer
  • Innholdsteller

    41
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grizzly

  1. Skal snart til Engerdalen. Blir mye fiske i Femundelva og trenger derfor tips om gode tørrfluekroker.

    Har tildigere kjøpt TMC 5230 3xfine. Har vært godt fornøyd med dem. Nå får jeg imidlertid ikke tak i dem mer. har vært i fire butikker til nå. Det eneste jeg har funnet som likner er TMC 531 (2xshort og 2xfine). Disse krokene her helt svarte! Ikke vant til det. Noen som har erfaring med disse krokene?

    Ellers ønsker jeg gjerne noen tips om gode mønstre for fluefiske i Femundselva. Superpupan er vel en slager? Har aldri fiska med den, men er jo enkel å lage. Noe mer?

  2. Hvor mye laks tas på not årlig i Trondheimsfjorden (et normal år, uten begrensninger/oppkjøp)?

    Hvor mye laks tas samlet i elvene i tilsvarende år?

    Eller sagt på annen måte: Hvor stor andel av laksen som blir tatt i trondheimsregionen, blir tatt med not?

  3. Jeg flytter nå snart til Trondheim, og ønsker gjerne å få med meg noe fiske på tampen av sesongen. Har aldri fiska laks eller sjøørret i elv før. Har hørt at det tidligere var gode muligheter for sjøørret i Gaula. Hvordan er det i år, har jo hørt så mye dårlig angående laksefisket?

    Blir å fiske med flue, enhånds #8. Noen fluer som er å anbefale til sjøørreten og laksen nå på sensommeren? Og gjerne fisketeknikker (høyt eller dypt i elva) og forslag til greie strekninger for en nybegynner som ønsker å få fisk uten å blakke seg totalt.

  4. Laksen er nok under press ja, men det er så mange som bare tenker på seg selv og sin lommebok.

    Hvorfor skal man betale for at noen skal fiske mindre med nøter? Ingen logikk i det når man ser på forholdene til stammen? Bedre med døgnkvote for laksnøter på 3 stk per dag da.

    Jeg synes det er rett og rimelig at man betaler notfiskerene en kompensasjon for tapet dersom grunneieree langs elvene tjener på at notfisket opphører. Dersom grunneierene langs elvene også får strengere krav mot seg slik at de heller ikke tjener på redusert notfiske, blir det noe annet.

    (Jeg har aldri fiska laks eller sjøørret i elv, men er for rettferdighet.)

  5. 9,9Hk, to-takt, Yamaha, kort stamme, 1996 mod. Forhandleren tok ut gassperra, slik at den i praksis er en 15Hk. Meget pent og lite brukt. Stort sett bare brukt 2-3 uker i året. De to siste årene har den ikke blitt brukt. Når den ikke har vært i bruk har den stått inne, frostfritt. Kun ferskvannskjørt. Følger med en 24L orginal bensintank, kviteringer og manual.

    Lite vibrasjoner, god fart og bruker lite bensin.

    Den er på Ringerike, men kan sikkert hentes og ses i Drammen.

    Tenkte meg 8000,- for den. Kom med bud!

    (Desverre har jeg ikke tilgang til bilder nå, da motoren står hos kameraten min)

  6. Vadeskoene bør ikke være mye brukt (gjerne ubrukte). Er litt usikker på størrelsen, da jeg aldri har prøvd vadesko. Bruker til vanlig 42-43 i fjellsko (da med tykke sokker). Blir vel å bruke ullsokker/tynne neoprensokker som ekstra beskyttelse i vadeskoene.

    Gjerne Korkers med utskiftbare såler.

  7. Virker som det er litt for mye små borrer i dette vannet nå..

    Kanskje man begynner å se effektene av mort i Steinsfjorden :) Mort konkurrerer med abbor, som igjen kan medføre at færre abbor blir store nok til å bli fiskespisere. Resultatet blir lavere snittvekt på abborren ;)

    (Edit: Skrivefeil)

  8. Fikk vaderene i dag. Gledet meg mye til å hoppe i dem, men ble litt forundra. De virka urimlig store. Jeg har bestillt en M, men den virker langt større enn det. Jeg selv er 176 høy og normalbyggd. Er simms vaderene store i størrelsen? Eller stemmer ikke størrelsen med merkelappen?

    Har målt buksa og den er 45-46" rundt livet og 37" fra skrittet og ned:/ Har sett på størrelseskartet. Er det mål for kroppen eller buksa?

  9. "Jeg går ut fra at de har garn med en lengde av 50m, da det er hva de fleste brasenfiskerene har. Dersom de hadde 4 garn tilsvarer det ca 200m."

    Selv det er ikke nok til å stenge vika. Hva vet du om garna ble satt i en lengde eller hver for seg. Hva om det faktisk er 25m garn, som er det mest vanlige/praktiske å bruke.

    "Dersom garna ble satt slik at de dekket hele vika, og i den hensikt å sperre all fisken inne (som det trolig var i dette tilfellet)"

    Hvorfor i allværden er dette trolig????? fordi de har en rød båt, og ikke har den samme hobbyen som deg?? Eller for at alle garnfiskere fisker ulovlig?

    Nei kæller- tenk dere om, ha nok fakta før dere skyter folk, og prøv å vis litt forståelse for det andre bedriver. Krepseåte fiske kan være gøy det også. Det er faktisk fult lovlig også.

    Krepsing er enda mer gøy og da trenger man jo krepseåte.

    Jeg prøvde bare å tolke forskriften og har på ingen måte forhåndsdømt han i den røde båten. Som jeg skrev er jeg ikke kjent i området, så jeg vet ikke hvor langt det er over bukta. Fant ikke bukta på kartet. Kjenner mange brasenfiskere, og har fiska noe brasen i Steinsfjorden selv (har to garn). Alle de jeg kjenner bruker garn med en lengder av 50m. Jeg selv synes denne lengden er er det mest praktiske.

    Dersom man setter garn over ei vik, kan jeg ikke annet enn å tro at hensikten med det er for å hindre fisk i å flykte rundt garna. Det er gøy å fiske brasen med garn, men man må likevel ta hensyn til de lover og regler som gjelder. Ingen tvil om at brasenpopulasjonen i Steinsfjorden har blitt kraftig redusert og garnfiske er nok den mest sansynlige årsaken til det.

    Jeg har den samme hobbyen som han i den røde båten. Vel og merke har jeg tatt pause i krepsinga for noen år. Og krepsing er absolutt gøy!

    Bjørn E Pedersen

  10. MEN: Jeg lurer på om de ikke strengt tatt egentlig faktisk HAR lov til å fiske der? Jf. fiskeforeskriften for Øyeren etc. : http://www.lovdata.no/for/lf/fv/tv-19921217-1118-0.html

    Jeg er ikke kjent i området men så sant Dynovika dekkes av forskriften virker det som om de har brudt forskriften. "Samlet garnlengde pr. båt må ikke være mer enn 90 m", jfr §1. Jeg går ut fra at de har garn med en lengde av 50m, da det er hva de fleste brasenfiskerene har. Dersom de hadde 4 garn tilsvarer det ca 200m. Det å sperre av hele vika virker heller ikke å være i tråd med forskriften. §4 sier at "Ingen må med sitt redskap stenge mer enn halvparten av vannløpets bredde". Om vika er å regne som vannløpets bredde er jeg usikker på, da jeg ikke er jurist og heller ikke kjenner området godt nok. Slik jeg forstår det er vel intensjonen med denne regelen å sørge for at fisk skal kunne flykte utenom garna og ikke spærres helt inne. Dersom garna ble satt slik at de dekket hele vika, og i den hensikt å sperre all fisken inne (som det trolig var i dette tilfellet) virker det for meg som at også de på dette området brøt forskriften.

  11. Et kultiveringsSpørsmål.... Tar man livet av mye smågjedde, er det mindre kamp om Maten, og Storgjeddene vil holde bestanden av karpefisk/abborfamilie like bra.. Men nå er jo Gjedda kanibal, så mye smågjedde forsvinner jo også helt naturlig

    Forstår jeg deg riktig at du mener store gjedder holder karpe- og abborbestanden nede. Mye tyder på at smågjedder er mer effektive. Veit at det er mange her på forumet som misliker utfiskinga av storgjedde i Årungen. Utfiskinga har holdt på noen år og prøvefisking tyder på at mortebestanden har gått krafitig tilbake. Forhåpentligvis vil det føre til redusert algevekst og en innsjø som igjen kan bli atraktiv for den øvrige allmenheten. Hvor stor reduksjonen av alger og blågrønnbakterier blir gjenstår å se men resultatene går i riktig retning. Tanken bak utfiskinga av stor gjedde og stor abbor er at de som kanibaler også holder bestanden av små gjedde og små abbor nede. Reduksjon av stor fisk øker bestanden av små/middelsstore fisk som i hovedsak predaterer på småmort.

    Jeg personlig ønsker mye stor gjedde i Steinsfjorden. Misforstå meg ikke.

  12. Må innrømme at jeg sikler litt på Patagonia Watermaster. Kom gjerne med erfaringer i denne tråden når du har fått testet dem.

    Stemmer str.kartet bra? Jeg tror nok medium regular passer best, men er litt usikker på om den kan bli for trang når jeg setter meg på huk.

  13. Hva kan man spare ved å kjøpe Simms i statene?

    - Christer

    Med den lave dollarkursen som er nå kommer Simms Classic Guide på mellom 2600 og 2800, da skal moms og frakt være iberegnet. Her i Norge koster buksa rundt 4400. Med andre ord man sparer mye, synes nå jeg. Vurderer likevel vision extreme da jeg har hørt og lest mye bra om den. Koster 2400 inklusive Vision Flywater sko, og da fra nettbutikk her i Norge. Vision skal ikke ha like god passform, men skal vist være av meget god kvalitet.

    Har noen erfaring med Vision Flywater vadesko?

  14. Patagonia er ikke utelukket, men har jo hørt mest om simms og vision. Kommer vel mye ann på hva jeg tar meg råd til. Går jeg for simms blir den nok kjøpt fra USA.

    Noen som vet forskjellen på "vision endurance" og "vision rapidor"?

    Så Patagonia f.eks er utelukket?

    Kikka nettopp på noen vadere fra Patagonia. Ligger jo i samme prisleie som "Simms Clasic Guide". Hvilken modell av Patagonia anbefales? Er de like holdbare som Simms?

  15. Jeg må ha meg pustende vadere. Det blir enten simms eller vision. Er det noen forskjell mellom "vision rapidor" og "vision endurance"? Vurderer også vision extreme og simms classic guide.

    Har noen anbefalinger på type og eventuelt hvor jeg kan få kjøpt meg slike vadere til en god pris?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.