Gå til innhold
Fiskersiden

Jfarmen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    211
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jfarmen

  1. Det kan vel hver enkelt butikk bestemme selv...

    IS

    Nada IS

    Dessuten er prisforskjellen på dem minimal, noe som får meg til å tro at eneste forskjellen er bildestabilisatoren. Det er begrenset hvor mye nytte den gjør på maks 55mm brennvidde.

    Jeg tviler sterkt på at 18-200-objektivet er fantastisk, men det er relativt kompakt, og er svært anvendelig hvis man vil slippe å drasse på masse utstyr. Jeg ville beholdt Sigmaen jeg, og heller kjøpe en bedre normalzoom etter en stund.

    Ringte Lefdal supporttelefon nå for å finne ut av hva som er deres kit-linse på internett og det var ikke IS.

    Ser ut til at jeg har fått en bra deal :)

    Tusen takk for god info.

  2. Hei. Trenger litt hjelp av dere fotokyndige på forumet!

    Var en tur på Lefdal for å kjøpe Canon EOS 450D i dag etter at jeg så de hadde kit til 5895 kroner. Dette var visst en internettpris, og i butikken kostet bare huset 5995 kroner. Den ivrige selgeren forsikret meg om at de skulle kunne gi meg samme pris i butikken. Etter litt viste det seg at de ikke hadde kit i butikken og heller ikke orginallinsen. Fikk da tilbud om en Sigma 18-200mm f3.5-6.3 linse til samme pris så jeg slo til.

    Når jeg nå er kommet hjem måtte jeg ut på nettet for å få bekreftet at jeg ikke hadde kjøpt "katta i sekken". Ser da at linsa som følger med kit'et er en IS linse (står ikke spesifisert hos lefdal men hos andre nettbutikker).

    Burde jeg gå tilbake og be om å få rett linse (tror dette er uproblematisk) eller burde jeg beholde den?

    På forhånd takk for hjelpen.

  3. Kun en plass i vannet som man kan fiske med flue fra,og det er ei privat flytebrygge. Båt er derfor eneste alternativ.

    Kompis med grunneier er ikke så dumt nei. Låner faktisk ei hytte nær vannet gratis på 5te året.

    Pappa nevnte det også i helgen at vannet er en urørt perle. Torpevannet og hallevannet har potensiale når det gjelder grov ørret og regnbueørret samt bekkrøye,men det er liksom ikke samme roen og størrelsen på de andre vannene.

    Siden det er flere grunneiere i vannet,og en som ikke ønsker for stor trafikk der så blir det guidet turer forløpig-sånn er det desverre.

    Også derfor jeg ikke nevner navnet på vannet,men ett kjapt søk i forumet eller en pm hjelper ;)

    hehe - var ganske sikker på at jeg kjente igjen bilder av hytten ja :D

    Synd at det ikke er mer tilgjengelig :(

  4. Gratulerer med flott trytepers Robert!

    Ikke dumt det vannet ditt, er veldig imponert - viste ikke at sånne vann finnes i området. Hvordan er det å fisk flue der? Må man ha båt? Er det mulig å løse fiskekort eller må man være kompis med grunneier (eventuelt være oppasser . :P )

  5. Kjøpte meg en Dagger Delta for et par år siden. Har padlet mye på både Mjøsa og Renaelva, og utifra min erfaring så er dette rett og slett et utrolig bra fiskeredskap! Hadde virkelig ikke trodd at en kajakk kunne være så stabilt og behagelig å kaste fra.

    Hei Ole M

    Hvordan er det med plass i Dagger Delta? Kunne godt tenkt meg en sånn en men får jeg med mine 198 cm plass i den?

  6. bra rapport! :):):) men fiska dere med mange stenger mens dere sov? tenk om den store hadde gått på da? :):)

    Har skjedd noen ganger det ja. Har våknet opp et par ganger av noen skikkelige plask, og røket snøre.

    Mye morro med å sjekking av snøre. For et par år siden våknet jeg av et plask, men var litt usikker på om jeg hadde hørt riktig. Fikk på meg buksa i en fart og sjekket over snørene - flere snører var røket over men ikke alle. Det var liv i andre enden på stanga til Atle og han rev seg ut av soveposen for å overta stanga. Det var ikke mer enn et par grader i lufta og han glemte å kle på seg i iveren :) Et fantastisk skue å se han sammenkrøpet og skjelvende mens han kjørte fisk, gliste og smålo :D

    Gleder meg til neste tur

    Flott rapport Atle - deilig å gjennoppleve turen.

  7. All fisk er død - tillatelse ble ellers gitt fordi dette er en lukket hagedam og ikke et reellt økosystem. Tillatelsen ble gitt på det tidspunkt da det ikke var noen spesielle restriksjoner på fisk i hagedam.

    All fisk er fjernet - mener de tok den ut i fjor. De samlet opp den levende fiskene med not og disse er blitt tatt vare på. Mener å huske at de ble sendt til Bergen (?).

    edit: og først når jeg hadde svart her så sjekket jeg linken til KIS....

  8. Får svare meg selv. Har bestillt et par sneller på tilbud. skal teste de ut i sjøen i vintehalvåret og så får vi se om de holder mål!

    Kanskje du skulle tatt det på PM? :angry:

    Regner med at du skriver noen ord om dem når du har fått testet dem skikkelig da.

    Det står ikke så mye om dem men de er hvertfall billige. Desverre er det ofte samenheng mellom kvalitet og pris, men noen unntak finnes jo alltids :unsure:

  9. Har måttet kvitte meg med 4 selv. Mener det er vanlig at de tar en side av gangen, dvs to og to.

    De to første hos tannlegen var blandet. Tannlegen virket ikke særlig komfertabel med den første gikk greit. Neste var helt håpløst - tannlegen svettet og sleit med en tann som han måtte dele opp i fire deler. Jeg fikk et sår i munnviken etter at han brukte den som brekkstang for den satt så godt. Rett og slett helt jævlig.

    Den ene av de to siste tennene var det var en nerve han var litt redd for og gav derfor meg valget om jeg ville ta den hos han eller hos en spesialist. Hvis han tok den så var det 10 % sannsylighet for lammelse i kjeven. Den siste måtte uansett opereres ut så da grep jeg selvfølgelig muligheten. 30 minutter etter at jeg satte meg i stolen var begge tennene ute - og jeg hadde ikke kjent en ting. :)

    Hadde jeg måtte gjort det igjen så hadde jeg KREVD å få en henvisning til spesialist.

    Lykke til :)

  10. Bruker for det meste www.pandora.com

    Skriv inn en sang du liker og så begynner "radioen" å gå. Den tar utgangspunkt i den sangen eller artisten du først definerer og så finner den liknende musikk. For hver sang som kommer kan man "spisse" profilen ved å velge om du liker sangen eller ikke. Man kan også legge til flere artister og sanger når som helst.

    Genialt ift å finne ny musikk og etter litt jobb så har man nesten bare "kramgoda låtar" :(

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.