Gå til innhold
Fiskersiden

Dry Fly

Medlemmer
  • Innholdsteller

    22
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dry Fly

  1. sitat:Opprinnelig postet av Petter Lønning

    Hvilke sluker har gitt dere fangst i dette området? (Ølberg - Sele)

    møresild, voggler, Boss seatrout, ripper, morild. Har ellers god erfaring med å binde inn noen hanehaclefjær på treblekroken. av opphengere bruker jeg brun woolybugger, små tangloppe-imitasjoner(hareørenymfe og phesant tail funker) rekeimitasjoner med mye bevegelse (ikke epoxy) matuka spruce og montana.

    har du prøvd sørenden av solastraen?

  2. sitat:Opprinnelig postet av kjs

    Og et spørsmål til: Hva er egentlig forskjellen på IM6, IM7 og IM8? Stangfabrikken jeg har vært i kontak med opererer med følgende ulike betegnelser:

    - 60% Carbon

    - 80% Carbon

    - 100% Carbon

    - Pure Carbon

    - High Modular Carbon

    Hvordan ville du ha forstått disse ift. det du sier ovenfor?

    IM6, IM7 og IM8 er bare navn produsentene har laget for å skille kvalitetene. IM6 har større andel kullfiber(low modulus) en grafittfiber(high modulus)o.s.v.

    De andre betegnelsene du nevner Som F.eks. 60%Carbon er nok en fin måte å si at det er opp mot 40% glassfiber i stanga.

    -Pure Carbon er sikkert en carbonstang bestående av mest kullfiber(low modulus) mens den siste du nevner har et høyere innhold av grafittfiber.

    Prisen på stengene stiger vel også til leger ned på denne listen du kommer[?]

  3. sitat:Opprinnelig postet av avkroken

    Interessant. Hva er kavlarstenger bygget opp av. Er det fortsatt karbon med et kult navn?

    Kevlar og boron blir brukt til å forsterke karbonstangen. dette ble utprøvd på 90 tallet, men viste seg i mange tilfeller å ha motsatt effekt. kevlar og boronfibrene er så skarpe at de skjærer ned i carbonen som igjen fører til stangbrudd[ :) ]

  4. Glem den stanga som er "ren carbon" den finnes ikke, men brukes ofte av en del stangprodusenter for å imponere... Forskjellen på "high Modulus" og "low modulus" fiber er at low modulus fiber er mer elastiske i lengderettningen mens high modulus fibrene er stivere. dette kommer av fremstillingen av fibrene, low modulus (kullfiber)fremstilles ved en lavere temperatur en high modulus (grafittfiber). Det er vanlig at produsentene blander disse materialkvalitetene for å få frem de rette egenskapene i stanga. produsentene setter ofte egne navn på disse blandingene f.eks G.Loomis med grafitt II, III osv. For å kjenne forskjell på stenger med forskjellig materialer så vil en stang med høy andel grafittfiber ha en rask aksjon, ikke nødvendigvis en topaksjon men en stang som kan holde høy snørehastighet.F.eks. så er LOOP Greyline en rask stang med dyp aksjon. "lyden" i en stang med høyt grafittinnhold høres "sprøere" ut. og er ofte lett i vekt pga tynne vegger.

    kunne nok skrevet en lang avhandling her ja! men håper du har fått svar på spørsmålene dine.[ :) ]

  5. Carbon henger ikke sammen av seg selv, det brukes en 20-30% resin for å lime sammen carbonduken som rulles rundt en mandril. utfordringen ligger i å bruke minst mulig resin og tynnest mulig carbonduk uten at dette fører til stangbrudd. aksjonen i stanga bestemmes av hvordan duken taperes/skjæres og selvfølgelig kvaliteten/tettheten på carbonfibrene. en av de beste carbondukene blir produsert i japan, men er forholdsvis dyr. derfor er det bare et fåtall kinesiske stangprodusenter som bruker denne. sjekk også stengene, spesielt tuppen om den er skjev. Mange småprodusenter kjøper opp brukte mandriller(stålstenger som klingen bygges på)fra større/kjente produsenter som kaserer disse når de begynner å bli skjeve.[ :) ]

  6. sitat:Opprinnelig postet av Professor Bacon

    Først: slå av fiskesymbolene på bird'n din. Dagens ekkolodd har såpass god oppløsning at det eneste rette er å slå av symbolene og bruke rådata slik at fisk ser ut som bananer på loddet-da vet du at det er fisk der nede!. Jeg har blitt alt for ofte av Store fiskesymboler og det har vist seg å være alt annet enn fisk/storfisk. 2. Regner med at du bruker en smal stråle på store dyp. 3. Jeg det er tatt ørret på minst 40 meter, og røyer helt ned på 80m. Hva som er dypere har jeg ikke det minste aning om, men tror jeg hadde brukt lite energi til å senke riggen så dypt. For all del-jeg forstår nysjerrigheten din !Skitt fiske og smell i riggen!

    Takk for tipset! skal prøve uten fiskesymbol på loddet.

    - hadde ikke tenkt å gå så dypt med riggen, skal prøve å stoppe der loddet gir bra utslag og slippe ned noen agnkroker med pilkestanga. forslag til godt agn?

  7. tester viser gang på gang at Fireline er den beste multilinen på slitasje, men er litt stiv til å få de beste kasteresultatene med. Wiplash er "kjernen" i Fireline altså uten coating, sier seg selv at den ikke har samme slitasjestyrke. - holder på å teste neste års nyhet fra berkley - Fireline XDS (extra durable & smooth) så langt fuker det over all forventning[ :D ]

  8. sitat:Opprinnelig postet av Remy

    Dessuten, et meget bra ekkolodd må til for å registrere fisk på det dypet. Kan jo også ha vært drit og forstyrrelser...

    har ett helt nytt Humminbird ekkolodd, justerte også følsomheten slik at kun stor fisk skulle registreres. dorget i vel 20-25 timer over 3 dager og "fisken" viste seg på de samme plassene, dette burde utelukke drit og drivved i og med at utslagene ikke kom fra bunnen. vannet er lakseførende men tviler på at den går så dypt. ellers er det fanget røye og ål i vannet, men ålen går vel stort sett langs bunn?

  9. var i slutten av aug. og dypdorget i et meget dypt vann. ekkoloddet ga utslag på fisk på mellom 100-120 meter, men registrerte også fisk så dypt som 180meter! dette var heller ikke fisk som stod langs bunn,men 20 - 50 meter over. jeg kommer ikke så dypt med riggen, er det noen som har noen tips hvordan jeg kan få denne fisken til å bite? sluk, pilk, type agn?[?]

  10. sitat:Opprinnelig postet av Flemms

    sitat:Opprinnelig postet av Helge S

    Et snøre kan passe til en stang men ikke til en annen. Det eneste sikre er å prøve snøret. Det er ikke noe moro å kjøpe et snøre til 800 kr. for så å finne ut at det ikke fungerer.

    Nettopp! Og derfor skal jeg forlange å få prøve de neste fluesnøren før jeg event. kjøper!

    Noen som bruker Orvis T3 her?(he he fikk jeg sakt det også) Og vet om noen snøre(flyt) som funker perfekt til den, fortsatt klasse #5, midflex!?

    Skal iallefall teste SA-snøret!

    Har testet LOOP Opti-Stilwater i #5 og er meget fornøyd! lang frontapering som gir silkemyke presentasjoner, og en fantastisk coating.[ :) ]

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.