Gå til innhold
Fiskersiden

Eivind T

Medlemmer
  • Innholdsteller

    379
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eivind T

  1. Kjør på Lars!

    Du har sikkert lest noen padle/fiskerapporter fra områdene du vil teste. Ikke så mange som har fått all verden, men jeg har absolutt tro på området du vil inn i.

    Elva mellom Fidjavatnet og Månvatnet har flotte plasser for både flue og sluk/spinner. Så fint her at det ikke gjør noe om det ikke blir fangst.

    Lykke til!

    • Like 1
  2. Hei og velkommen til forumet!

    Kjekt at du bidrar med rapport!

    Jeg har vært i Langavatnet noen ganger for 13-14 år siden. Den gangen var det grov ørret i vannet:

    P8120015.thumb.JPG.5ba25672eee65c88d896ed8f8cb29a17.JPG

    Denne var 1,3 kg og er av de flotteste fiskene jeg noen gang har fått.

    Dessverre dabbet storfisket  fort av der oppe - og nå tror jeg ikke du har store sjansen til å bikke 300g. De slanke fiskene du fikk viser med all tydelighet at det ikke er optimale forhold. Kanskje ble vi som fisket der oppe for grådige og tok ut storfisken som holdt bestanden nede - eller kanskje ble det gradvis mindre surt i vannet og all fisken vokste opp?

    Svært mange vann i dette området lå fisketomme på 70-80 og delvis 90tallet. Så begynte ryktene å gå om stadig flere storfangster mot slutten av 90tallet. I noen gyldne år var det fantastisk fisk å få i flere vann. Barbuvannet for eksempel gjennomgikk samme runden som Langavatnet. Her ble det landa fisker langt over to kilo. 

    Skal jeg prøve meg på noen tips vil det være å prøve noen kilometer lenger østover og gjerne litt høyere i terrenget.

    Å gå oppover Urdalen er for øvrig ok i tørt vær, hvis man er innstilt på å klyve og kave litt. I våte forhold er det langt greiere å gå vestsiden av Svartatjørna og ned til Austdalstjørna. Tar noe lengre tid, men er et tryggere rutevalg.

    Lykke til med nye turer og nye rapporter!

     

    • Like 1
  3. Bare hyggelig.

    Bare for ikke helt ødelegge kanosporet du var inne på:

    Er værforholdene fine kan du legge deg til ved Dyratangen første dagen. Flott sandstrand og fin teltplass:

    DSCN5356.JPG

    DSCN5358.JPGDSCN5357.JPG

    Herifra kan du padle over Hestosen og fiske i Kleivhovd og småtjerna østover. Glem å padle opp til Kleivhovd. Her oppover elva er det grunt og steinete:

    DSCN5365.JPG

    Skal du prøve Langavatnet går du heller oppover, en times tid ca.

    Padlinga nedover kanalen mot Vestre Bakkatjørn er som sagt artig og i sørenden av dette vannet er det småstryk og kulper som er kjekke å fiske i!! Du vil finne fine teltplasser her også.

    Sleng ut en rapport etterpå. alltid gøy å høre fangstrapporter fra vidda.

    • Like 2
  4. Tror nok du vil oppleve at garna ikke bare ødelegger litt, men ganske mye. Føles ganske håpløst å padle mellom garnlenkene - og nesten enda verre å gå på land og kaste mellom endeløse rekker av garnlenker. Kjedelige greier, men vi må også huske at dette fisket holder kvaliteten/størrelsen på fisken oppe - og bidrar sånt sett positivt. I alt for mange vann fiskes det ALT for lite.

    Garnfiske åpner for øvrig 26.juli i år - og varer frem til 7 september. Vanligvis er det det mest aktivitet de første ukene. Det er de største vannene det fiskes hardest i. I området vi snakker om blir det Tinnhylen, Kleivhovd og Langavatnet.

    Men ikke fortvil - mange småtjern er uten garn og det kan være fin fisk her.

     

  5. 2 timer siden, Kenngu skrev:

     

    Hei du.

    Har vært en god del i områdene du nevner her. Bomveien inn til Trondsbu og Tinnhylen er alltid et godt utgangspunkt. Tinnhylen har mye fin ørret, men kan være vanskelig på stang. Vannet er stedvis svært grunt, med masse spisse steiner som lett kan spjære en allyduk. Vær også oppmerksom at på dette tidspunktet er garnfisket åpnet i området - og det ligger vanligvis garnlenker tett i tett bortover både dette vannet og andre vann i området. Jeg gikk selv på en smell her i kajakk for noen år siden. Skuffelsen var enorm da jeg hadde kavet meg opp til Kleivhovd og oppdaget at hele vannet var "sperret av" med garn.

    Dyratangen er for øvrig en suveren teltplass!! For å komme til Langavannet må du slepe kanoen et godt stykke, vet ikke om det er verdt det. Vannet huser dog meget grov ørret, men den kan også nåes lett fra land, nordsiden er best etter min mening. Garnlenkene ligger imidlertid tett her også i denne perioden.

    Kanalen nedover mot vestre Bakkatjørn er artig å padle. Kjekt vann å fiske i, men et stykke mellom fiskene.. Vanna mellom V Bakka og Kleivhovd kan gi fine opplevelser ;-), innimellom en del småfisk..

    Myggen kan tidvis være hard ja, svinger veldig med været. Verst i krattet langs elvestubbene.

    Mest av alt må du være oppmerksom på at padling på vidda er veldig væravhengig. Det skal ikke mye til før solopadling i en ally er risikosport i krappe bølger. Hold deg nær land og bruk for guds skyld redningsvest.

    Streaking Caddis er visstnok et must for fluefanatikerne. Jeg ville tatt med en neve Lillauren 12 gram...

    Ta gjerne m allyen, men vurder været etter hvert. Er det røft vær ville jeg definitivt tatt beina fatt. Er ikke langt å gå inn til Kleivhovd og omkringliggende vann - selv om det finnes langt bedre områder om du går 5 timer til sørover :-)

    Lykke til med turen!!

     

  6. Blei nå en fin fisk da. Ikke overraskende at fiskeoppsynet er raskt på pletten på østvidda. Selv har jeg fisket i 25 år på vestvidda uten å ha sett snurten av oppsynet.

    Selv fisket jeg forøvrig i og rundt Sletteidvatni og nordover - som nevnt tidligere - med elendig resultat.

  7. Blir spennende å høre hvordan fisket er. Jeg var i området i forrige uke og fisket var elendig. Regner med at strålende og og blikkstille vann var noe av årsaken. Utrolig fine vann i Vikbekkfjellet - og dersom det viser seg at fisket er bdre for deg - vil jeg gjerne ta turen innover igjen.

    Lykke til!

  8. Flott og stor ørret i Hålandsvannet, som åpnet 1 mai. Kortene får du på Shell stasjonen ved brannstasjonen. De pleier jo ha lenge åpent, til og med døgnåpent

    Riktig at det er fin ørret i vannet, Arne - men fiskekort får du kun kjøp hos Mx-sport på Randaberg. Håpløs ordning, selvsagt. Grunneigerlaget jobber med en løsning der kortet selges pr mobiltlf. Det blir jo en del lettere...

    Kan forøvrig opplyse om at det ble satt ut 4000 fisk i vannet i fjor (juni). De skal visstnok være ca 300 g nå - og er lett bytte for den grove fisken i vannet.

    1 mai ble det såvidt jeg vet tatt en del stor ørret. Kan med sikkerhet bekrefte 4 fisk rundt 2 kg - hovet selv den ene.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.