Gå til innhold
Fiskersiden

MP

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2 441
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MP

  1. Nøklevann er ikke stedet for stor gjedde :)

    Prøv heller Nitelva. Området rundt Hellerudsletta ga meg en del fin fisk i min ungdom i alle fall og dit går det buss. Alternativt toget til Lillestrøm og nedre Nitelva eller Leira. Det er ikke langt å gå. Lykke til ;)

  2. Tittet på noen store fine enkeltkroker til gjeddefluer, men de var uten mothake og uten klump - helt glatte. Noen som har erfaring med de?

    Ikke at jeg pleier å gi fisken slakk under fighten, men ser for meg at man mister flere fisker med slike kroker. Kanskje rett og slett en liten klump som det blir nevnt over her er løsningen?

    Hei Svein,

    Jeg har brukt disse litt. Har ikke veldig mange gjedder på disse krokene, men kan ikke huske å ha mistet fisk på de. Persen på 11500g ble tatt på denne kroken. Jeg mener også at det kunne ha vært microbarb eller lignende. Ellers synes jeg størrelsen og formen på den kroken er suveren i forhold til andre kroker jeg har prøvd. De fleste andre kroker har litt for lite krokgap etter min mening.

  3. Legg til forskjellig farge på rørene, MP, så er du heldekket ;-)

    Evt kan du som Potbelly nevner - tre på stykker av f.eks grønn silikonslange som styreslange bak for å variere... Eller blå - eller orange - eller...

    Favoritten av medium og små størrelser er på aluminiumstuber. De ligger så fint i vannet, og henger ikke like mye bakpå som plastslanger. En oransje styreslange kan være greit. Forskjellig farge på rørene er ikke så farlig, selv om jeg har noen varianter på det også.

    Hastigheten, dybden og måten flue fiskes på har vel mest å si :)

  4. Flott fisk! Sunray er uslåelig :D Fisker selv nesten utelukkende Sunray i Finnmark nå. Peter Ross eller noe sort og grønt funker jo også bra. En lettdresset Sunray på aluminiumstube gir meg desisert mest fisk (10/12 på årets Finnmarkstur). Nå MÅ jeg jo binde noen med grønn kropp også ;) Ellers kjenner jeg meg igjen i den "Sunrayfølelsen" du snakker om.

  5. Den har heldigvis ikke nådd Tananivå hva gjelder forvaltning, men det er ikke langt unna. Triste greier!! Det er en flott elv - som kun ligger en drøy time unna. Allikevel frister det ikke meg, takket være alt det tullet de gjør i den elva. Ser på børsen at det ikke praktiseres C&R i noen grad heller, den stakkars laksen som faktisk klarer å passere alskens "kulturredskap" har det ikke lett..

  6. En kompis av meg knipset flere undervannsbilder med blitz av en storlaks jeg kjørte. Og det var voldsom reaksjon på første bildet i alle fall! På de neste bildene var den rolig, mulig fordi den var sliten. Fikk i alle fall inntrykk av at den ikke likte blitz..

  7. Hei!

    Først av alt - gled deg!

    Green Highlander har vel gitt bra med info. Selv har jeg fisket der 2 døgn i starten av august. Vi fisket hovedsaklig i Barilla, da det var fin vannstand. Væhiniva er bedre på litt mindre vann i følge de lokale jeg fisket med. Vi fikk storlaksene våre ved den store steinen i Barilla og på brekket, helt inntil land på østsiden. Det var også her jeg var borti mest fisk.

    Skjønn natur og en fantastisk opplevelse å få fiske i Sandia!

    Kan sikkert rote opp noen bilder etterhvert ;)

    God tur!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.