Gå til innhold
Fiskersiden

odder

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av odder

  1. Da var det gjort.

    Kasta ut en en 1,5 liters felle med lettkokte havregryn og fikk 1 ørekyte.

    Det ble til at vi fant fram microkrokene og fisket manuelt. Perset med ørekyte på 8 gram. Må si at norgesrekorden på 40 er overraskende stor i forhold til de kytene vi så.

    Abborfisket ble suksess i den forstand at det faktisk ble fisk på ørekyta. Størrelsen var imidlertid skuffende og den største abboren på ca 300 gram bet faktisk mens vi fisket ørekyte. Skal si jeg skvatt da denne sluggeren på grundt vann dukket opp og slukte microkroken min. Microsnøret klarte dessverre ikke påkjenningen og etter kort tid kunne abboren svømme videre med anbefalt dagsdose kirurgisk stål innabords.

    Ørekyteagning skal prøves igjen, men da skal vi ha en større og bedre felle til snacksen.

  2. har tenkt meg en tur til mylla i helga for å fiske og tenkte da og bruke lokal, død ørekyt. Noen som vet hvordan denne fiskes best? tenker på om det er noe vits å bruke dupp eller må den fiskes aktivt? hvis dupp, hvor dypt bør jeg gå?

  3. Er egentlig eitrende irritert på hybrider, men meg om mine har blitt enige om å regne egne hybrider som den art med størst norgesrekord. Det vil si at en brasme/flire på 1200 gram blir regnet som en brasme på 1200 gram. Har funnet ut at dette er en grei stategi. Jeg antar at en potensiell norgesrekord på Brasme aldri kan nås av en brasme/flire.

    Sabla synd å la en pen brasme/flire, sandflyndre/skrubbe gå i glemmeboken fordi det er en hybrid.

    Noe sier meg at splake også er en hybrid. Splake på 4 kg hadde vært lei å ikke registrere på grunn av hybrididitet.

    Jeg heter Simen og er en artsjeger jeg også.

  4. Jeg er rimelig sikker på at dette er en skrubbe, men jeg vil jo være sikker.

    Flyndra målte 33 cm og var 410 gram.

    skrubbe.jpg

    Jeg kan ikke se sandflyndrens karakteristiske bue over brystfinnen. Jeg kan heller ikke se tegn til skrubbas benknuter. Glemte selvfølgelig å sjekke disse mens jeg hadde flyndra mellom hendene.

    Kan noen hjelpe meg?

  5. Da er vi tilbake etter fin tur til bodøtraktene.

    Vi tilbrakte stort sett all tid på isen i misværfjorden. Første dag rant det inn med pen fisk. 2. dag var vi i saltstraumen og kunne ikke notere en eneste fisk. 3. dag nappet vi småtorsk og småhyse tilbake på isen i misværfjorden.

    • Torsk - største 7 og 14 kg
    • Hyse, største 3 kg
    • Kveite x 3, mellom ett og to kilo

  6. Saltstraumen sier seg vel selv, og vi kommer til å ta en dag eller 2 der, men det må da finnes ytterligere muligheter for godt fiske i Bodø og omegn (opptil 3-4 mils omkrets)? Vi tenkte oss til Bodø noen dager rundt nyttårsaften (31. mars) og håper på fantastisk fiske. Er i utgangspunktet ute etter alle arter, særlig stor flyndrefisk, skater, hai, steinbit og generelt store eksemplarer av de vanlige: torsk, laks, sei og hyse (selv om det e bærre mat førr pyse).

  7. Da kan jeg rapportere om elendig bett på Langen i dag. 3 mann og 5 timer resulterte i 2 abbor på mellom 30 og 50 gram. I mangel av noe bedre agna vi med nevnte abbor. Uten hell. Prøvde mormyshka, pimpel og balansepilk. For fremtiden prøver vi nok å unngå abborfiske etter tungt snøfall i januar.

    På en dag som denne, hva skal man egentlig satse på utenom sjøen (gjelder andre vann og fiskearter)?

  8. Prøvde bloodworms på siken i mylla i helga. Så en del Sik som var borte og snuste på kroken, men ingen lot seg friste til hugg. Hadde jeg hatt noe annet enn bloodworms hadde jeg nok fiska med det.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.