Gå til innhold
Fiskersiden

alexander perte

Medlemmer
  • Innholdsteller

    76
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alexander perte

  1. Hvem er best av Northug eller Teichmann ? :thumbsup: Klarte ikke å dy meg !

    Ja du er i godt selskap, du vet vel at du bor på hjemstedet til verdens beste skiløper ? :thumbsup:

    Nytrønder ? Kall deg skaptrønder du, vi pleier å si det i Trøndelag når man ikke er 100% trønder :)

    helt klart petter! vi bor jo bare 2km unna northug gården.

    ok, så kainn dåkk si skaptrønder te mæ. :D

  2. jeg heter Hein, og ikke alexander.

    er tilflyttet nytrønder. naja, blir kanskje aldri en riktig trønder...

    er opprinellig fra tyskland, men bor i norge i nesten 9 år nå.

    jobber som tømrer og av og til som freelancer for tyske fiskeblader.har jobbet en sesong som guide i skarnsunset fjordsenter.

    bor i mosvik kommune.

    fisker stort sett etter ørret og sjøørret, men havfiske er også interessant.

  3. men helt seriøst, det er helt sikkert at en kan kaste lenger med lengere stang. og selvfølgelig krever en lenger stang en tilpasset kasteteknikk. men kasteteknikk er jo en litt spesiellt sak... jeg har aldri sett så mange fiskere med en såpass utrolig dårlig kasteteknikk før jeg har flyttet til Norge.

    jeg tviler veldig sterkt på at det finnes noen som klarer å kaste like langt med samme sluk og samme senediameter med en 6 fot stang som jeg med 9 fot stang.

  4. Jeg synes rett og slett dette hummerfisket er forkastelig.

    hummerfisket er like forkastelig som sportsfiske, så lenge man fisker ikke etter truede arter. hummeren er helt sikkeret sterk truet i mange områder, og da er jeg helt enig. i hele sørlandet feks skulle hummeren bli totalfredet i flere år. når jeg leser her at noen fisker med 7 teiner i flere dager og får kanskje en hummer, da skulle dem kanskje vurdere sjøl om det er slik det skulle vær.

    jeg er heldigvis i en situasjion at jeg kan fiske i en bestand som er nesten helt i orden. det vises i mengden jeg tar opp i teinene. i år satt jeg ut 5 teiner i 3 kvelder og fikk tilsammen 18 hummere, derav 5 med rogn og to under minstemålet. det sier litt om bestanden. vi er tilsammen 4 stykker som fisker på den plassen, vi kjenner oss hverandre og er enige at vi ikke skal ta mer en 15 stykker hver per år. da kan vi trygd si at vi truer ikke bestanden og dermed er hummerfisket her ikke forkastelig. hadde jeg fisket med 7 eller 10 teiner i flere dager uten å få hummer, så hadde jeg sluttet med det.

  5. men situasjionen til ålen kan ikke samlignes med torsken foran new foundland. det finnes en veldig stor forskjell: problemene som fører til nedgangen i ålebestanden er mange, og ikke bare fisking. dermed kan bare en del av problemene løses, fordi vannregulering for eks kan ikke mer endres.

    en ål som skal ned elven rhin i tyskland må passere mer en 30 turbiner, der er faktisk umulig. ikke en vil overleve.

    i tillegg kommer fakta, at 90% av alle midteuropeiske elver og innsjøer er smittet med anguillicola crassus. det finnes ikke noen mulighet å få den bort igjen.

    og det finnes heller ikke noen eksempel for en slik nedgang i bestanden som ålen har oppleved. 99% i løp av 30 år, og denne utviklingen fortsetter 10 år til, fordi ålens livssyklus er såpass lang. så, om ti år vil ålebestanden være på rundt 2-3 promille (!) av bestanden den hadde 40 år før. og fortsatt vil det være kraftstsjioner i elvene og snyltere in vannene.

    er det virkelig noen som tror det finnes en realistisk sjanse at ålen vil overleve?

  6. Dette varierer jo riiimelig mye fra produsent til produsent.

    Sjekk feks bruddstyrken på PP 0.28mm kontra Berkley Whiplash 0.28mm...

    nei, det varierer mye mindre enn de fleste tror. sannheten er, att alle flektsnøre er lagt fra samme materialen, derfor er det rett og slett ikke mulig at forskjellen kan være såpass stor. diametern som produsenten angir er faktisk alltid mye mindre en den er virkeligt er, og det varierer mye.

  7. morsomt tråd... :)

    har også masse flymodeller fra andre verdenskrigen. ligger i en stor koffert opp på kvisten til bestemor hjemme i tyskland.

    hadde ikke lenger tid til sånne ting etter flytting til norge 8 år siden. og nå holder jeg på med oppussing av huset. det er alltid så mye å gjøre...

  8. spørsmål er hvor mye du er villig å betale.

    har nettop kjøpt meg ny SØ utstyr sjøl, men prisen ligger sikkert litt lenger opp.

    som stang ble det guide line expedition 3,15m 6-18g, snella (2500 størrelse) har jeg bestillt i japan: http://japantackle.com/Daiwa_reels/Daiwa_Luvias2007.htm

    stang og snelle sammen er bare 417 g lett. har aldri hatt bedre utstyr før.

    som sene skal jeg i hvert fall bruke 0,22mm stroft.

  9. en ordinær heavy feeder tåler jo nok, synes jeg.

    jeg begynnte med kystmeitefiske på tyske østersjøenskysten. der er en stor forskjiell til norske forholdene fordi det kreves stort sett kastelengder over 100m. der bruker man skikkelige surfestenger, men dem er alt for tunge for norske forholdene. derfor begynnte jeg å bruke heavy feeder stenger fra sportex, dem tåler vel opp til 150g. samme utstyr bruker jeg også i ferskvatnet når det gjelder lakefiske om vintern.

  10. Selvfølgelig må vi finne ut hvorfor den går tilbake, men inntilvidere skåner vi den. Uten å sutre over at det er andre som er dummere.

    helt enig. for øvrigt sliter også amerikanske ålen (anguilla rostrata), mens den ble fredet allerede noen år siden. forskjiellen er bare at den har ingen økonomisk verdi. det gjør det mye enklere å igangsette noen tiltak. i europa (spesiellt i eu!) derimot er det bestandig krangel om interesser av alle mulige lobbyister. til slutt blir det bare en kompromiss som er til ingen nytte. trist, men slik er det bare...

  11. ja, men denne store nedgangen er allerede kjient siden 80-tallet, og ingenting ble gjort.

    antakeligvis er største problemet massevis av vannkraftstsjonene i alle middeleuropeiske elver og parasitten anguillicola crassus. omtrent 90% av alle vassdrag i middeleuropa er smittet med den. parasitten utgjør at det er svært sannsynlig at smittede åler klarer gytevandringen til sargassohavet.

    bestanden i norge har gått ned på samme måte, men det er helt ukjent blant de fleste. når man snakker med folk, så hører man vanligvis: å ja, ålen finns det massevis her. har en gang sett når glassålen stiger opp, det var utrolig mange.

    men når man spører når det var, så hører man: nei, det er mange år siden.

    jeg jobber nå som fiskejournalist i 18 år (for et tysk fiskeblad) og har skrevet mye om ålfiske. for tiden jobber jeg med en bok om ålfiske, samtidig er jeg klar over at det blir antakeligvis den siste gangen jeg skriver om den kanskjie mest faszinerende fisk i europeiske vatne.

    jeg regner med at ålen er utdødd om 20 år, også i norge.

  12. var også på tur idag, men hadde desverre ikke med meg fluestanga. det var helt rått! har aldri sett så mange sjøørreter på en gang. kunne se sikkert 20 stykker i en liten bukt, allermeste var liten, men så to store med sikkert 2kilo+.

    fikk 3 stykker og mistet like mange. bortsett fra en var alle for liten, men det var stor opplevelse likevel. i morra skal jeg prøve igjen, men da skal jeg bruke fluestang. :lol:

  13. Fjære sjø i 1800 tiden i ettermiddag ser jeg.

    Da blir det å trekke i neoprenbuksa å stille på Øysand. Kombinasjonen fjære/skumring bruker å være bra.

    Flere som skal?

    ja, jeg var på SØ tur i dag. fikk 3 stykker, en var alt for liten, men 2 var grei nok. var mye liv og aktivitet her. :lol:

  14. Vi får satse på en del brukandes vær framover!

    Er det noen som har vært på moloen ved det gamle fergeleiet nede ved Vangshylla i Skarnsundet? Det ser interessant ut her, og det lusker jo store individer av ulike arter der ute.

    jeg fisker der oftere, bor jo helt i nærheten. for tiden får du egentlig bare torsk og hyse der. ikke så mye flatfisk der, finns bedre plasser for flatfisk på inderøy side. massevis sandflyndre og av og til digre rødspette. kompisen min hadde en med 3,5kg to år siden.

    på vangshylla moloen får man også fin SØ av og til.

  15. til ferskvannsfiske holder det met 1000 størrelse. har nettopp bestillt en daiwa luvias fra japan www.japantackle.com . snella er helt fantastisk! men til SØ fiske bruker jeg sjøl 2500 størrelse. det blir sikkert snart også en ny daiwa snelle fra japan.

  16. Utsetting av ikke-stedegne arter er FY-FY, uansett om man tror at et går bra eller synes det høres fornuftig ut.

    helt enig. det er ekstremt sjelden at fremmede arter har hatt positve effekter. men faktisk finnes det ingen (!) negative utvirkninger som er dokumentert angående utsettninger av kanadarøye. det gjelder både sverige, sveits og norge.

    men det betyr ikke at jeg vil ha kanadarøye i flere vattene. men å fiske etter den, hvor den allerede finns kann jo ikke være forkastelig. og en interessant fisk er det uansett.

  17. og når man leser litt om fisken, så finner man ut at det er absolutt ikke noe fare for en skikkelig invasjion i norge. kanadarøyen trives i veldig få innsjøer. det er ganske sjelden at den reproduserer seg i vattene der den ble satt ut.

    i sverige ble det satt ut kanadarøyer i ganske mange innsjøer, men bare tre har idag en bærekraftig selvsreproduserende bestand.

    25% av verdens innsjøer med namaycush forekomst ligger i provinsen ontario i canada, men der er bare 1% av alle innsjøer i ontario som har en namaycush bestand. derfor kan man si at det er ganske usansynlig at den sprer seg over hele nord-trøndelag.

  18. ja om lakene der har jeg hørt. men det skal være lenge siden at det har blitt tatt såpass store der. og lake fikk jeg allerede med over 4 kilo, da kan man være fornøyd. men det høres mer og mer lovende ut.

  19. da var det en stor fiskeeter som var uspiselig. Og i Trøndelag fisker man ikke fisk som er uspiselig vel? :D

    naja, nordmenn synes mange fisker er uspiselig, lake, gjørs etc... :D hører blant de beste matfisker som finnes.

    men dette er ikke poenget.

    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article739022.ece

    det blir mer og mer interessant. og jeg fisker noen ganger også fisk som er uspiselig, men jeg tror ikke at kanadarøye hører til den. :(

  20. på stang, det vet jeg ikke. men det ble kanadarøye satt ut i kvesjøen på lierne, og det skjedde i 1971/72. det er påvist at den formerer seg bra der. Det har blitt tatt fisk opp til 10kg, men det går rykter om fisk med 20kg...

    i kanada blir den over 40kg tung.

    det er vel klart at man trenger båt for å fiske den. ok, båt har jeg, men jeg vet ikke om jeg kan bruke egen båt der.

    det blir sikkert trollingfiske, med bruk av downrigger også. dette har jeg faktisk alt.

  21. hei, har snakket med en kompis, og han fikk høre at det ble tatt kanadarøye på Lierne. da ble jeg veldig oppmerksom, denne fisken interesserer meg.

    er det noen som har allerede erfaringer med salvelinus namaycush? eller finnes det kanskje noen som er interessert også?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.