Gå til innhold
Fiskersiden

fÆsker'n

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fÆsker'n

  1. Kommer vel litt an på ka du skal feske!

    Er ikke helt sikker på hvor store fiskene blir der jeg fisker men noen blir vel på 10kg ++ men snittet er en god del mindre .. så greier f.eks en 12-20 lb fisker på den størrelsen eller må det noe sterkere til ?

  2. Hva mener du med at stanga er litt grov, Oz ?

    Har vært å sett litt på beastmasteren 20-30lb (den også).. den ser jo også bra ut, men den er kanskje litt for kraftig til mitt fiske, eller ?

    :blink:

    men kunne en antares 12-20 greit ta pilker på 400 g ?

    takk for alle svar ...

  3. Skal ha meg ny havfiskestang og snelle .. skal fiske på dyp fra 20-150 m.

    Skal brukes til pilking og meiting. ( med pilker opp til 400-500 g )

    Så litt på en Lawson atlantic explorer 12-30 lb med en Shimano tld15 snelle .. er dette noe bra ?

    Eller en Shimano Antares 12-20 lb med en Tld snelle ..

    bør jeg velge en Tld15 eller 20, hvis jeg velger Tld snelle i det hele tatt da..

    bør jeg slå til på noe av dette eller er det noe annet som er bedre til en ikke altfor syk pris ? :)

  4. Takk... kan tegne fisken litt tjukkere , ( har også en annen tegning her ..som jeg kan legge inn )

    med eller uten farger ? :)

    PS: kan inrømme at den første så ut som en liten ¨200-300 grams små laks..

  5. Har sett litt på noen fluesett...jeg er altså ganske nybegynner... :)

    I alt om fiske NR 6 2007 så var det en test med noen fluesett, og der så jeg at

    Guideline pro cast xp-e ørret , vant testen... så jeg lurte på om det er ett bra sett, eller er det noe annet som passer bedre til å fiske sjøørret ( i liten elv ) og fiske i mandalselva, otra osv...? :) ( Vil helst ha en langtkastende stang )

  6. Ikke tro jeg har kommet på disse måtene å miste sluken på tilfeldig. (De er nemlig "testet" ut)

    1. Tenk deg at du har vært i ute og kjøpt deg ny wobbler. En Rapala X-rap. Du er samme dag ute for å teste den litt da du plutselig ser en torsk på ca 2kg følger etter wobbleren inntil land. 2m fra land ser du torsken biter over kroken , den drar av sted utover i sjøen. ZZNAPP!!! Stanga retter seg ut, sena er slapp. Både torsken og den ny wobbleren er vekk. (Fire line sena er aldri brukt siden) Dette skjedde med "monsterfisken"

    2. Det er en varm og lun lørdag formiddag og du skal ut å kose deg med å fiske, utstyret har stått klar i flere dager. Du drar til et svaberg med sand/tang bunn. Solen skinner fra skyfri himmel og du gleder deg til å teste deg nye sluken Inkoo, du fikk til bursdagen noen dager i forveien. Du setter den på svivelen, det er det første kastet ditt du tar stanga tilbake og kaster forover. ZZAAAPP! Sena ryker og sluken flyr avsted. den lander med et plask, du gjørdeg klar til å sveive inn da du merker at sena er helt slapp. ;) (Dette skjedde med meg.)

    3. Du er ute å fisker i ei lita elv.(Av meg kalt "bekken"). Du setter favoritt wobbleren på svivelen. Du tar noen kast men etter et par kast føles det veldig lett å dra inn. Du ser at svivelen er tom. Litt lenger nede i elva ser du noe som ligner på en wobbler. Jeg skjønner hva som har skjedd :) Glømte jeg virkelig å låse svivelen :wacko: Videre ser du wobbler driver sakte nedover med strømmen, men du har ikke lyst til å hoppe uti elva etter den. dette har også skjedd med meg.

    4. Du pakker sammen sakene etter en vellykket fisketur. Stanga hviler på skulderen din så ikke snella skal blir skadet. Du tar av sluken. Du holder den veldig løst i hånden og du skal til å legge den i slukboksen da stanga sklir ned av skulderen kommer borti sluken så du mister den ut av hendene. Dunk dunk dunk den sklir ned det lille fjellet du stod på før, PLOPP den lander i vannet. Dette skjedde med "monsterfisken"

    5. Du er ute å fisker med en venn fra båt. Det er kraftig vind. Vennen setter seg fast i bunnen med pilken og hekle. Du drar opp din sluk så du ikke setter den fast da det plutselig blir tungt å dra inn. Du sitter også fast. På en eller annen måte skal du samtidig prøve å kjøre litt får å prøve å få den løs. Du finner ut at du har satt den fast i tauet til ei teine. Etter mye om og men får du drad tauet opp nok til at du får den løs. Men rett før du får den løs har sena tustet seg for vennen og SNAPP!!! Både sen, hekle og pilk er borte :o men du greier heldigvis å redde den andre sluken..Dette skjedde med "monsterfisken"

    Har du noen gang mistet sluken, wobbleren eller flua på veldig uheldig måte, send den inn her...kanskje du kommer inn på topp 10 verste måtene å miste sluken på ;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.