Gå til innhold
Fiskersiden

omb

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av omb

  1. Ja, når det gjelder antall valgte du nok riktig plass :)

    Tror områdene rundt utløpet av Garbergselva og Tømraelva kan være gode gjeddeplasser(er i alle fall det sommerstid), mens de større lakene nok oppholder seg på lytt dypere vann, i alle fall utenom gytetiden.

    Røye og Selbusjøen vinterstid er det nok svært få som har testet, og de som har testet har slitt med å få fangst av nevneverdig størrelse. Et tips er nok litt dypere vann, men disse områdene er som regel sjelden islagt.

  2. De store finnes fortsatt i Selbusjøen, tok selv en på 2,8 kilo i fjor. Vet også at det er tatt på 5 kg+ på garn det siste året. Fortsatt er nok de små i flertall, men snittstørrelsen har tatt seg opp de siste årene.

    Området dere fisket i er nok heller ikke kjent for å gi de største individene.... :)

  3. Jeg lurer på å prøve litt lakefiske i Selbusjøen til helga (jeg så i en tråd på Fiskenett.com at den innsjøen var en god plass). Jeg lurer på:

    * Ligger det is på dette vannet, eller er det fortsatt åpent?

    * Er sild og reker greit agn? Er det andre ting jeg kan prøve?

    * Hvilken snøre- og fortomstykkelse er gangbar? (jeg har en lettspinn med 0.20 på nå)

    * Noen som kjenner til gode fiskeplasser fra land (mtp. lake)?

    Thx! <3

    Selbusjøen er fortsatt åpen, men det begynner snart å legge seg is i de indre delen av sjøen (Tømra/Innbygda) Skal nok litt mer kulde til før isen blir trygg, men.....

    Områdene Tømra og Innbygda(første stedene du kommer til når du kjører RV 705) er da også sikkerstikk etter lake. Forholdsvis grunt, og særlig på vinteren kan en få tildels store mengder lake her.

    Med tanke på størrelse har jeg selv tatt lake på nærmere fem kilo i sjøen, men dette er noen år siden. De siste årene har laken blitt mer småfallen(ble så mye av den at den nok tok knekken på seg selv), men fortsatt finnes det riktig pene eksemplarer. Ikke mer enn et par år siden jeg tok en på nærmere to kilo på isfisking. Tror imidlertid du må litt opp i forhold til senetykkelse 0,20, da de store lakene kan være rimelig tung å få på land eller opp på isen.

    Bruker som regel småfisk tatt andre steder som agn, men alt av fisk(laks, sild, makrell osv.) fungerer. Har også fisket en del med fiskebiter av lake, og også dette har gitt meget gode sjanser.

  4. Drar opp denne litt igjen jeg.

    Tar med meg en baitrunner i alle fall, med multi. Tar også med noen ferdige paternoster uten fortommer, samt noen kroker og sene.

    Blir minimum 1 tur med leid båt, samt noe fiske fra strand etter andre arter. Bonefish hadde jo vært artig og prøvd, er det woblere eller popper som gjelder?

    Var der for to år siden i jula, og var med på en tur gjennom et firma som heter Reel-Man. Mannen som driver dette er nederledender, forøvrig meget god i engelsk. Hadde en heldag på en båt, fikk blant annen en Wahoo på ca. 25 kg + flere mindre fisker.

    Og denne turen kan så absolutt anbefales!

  5. Noen som har noen erfaringer med lakefiske i Trondheimsområdet?

    Må ha noe å bruke de lange kveldene med drittvær på :)

    Selbusjøen har veldig mye lake, men dessverre har denne blitt småvokst med årene. For ti år tilbake var det vanlig med lake opp til fem kilo, men disse er det langt i mellom nå.

    Kan likevel anbefale områdene like etter at du kommer til Selbu via RV 705. Tok selv et par laker på mellom ett og to kilo på isen i fjor, så det finnes fortsatt fisk av litt størrelse.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.