Gå til innhold
Fiskersiden

affi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    327
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av affi

  1. Det har vært yttret ønske om en arts fiskefestival her på haugalandet en stund! Vi i havfiskegruppa på Aibel i Haugesund vil derfor prøve å arrangere noe slikt. Vi prøver å få til noe ala langesund festivalen, men kun over 1 dag. Vi arrangerer dette i fra indre kai ved Baardsen lørdag 24 mai. Denne festivalen er åpen for alle og det vil bli sent ut innvitasjon til alle klubber/foreninger på haugalandet.

    Se mere på havfiske.org for info og regelverk. Kom gjerne med innspill :-) Ka dok sei fiskeinntreserte på haugalandet?

  2. Fin fisk Sigbjørn!

    Eg kjørte hjem båten i fra Valevåg tirsdag, og håper å få lurt opp noen store langer og brosmer i Bokn/Nedstrand området fremover :-) Det har vært et eventyrligt torskefiske i Skudnesområdet de siste ukene, så vi må vel prøve å komme oss en tur dit ut også før den forsvinner.! Lenge siden jeg har vært på dypet nå så eg blir litt blank i øya når eg ser slike fine langer du får :-))

    Mvh

    Affi

  3. Fin dag på sjøen, har venta lenge på at det skulle bli vær til en Nedstrandstur :rock:

    Vi lå noen båtlengder innenfor dere og dravla så og si ikke noe fisk. Kun ei lita merlespiker på runt 5kg.

    Ka galt har vi gjordt?? :phew: Hvor dypt fisket dere? Vi lå på runt 400m store deler av dagen.

  4. For langt inne ift hvor nevnte blålangefangst ble tatt ja, men tror ikke jeg for langt inne til å få blålange. I så fall har jeg blitt lurt, og det tviler jeg sterkt på. :)

    Skal nevne at jeg har fått desidert mest blålange der du prøvde deg i ålfjorden!

    Der vi fikk blålangene på tirsdag har det bare vanket en da og en da tidligere. Har aldri fått så mange på en gang tidligere noen plass tidligere.

  5. Det triste er jo at hvis VR skal over på norske hender, så må vel håkjerringa drepes og da blir det jo enda mindre stor hai der nede.

    Er det noen som kan bekrefte at Håkjerringa dansken fikk ble veid? Kjenner IKKE til at det skal være vekter på området der de veide som er godtjent for kjøp og salg! Har ikke sett/hørt/lest at de virkelig fikk veid denne.(kansje på truck vekt eller vekta de veier betong??)

    Får nå inderlig håpe at de fikk veid den skikkelig når de først dro den til lands!!

  6. Gratulerer med rå fangst!

    Tar gjerne i mot tips om krokstørrelse og agn, skulle veldig gjerne krysset av denne arten i løpet av sommeren :goodjob:

    Krokstørrelse er ikke så viktig. Den er stor i kjeften og vi har fått den på 10/0 supermutu krok :)

    Det jeg bruker er 5/0 krok med en liten blekksprut over agnet med et par små makrellbiter. Bruker et enkelt oppheng med lodd i bunn og 3 opphengere med ca 1,5m mellom hver krok. Fisker for det meste ved bunn eller 5-10 meter over bunn.

  7. Mitt bidrag til FS julekalender i år er å presentere dere for noen av mulighetene til det meget spennende fiske fra båt som foregår i våre vestlandsfjorder.

    De som kjenner meg vet at jeg fisker mye sammen med 3-4 kompiser som alle er medlem i Karmøy HK.

    Sammen har det blitt mange turer innover i fjordene runt Haugalandet på jakt etter storfisken.

    Alle bilder er hentet fra Karmøy Havfiskeklub sin hjemmeside http://karmoyhk.org

    Her kan dere finne mange fangstrapporter og bilder fra mange av våre turer til fjordene og havet i området runt Haugalandet.

    Håper at noen av dere får noe inspirasjon til å komme dere ut av gostolen og ta en dag og to innover i fjordene.

    Det er en kjent sak at det er mange turister og feriefolk driver båtfiske i våre fjorder på sommerstid. Disse fisker gjerne på grunt vann, kansje ned til 100-150meters dyp og får ofte mange flotte fangster og spennende arter.

    Våre dype vestlandsfjorder er imidlertid et elderado når det gjelder dypvannsfiske hele året. Med dette mener jeg fisk ned til dyp på 3-400 meter eller dypere. Det behøves heller ikke store sjøsterke båter, en 13-14 fots jolle er ofte nok.

    Med dagens tynne multifilament liner trengst det ikke stort og kraftigt utstyr for et slikt fjordfiske. Det holder som regel med ei 15-30lbs stang og ei snelle som rommer 5-600 meter 0,25-0,32mm line. Vanligvis holder det med 500-750gr lodd men i de mest strømutsatte områder må du kansje opp i kiloen. Til oppheng bruker jeg nesten alltid en bom med en slenger og 1-2 opphengere over. Krokstørrelsen varieres etter hva en skal fiske etter. (4/0 til midre arter som vassild, lusuer og blåkjeft. 8/0-12/0 kroker til større fisker som lange og brosme som krever stort agn)

    Noe av fordelene ved å fiske i fjordene er at det er mere beskyttet for vær og vind, (mindre bølger for dere som ikke er sjøsterke) samt at det er ofte også en del mindre strøm. Unntaket er terskelfjorder som ofte er plaget av mye strøm rundt terskelen.(Valevågsområdet)

    Det mest vanlige å få i disse fjordene er sei, brosme og lange. Men mere spennende arter som blålange, håkjerring, lysing, kveite, skolest, blåkjeft, vassild, osv. trffes også på inn i mellom.

    En fellesnevner for å få til et effektivt fiske i fjordene er det å fiske på rett type bunn. Å fiske på ren mudderbunn som det ofte er midt i fjordene er skjeldent vellykket etter lange og brosme. (Til skolest, slimål og lignende er det en helt annen sak) Men klarer du å plassere deg i kantene, i overgangen mellom mudder og fjell/stein er mulighetene mye større for grov lange og brosme til stede. Se deg ut på kartet etter bratte skrenter eller områder med stein/grus bunn.

    Oppankring er en nødvendighet dersom et målrettet fiske etter dypvannarter skal lykkes. Bruk tid på dette og ta hensyn til både strøm og vind slik at du/dere havner rett. Gode hjelpemidler til en vellykket dregging er kartplotter og ekkolodd. Det går med mye tid og arbeid dersom du må dregge på ny.

    Her er litt om de 3 fjordene vi fisker mest i:

    444_5_698x800.jpg

    Bømlafjorden:

    Bømlafjorden er en terskelfjord som ligger mellom Stord/Bømlo og Sveio i Hordaland. I dette fjordsystemet er det spesielt i området utenfor Valevåg som jeg fisker dessidert mest i. Her har jeg en 17 fots båt som jeg har på sjøen hele året og kommer meg hurtigt frem til de nærliggende fjordene runt.

    Dere som er brukere her på FS har helt sikkert hørt navnene Tråvaasskallen og Valebråter før !

    Dette er 2 spennende plasser hvor det gjennom tidene er tatt mye stor fisk av både yrkesfiskere og sportsfiskere. Mye av grunnen til dette er at disse 2 plassene ligger ved en terskel som ligger mitt i Bømlafjorden. På begge sider av terskelen er det 2-400 meter dypt men på det grunneste på terskelen er kun ca 70meter. I tillegg er det her alt vannet fra hardangerfjorden, Ålfjorden, Åkerfjorden samt noen andre fjordtarmer passerer når vannet renner inn/ut av fjordsystemene.

    Dette er en grunn til at det ofte er en veldig sterk strøm i dette området. Har fisket med opptil 1,5 kg lodd og opplevd å ikke klare å holde bunnkontakt !!! Men normalt holder det med ca 600gr og opptil ca 1kg lodd.

    På disse 2 plassene er det mest sei i 3-5kg størrelsen som dominerer, men fiskes det aktivt på bunn er muligheten for stor for fin lange til stede. Har mange rapporter med lange over 20kg herfra men de største jeg kjenner til på stang er 2 stk på rundt 36 kg. Det er også tatt noen store kveiter i området. Den største jeg vet om er det O.A Gunderstad som har fått, 162kg. Kjenner også til 2-3 andre kveitefangster på over 100kg. (2 av dem er tidl. N.rekorder)

    De 2-3 siste årene om høsten har jeg hatt et eventyrlig fiske etter Vassild. Det viser seg at Bømlafjorden huser en stamme med meget stor Vassild. Eksemplarer på 1250-1400 gram fåes gjevnligt. Mine 2 største så langt er 1472 og 1490gram. Ellers er det tatt en del fin brosme på dypere vann. (sørsiden av traavås) og lengre ut i fjorden. Det er ellers tatt enkelte store spisskater, Blålanger, havmus. Om vinteren blir det også fisket en del fin torsk inne i denne fjorden.

    209_5_532x800.jpg

    Tore Jan med en skjelden fangst på stang i bømlafjorden.

    178_5_800x554.jpg

    Fin Valevågs sei.

    439_5_800x600.jpg

    Høyt snitt på vassilda i Bømlafjorden.

    Ålfjorden:

    Ålfjorden er en sidefjord av bømlafjorden som jeg besøker jevnligt. Jeg er så å si vokst opp i innerste delen av fjorden. Her fisket jeg i hele min oppvekst med min bestefar som kom fra et lite sted som het Oa som ligger ved Erve. Han flyttet i ung alder til Haugesund men han hadde båt på Oa som vi brukte flittig både til stangfiske og satte liner. De plassene jeg nå fisker på er lengre ute i fjorden. Jeg oppdaget ved en tilfeldighet en plass utenfor Vikebygd for 6-7 år siden som huset en del fin blålange (flere FS medlemmer har plukket arten her) og fin brosme. Dybden her er ca 200 meter. Denne plassen har også levert noen spisskater, uten at jeg har fått denne på artslista enda. Det spennende med denne plassen er at mange av blålangene jeg har fått her har hatt skolest i magesekken. Så mitt neste prosjekt tror jeg blir skolest 

    Ilholmane som ligger i ytterst i Ålfjorden/Bjoa er også et spennende område å fiske i. Her er det mange bratte kanter som går ned til meget dypt vann. Har ikke fått de største fiskene her enda, men har mange fangstrapporter om grov brosmer, storlanger og store blålanger herfra. Dette området skal testes ut mye mer til våren/sommeren.

    Tittelsnes som ligger i krysset Bømlafjorden/Ålfjorden er en kjent fiskeplass. Mange har fisket på tittelsnesflua, men i kantene på denne går det bratt ned til over 350 meters dyp. Her har jeg fått mye fin stor brosme. Det kan være litt lur strøm her så det er lett å feildregge!! Da havner du enten på grunna eller på mudderbunnen på dypet.

    258_5_600x800.jpg

    Flott morgen i Ålfjorden!

    371_5_600x800.jpg

    Fin vinterdag utenfor Vikebygd i Ålfjorden.

    151_5_800x600.jpg

    Rolf med typisk Ålfjordbrosme.

    127_5_800x600.jpg

    Blålange 11kg fra Ålfjorden.

    136_5_600x800.jpg

    Sjur med spisskate i Ålfjorden. Det ble fisket 3 stk denne dagen.

    Nedstrandsfjorden:

    Nedstrandsfjorden er kanskje mest kjent for dumpefelt for utrangerte fiskebåter og hvilestedet til plattformen ”Alexsander Kjelland”. Fisket i denne store og dype fjorden er kjempespennende. Mange medlemmer på FS har hatt mange timer på dypet her.

    Her er det fisket mye stor lange og brosme, men andre spennende fiskeslag har blitt tatt her. Det mest spennende jeg har vært med på er den gigantiske håkjerringa. Da Tore Jan Skeie fikk den første og største i 2002 trodde jeg ikke mine øyne. En 4,5meter lang hai hadde vi aldri sett før og gjorde et sterkt inntrykk.

    Da vi kappet den siste tauen og kjerringa gjorde et slag med halen og seig ned i dypet var stort!

    Det er fisket 3 store håkjerringer på rundt 3,8 til 4,5 meter samt noen små av medlemmer i Karmøy HK. Mange av oss har kjent på kreftene til disse store haiene, men de har slitt fortommene da vi ikke har fisket med vaier. Det har ikke blitt fisket spesielt etter håkjerring men en bifangst ved fiske etter lange og brosme.

    Det er ellers tatt en del stor pigghå i denne fjorden. En annen spennende art som er fisket her er hvitskate, ikke mange eksemplarene men de er der! Det er også tatt forholdsvis store blålanger her. Klubbrekorden til Karmøy HK er tatt her. 13,5kg

    42_5_480x640.jpg

    Her fighter Tore Jan med sin livs fisk !

    45_5_640x480.jpg

    For en fisk!! 4,5 meter lang.

    48_5_428x640.jpg

    Odd Arves kjerring på 3,8m

    10_5_470x650.jpg

    Hilde med pen blålange fra Nedstrandsfjorden !

    412_5_600x800.jpg

    Johnny med ny pers. 24,5kg

    247_5_800x600.jpg

    Helge ”Skudnesbu” med fin matfisk fra Bokn.

    ØNSKER ALLE FS BRUKERE EN FISKERIK JUL

    • Like 3
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.