Gå til innhold
Fiskersiden

Goggen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    150
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Goggen

  1. Om du likevel skal avlive en laks av noe størrelse kan jeg anbefale deg å prøveløfte etter halen. Da vil du kjenne og høre en del knepp som kommer av ryggvirvler som glipper. Dette er ikke helt gunstig for fisken. Samtidig vil du selv kjenne og gjøre deg erfaringer rundt dette. Selv om du løfter rett opp etter halen skjer dette. Enda verre er det når noen forsøker holde fisken vannrett etter bare halen.

    1) Især storlaks kjenner man og delvis hører/aner kneppene, når ryggvirvlene glipper ut når man løfter de kun etter halen. Ikke rart heller, laksen er jo ikke skapt for å bli løftet etter halen på land og borte fra vannets oppdriftsegenskaper.

    2) Det jo flott at Statkraft går og sjekker etter innestengt laks når de tapper ned. Håper de tar med håv neste gang, så har de fått prikken over i'en hva sjekkrunde angår. Jeg tror nok at denne mellomlaksen klarte seg ganske så bra med tanke på rygg og løft etter halen.

  2. vel vel, egentlig så syns jeg saken er blitt ganske oppgiret og går over stokk og stein. Okay, det var teit gjordt, men han har iallefall vist at han har rygg nok til å innrømme hva som egentlig ble gjordt. Og bedt om unnskyldning for det.

    Det skal vel kanskje enda mer rygg til - noe få ville ha gjordt, når prosjektet ble reklamert i alle verdens medier på forhånd: "her er mannen som skal bo og høste av naturen i ett helt år", og underveis sende en melding om at "hei, nå må jeg bare hjem en tur". Enkelt og ærlig der og da, men fallhøyden er like stor som det som kom nå.

    Utover det så er mannen en jevli god jeger, og jaktfilmene hans er jo bare helt konge.

  3. Typisk vestlending. De klarer bare ikke å holde seg unna Nordbysenteret ;)

    Sorry Mac, han e frå austlandet. Men han skulle visstnok jakte og bu ute i Indre Sogn eit heilt år. Og Nordbysenteret e sikkert 50 mil unna Sogn.

    Boktittelen hans -"En vill mann", fikk plutseleg ein annan betydning. E jo berre heilt villt !!

  4. Merkelig. FHL har jo hevdet - og da er det jo sant....., at de har god kontroll med rømninger, oppfiske av det og lakselusa. Må være skottene som lærte havbruk av norske oppdrettsbaroner, som har hull i mærene.

    Fiskeridirektoratets tall: For 2010 har en pr. 20.09 fått innrapportert 27 rømminger som samlet utgjør om lag 158 000 individer. Av dette utgjør laks 83 000 og torsk 74 000.

  5. hehe joda, men er vanskelig for 18åring og prute på slike tjenester.

    Ok da blir det ikke nordea, får holde oss til SNN da=)

    Ja, men hva pokker mener du sjæl ? Har du fått tilbud som er bedre enn nåværende, så klinker du jo bare til. Eller skal du betale fordi noen har hatt surr med en avslutta konto? Vissvass.

  6. Da er det mange av oss her i landet:thumbsup: især om ordet blir brukt på de som misiker måten NMF har gått frem. Dere må også tåle kritiske røster og uten å bli kalt for kjærringer. Det er tross alt oss som er på sidelinjen dere prøver å nå til.

    Med kjærringstempling mener jeg utelukkende kontinuerlig jabbing om ett og samme. Jeg tror de fleste her inne har fått med seg din mening. Og jaggu kan jeg være kjærring jeg også..hehe.

    Din henvisning til "dere" er faktisk fra min sin del ikke engang ett tema. Som jeg har sagt en gang før her på tråden, jeg støtter han utelukkende fordi han klarer å få FHL i kne med sin dritrøring i mærene bokstavelig talt. Sånn som situasjonen er pr tidspunkt, så trenger vi også brumlebasser som han, i tillegg til de politisk, pedagodisk og faglig korrekte instanser. De samme som har gått rundt grøten i årevis. Det er vel kanskje derfor det har fått gått så lenge som det har gjordt, i norges største utslippsindustri. En industri som i motsetning til alle andre kan fortsette utslippene uten konsekvenser.

  7. Kurten er en uortodoks rabulist, blottet for akademisk fiksfakseri - det er kanskje derfor folk bryr seg?

    Nettopp fordi han er akademisk ukorrekt, pedagogisk ukorrekt og trommler på som han gjør, og igjør oppdrettsbaronene sure fordi de ikke lenger kan pøse dritten ut i norsk fauna....så treffer han meg på en helt korrekt måte. At FHL reagerer som kjærringer og går på de som støtter Oddekalven økonomisk, er jo typisk.

  8. Jeg tar av meg hatten for kampen som føres, men snur ryggen til måten det gjøres på.

    Se på hva Bellona har fått til !! De har valgt rett strategi

    Dette er både feil og riktig. Faktum er at ståa for villaksen iår ikke er værre enn den var i fjor. MEN Oddekalven har klart på sin geriljaaktige måte, å få "mannen igata" mer opplyst om tilstanden, slik at det finst vel ikke en eneste her i landet som nå ikke har fått dette med seg. Og en mening om det. Bellona har en god strategi - jeg er helt enig i det på langsikt. Men jeg må si jeg er glad Oddekalven har romstert så mye i gørra som han har gjordt iår. Det vekker faktisk fokuset fra ikkeinteriserte. Selv svigermora mi spurte meg om det var mye lus på laksen iår. Hun som knapt nok vet hva fisk er. Ære være for det. OG det er plass til både Bellona og Oddekalven i arbeidet med hva villaksen lider på bekostning av oppdrettsbaronene - og få en endring på dette.

  9. Problemet er at med så mye mas på saken oppnås det motsatte. Man blr lei av å høre ulv -ulv helle tiden.

    Tilbake til noe jeg spurte i noen post ovenfor : Har noen av dere tenkt noen gang på at oppdretts industrien egentlig har lettet presset på beskatning av villlaks og annet større konsumfisk i HELLE VERDEN ? Noe som igjen har ført til at man faktisk fortsatt kan fiske etter villlaks .....

    1)En viktig sak kan ikke gjentas for ofte. Og skal man slutte å videreformidle de dårlige nyhetene som DAGLIG oppstår om villaks, lus og fjøsfisk, så blir det det samme som å stikke hodet i sanden. Problemet er der, man tar bare ikke tak i det. Engasjement er det å stikke hodet opp å se. Noen ganger lenge. Som nå. Den dagen jeg slutter å lese de nitriste nyhetene om villaksen, har jeg i praksis tapt engasjementet for villaksen. Og oppdrettsbaronene skal fan imeg ikke få den gleden.

    2) Oppdrettsnæringen har lettet noen beskatning på villaksen. Det er helt riktig på ett punkt, fordi oppdrettsnæringen er den eneste næringen som klarer å vri seg unna utslipp. Utslipp i form av fjøslaks i fjord og elv,lusefjorder som dreper smolt og sjøørrett, og anna faenskap, som igjen gjør at villaks elver må stenge for å beholde noen få på gyteplass. Det er klart at da er beskatningen liten, når ingen får fiske. Konsumfisk.... Hva tror du fiskefor er laget av? kylling ?

    3) Engasjement: Dette blir som facebook. Jevli lett å trykke på liker å bli tilhenger av en god sak. Men en brøkdel av de, engasjerer seg så mye at de betaler kontigent, støtte etc. Sånn er det vel her inne også, noen få brenner intenst for dette -og gjør og bidrar mye. Mens andre koser seg med havfisketråder, og duggmark i Gaulatråder. Sånn er det bare.

    • Like 1
  10. Det ligger vel i genene og oppveksten min fra gården hjemme med en stor elverett. Tipptippene -helt til min far var alle kleppere og guider for mange av lordene og andre kongekakser som fisket i elven hjemme på vestlandet. Jeg fikk være med far og bestefar i elven da jeg var liten snørrunge. Spennende kan dere tro, når man fikk gå musestille bak både utenlandske lorder og andre utenlandske av kongelig byrd langs elven. Og når storlaksen i tillegg dengang var i stort monn, var det daglig mange spennende fighter å se (og høre) laksekjøring på 20-21 fots splittkain og Hardy tønnesneller. Man måtte være døv for å ikke høre den ljome idalen. Og de kunne feire med stil ved elvebredden når storlaksen var landet. Idag er vel flesteparten i stille modus når laksen er landet, ivrig opptatt med å sende meldinger...hehe.

    Så derfor var det helt naturlig å ønske seg fiskeutstyr både i ung alder og konfirmasjonsgaver. Og siden har det bare blitt værre ifølge min fru.. :blush:

  11. Vel, tomt for fisk er der ikke. Har fisket i sognefjorden siden jeg var en liten drittunge - dvs i årene fra 1970 til nå. Og helt klart - ja det har blitt dårligere. Mine teorier om dette er at jeg er enig om vårflomsyndromene fra det som nå er oppdemmet i kraftmagasin. Samtidig så slapp de til disse forbanna brislingfiskerne som med sine flomlysbåter, sopte fjorden hele høsten. Måtte de få evig diare.

    Dog er det spoter til sjøørrett som idag leverer bra med fisk - iallefall de jeg oppsøker i nærheten av hytta. Ikke er de mye besøkt heller, så det er alltid morro å ta en hyttetur i april og prøve sjøørretten. Har enda ikke blanka tur.

  12. Ser man derimot bladet gjennom ett år, så dekker AoF det aller meste. Jeg syns det er kjærring å syte over at dette nummeret hadde mye ørret, laks etc. For som laksefisker har jeg skummet fort gjennom andre nummer som omtrent ikke nevner de igjen.

    Og jeg har med hell skrevet artikler i Aof ett par ganger. ER jo bare å prøve.

  13. Det er vel den holdningen som du fremviser her, som gjør at vi er der vi er - nedlatende, mangel på samarbeid, skadefro, drit i norge leve toten osv.

    Tull og tøys. Jeg sparker kontinuerlig på vår egen samvittighet og moral for vi høster som vi sår. I så måte spesielt på fakta som vi vet laksestammen går nedover, men vi vil fiske det vi vil (iallefall tilnærmet) - eller stenge elva totalt. Så viss alt her blir svart, og vi må til utlandet å fiske, ja da opplever man faktisk en helt annen kultur. En kultur som man her ikke engang klarer å bli ferdig med å diskutere konklusjon i. Skadefro ? Er du mollbo ? Jeg er snarere meget trist.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.