Gå til innhold
Fiskersiden

Aalerud

Medlemmer
  • Innholdsteller

    278
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aalerud

  1. Må bare komme med litt byråkrati-pjatt her :)

    Vil minne om at Norge gjennom EØS-avtalen er forpliktet til å innføre EU's rammedirektiv for vann, hvor målet er å sikre god miljøtilstand i grunnvann og vassdrag. God miljøtilstand er definert som tilnærmet naturlig tilstand med tanke på både hydrologiske, økologiske og kjemiske forhold. En innført art i en innsjø vil føre til at vannforekomsten får status "moderat tilstand" og ikke tilfredstiller direktivets mål. Direktivet krever da, om det ikke er teknisk umulig eller medfører uforholdsmessige store kostnader, at det igangsettes tiltak for å oppnå god vanntilstand, noe som i mange tilfeller vil bety utryddelse av innførte arter. Er ganske sikker på at vi får se lignende tilfeller som det vi nå har i Trøndelag hyppigere i årene fremover.

  2. Forslag til nye forskrifter for fiske etter anadrom laksefisk er i disse dager på høring i de fleste fylker. I Nordland og Nord-Trøndelag er det forslag om å innføre sesong og døgnvkoter i mange elver. Etter 15. august er det forslag om at all villaks skal settes ut igjen i Stjørdalselva, Salvassdraget og Namsen.

  3. Ka farsken, sitter jeg her og predikerer gammalt nytt? :) Er jo bra at de har innsett trusselen.

    Hvorfor er prisene på kongekrabbe framdeles like høye da? Skulle jo tro at større uttak ville resultere i prisnedgang. Det er jo egentlig derfor jeg vil ha fritt fiske, for å ha råd til å meske meg både titt og ofte. ;)

    Prisen på kongekrabbe er vel nesten halvert siden 2000, dette gjelder hvertfall eksportprisen. Hvis prisen i Norge har holdt seg på et konstant nivå er vel det fordi mesteparten av fangsten blir eksportert og tilgjengeligheten i det Norske markedet har vært konstant.

    Hvor mye koster kongekrabbe i en butikk i Oslo nå?

  4. Tanaelva fra Tana-Bru og oppover er bra, men man må være lokalkjent for å hente laks der. Ser noen sier at Seida-stryket er kø-fiske, vær litt tidlig ute og det er ikke tilfellet..vanligvis praktiseres det ikke rulerende fiske andre steder enn i Storfossen (hvor det selges 20 kort pr døgn), og man kan dermed stå hvor lenge man orker. Mye vann i Seida og sjangsen for å få på en laks er som nybegynner liten i min øyne. Så langt inngen på meg der ;) (kun SØ),

    Stort sett bra med plass på campingen ved brua.. mange fine plasser i umidelbar nærhet. Ellers vil jeg anbefale Syltefjordelva og Kongsfjordelva litt lenger nord :)

  5. Ja, derfor jeg skrev "omtrent samme reiserute". Fra OSL er det jo direktefly til Alta som man kan finne ganske billig ettersom både SAS/Braathens og Norwegian flyr ruten. Litt mer usikker på Banak, men trodde i hvertfall ikke det gikk direkterute og kortflygninger med Widerøe fort fordyrer turen.

    SAS/Braathens har direkterute Oslo - Banak om sommeren. Billig bilutleie er det også der. http://www.lakselv-bruktbilutleie.no/

  6. Dårlig opplysning er vel et problem over store deler av landet.

    I en elv i Troms stod jeg plutselig og fisket på privat grunn. Der jeg kjøpte kortet fikk jeg med en blekke med kart hvor det stod at elva var delt inn i to soner og at kortet gjaldt for begge. Ikke et ord om private soner. Ble ganske paff da det kom en kar durende på moped og ville ha meg ut av elva. Ble helddigvis ikke anmeldt.

  7. Prøv den til spansk skinke, hvitløksmajones og godt brød, den er laget for det. Har også konsumert den til tapas, entrecote og grillet lam med hell.

    Må vel si at det gikk i surr med navnene etterhvert da det gikk med en del flasker, men kjøpte kun en vin jeg ikke likte. Corten var en av de bedre, ja, passet bra til grillet biff og spekepølser.

    Spansk skinke og spansk vin høres ut som et bra forslag. Får se om polet klarer å skaffe en Pata Negra ganske raskt, ser den står på bestillingslista.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.