Gå til innhold
Fiskersiden

lyrkongen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    134
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lyrkongen

  1. Det startet ganske dårlig, dattra mi hjemme var dårlig så en tur til Aremarksjøen ble avlyst.

    Istedet ble det tur til sjøisen nermere hjemme. Kvikksøllet sto på -19 c. Jaja det blir vel sikker litt varmere tenkte jeg.

    Solen tittet opp over åsen og jeg skulle møte flere ved en hytte. Da jeg så ned på isen var det allerede ett isborr og en sekk der nede. Hva i he...... tenkte jeg. Hadde di andre startet før meg. Da man fikk kontakt med resten av folket hadde det stått der siden i går hmmm -19c og utstyret lå på isen, det blir jo fint.

    Da mannen med ideen fra i går, "at utstyret kunne bare stå på isen til dagen etter" fikk en god times jobb, da han hadde borret ett hull ved siden av pilkehullet og satt meitestanga nedi. FRYST fast.

    Etter en liten time napper det en liten torsk sprette opp av hullet så ble det veldig stille time etter time. Tolmodigheten blandt fisking er jo rimelig stor så man gir seg jo ikke med en gang.

    Da det hadde gått to timer kom en liten idè.

    For vel teste litt med ballansen da tenkte jeg og ikke en helt vanlig ballansepik heller. Det var en jeg hadde fått som bonus da jeg handla på nett. Fargene så spenndene ut. Etter rappalaknuten var i orden ble den senket ned i det noe kalde vannet. Etter kort tid stoppet den brått, jeg viste det ikke hadde gått mye sene ut av spolen. så skjer det sena begynne og gå igjen og jeg drar til. Ding ding det er fisk i andre enden.

    En liten kamp of fisken lå på isen. En SØ jo. Frigjorde kroken og satt den ut igjen.

    Mere fisking ble det og bomba isen rundt med balansen. Isen så jo ut som en sveitserost.

    Opp kom det to Sø til og det bare på en balanse jeg ikke hadde sett i noen butikk.

    Da turen var over sendte jeg en mail til den butikke som sendte meg den balansen.

    Det viste seg bare det var en prototype som skulle teste ut. Da var det jo enda mere morsomt.

    113782_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/45979/113782.jpg

    113783_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/45979/113783.jpg

  2. Er ingen sensasjon dette. Det er dessverre nokså vanlig att det blir fanget mye tynn utgytt sjøørret på isen. Dei er veldig glupske og tar det meste dei blir servert. Håper ikke dette er tilfellet her, og att det var feite fine gjeldfisk du fekk :rolleyes:

    Godt dem ikke var sllips noen av dem da. Er vel ikka bare slips av sjøørret som spiser alt på vintern

  3. Til tross for at jeg passerte -21 grader på veien... etter 4 turer planlagt, og 4 turer i vasken var følelsen svært god når jeg satt i bilen på vei ut til solkysten!

    Vel ute på fiskeplassen så det slik ut:

    113719_s.jpg

    Og sola var omtrent sånn hele dagen, deilig å kjenne at den varmer mer og mer. Jeg vet at jeg omfavner isen med litt mer kjærlighet enn hvermannsen, men jeg ser frem til sommeren altså.

    Ikke overraskende var småhvittingen dominerende, men etter en tid begynte målarten å svinge innom bukta. En art som også smaker litt av sommer, makrell.

    Det begynte litt smått, med noen 7-800 grammere, men når sola hadde begynt nedstigningen igjen fikk vi besøk av en stim med kilo+ makrell. Uheldigvis viste den desidert beste fighten seg å være en doublé, men du verden å gøy det er med disse fiskene likevel. Dagens største for min del ble denne:

    113721_s.jpg

    1120g, en knapp halvmeter med krutt.

    Totalt ble det 8 makrell fra rundt 600g til største, som nå godgjør seg i frysern til fremtidige turer.

    Det blir nok en tur tilbake hit, det er på tide å pynte på persen på 1,2kg, og jeg har trua på at den svømte forbi meg idag!

    Rett og slett en alldeles fantastisk dag på isen, takket være det flotte været, et par makrell over kiloen, og ikke minst, upåklagelig selskap av Geir, Ingar og Morten. :closedeyes:

  4. Har opplevd at folk påstår at SØ står sammen med seien ned mot 100m, tror ikke på sånt før jeg ser bevis da. Var det noe mageinnhold å snakke om?

    Det som gjør meg litt heldig her er at jeg har tre vitner. Det er der jeg er litt heldig i denne sammenhengn.

    Trodde ikke liksom på dette da den andre kom av hullet men, da den 3 og 4 ørreten ble det en sensasjon og en stor jubel

  5. Var på en liten tarm ov oslofjorden i dag. Dagen startet med -19 og en fin soloppgang.

    Etter en time med hekklene var det ikke sild og få.

    Da fikk man sette ut to stenger da med silf fra en tidligere tur velogmerke litt sliten.

    Da sola komm opp, ble det litt liv, pang og første fisk på hekkla yes tenkte jeg, torsken er her.

    Opp kom det noe helt annet, en sjøørret. vi lo og tenkte jaja. liker ikke denne seg litt høyere i vannet. Det som gjør denne dagen til en litt spesiell dag er at det skjedde 4 ganger på noen timer. altså 4 ørreter på sildehekklsa. Ørretn ville ikke ha sild men, sluken skulle di ha. Fikk kun en på ståsnøre. Fiskene la i mommanget fra 1-1,3kilo. fine fisker.

    Har ikke noen forklaring hvorfor disse ørretene tok på bunn.

    Noen som har opplevd dette før.????

  6. Etter forrige helg ble jeg en fattig ismeitestang mindre, det endte med en bestilling på lørdagskvelden.

    Fisketid.no ble valget da, etter en rask levering og veldig gunstig pris forrige gsng.

    Kunne ikke klage på levering nå heller bestillingen gikk inn på mandag hentet varene på posten i dag.

    Det må man vel kalle rask service??

    Flere som har samme oppfatning som meg????

  7. Mulig folk syns min ser ut som en tanks/stridsvogn men, etter og prøvd den er ordet noe annet. Bare og spørre Rune A (han fikk teste den i helga).

    Mere stabil har ikke jeg hvert borti, kjelken er bred og for ett fint tyngdepunkt. Da jeg fikk byttet ut trehandtaket med alu ble den enda bedere.

    Har ikke brukt mye penger på den, er vel heller blitt spånnsa (HAHA).

    Om noe vil se den kan jeg gjerne vise den frem og så kan du teste litt.

  8. Stengene dine funka kjempebra til dette fisket. moro selv med halvkilos-abborer.

    Ja, ikke sant.....

    Hadde vært moro å vært proffnisser, da hadde vi hatt dette som jobb, og tjent penger på hobbyen og den store lidenskapen våres! :)

    Jævlig bra svar haha

  9. Hei

    Da vi bare skulle fiske litt til. Fikk jeg en mort, lot den ligge litt på isen før jeg tenkte (*****) kunne jo sett denne ut til abboren. Morten var allerede død men men, det går fint da det bare var en time før det ble mørkt. Lada Fishmore stanga, la den fra meg.

    Sjekket stanga en gang til for og vite om knarren sto på. Det var positivt.

    Borret nytt hull for og få ett par mort til. Etter halveis borret, roper Rune A " Ole STANGA STANGA" jeg snur meg rundt og seter på 4hjulstrekken og spurter mot hølet. Stanga akselrer som et fly, jeg slenger meg ned til hølet for og kikke niks der var den borte. Ja ja tenker jeg, ***** kom også ut som en sinna glose.

    Jeg lader neste stang med en balansepilk og borrer høl rundt for kanskje og treffe det jævelskapet som stakk av med fiskestanga mi.

    Neida den var borte den, gått man for kjøpt nytt i butikken.

    Jeg ringer Rune i Fisketid.no

    Det viste seg og være litt poitivt Lørdagskveld hos ham. Jeg fikk en meget hyggelig pris på det manglene Fishmore settet i min fiskesamling

  10. Ser folk har brukt tid og penger men, tror jeg leder i antall bruk av kroner. 2 oppevaringskasser til 1100kr uknuselig pleksiglass som bunn. sveisede aluminiumsrør til håndtak. 3 stangholdere i alu. Legger ut bilde skulle bare ha pulverlakert den utenpå.

    113164_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/45691/113164.jpg

    113165_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/45691/113165.jpg

    113166_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/45691/113166.jpg

  11. Semsvannet inneholder utrolig mange forskjellige fiskearter. Tror det om jeg ikke husker helt feil er rundt 10-15 stk forskjellig.

    Ikke fisket så mye der. Østsiden av vannet er det jo ett gammel settefiskannlegg. Det er vel en eller annen slenger av ørret der hvertfall. Fårr suter der for mange år siden. Det var ved innløpet på vestsiden.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.