Gå til innhold
Fiskersiden

penalet

Medlemmer
  • Innholdsteller

    65
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av penalet

  1. Hei dere. Jeg har fisket en del i Bjerkreimsheiene med utgangspunkt fra Stavtjørn de siste to årene. Svært overrasket over kvaliteten på fisken i flere av vannene der oppe. Det har blitt og fortsatt blir kalket og satt ut fisk noen plasser, men det er ikke sikkert det er de største og kultiverte vannene som huser den største fisken... Med fisk menes det ørret. God tur.

  2. Hei alle fjellvandrere med fiskestang som har prøvd lykken i fjellvannene rundt Stavtjørn og Ørsdalen. Finnes noen som har oversikt over vann med fisk og ev hvilken art?


    Det er lenge siden jeg har vandret i disse områdene nå og mange år siden fiskestangen ble prøvd i flere av vannene der inne.



    Noen som har prøvd og som kan gi tips og anbefalinger?


  3. Ørretvann i Møre og Romsdal?? Det er jo enormt mange. Ikke noe info om foretrukket område? Men, hva med alle fjellvannene du kan nå innenfor to timers gange fra bilen som du parkerer på veien mellom Eikesdal og Litjdalen/Sunndal? Her er i allefall muligheter for veldig fin ørret. Mulig litt tidlig ennå for dette området, men du kan jo teste alt det andre først...

  4. Jeg er som en del andre har inne en fisker med begrenset tid til fisking.

    tar meg noen turer etter at småtrollene er i seng, men treffer aldri på de store aurene på disse korte turene.

    Hva er en kort tur? Avstår du f.eks. en halv time gange kan det vanke fin fisk i flere vann i de kommunene du nevner. Med lyse kvelder kan turen strekkes lengre og kilosfisk er godt innen rekkevidde, selv for en med småtroll (er i samme situasjons selv).

  5. Noen som har erfaringer og kommentarer til tallene?

    Sikkert riktig og en god pekepinn disse tallene Bård.

    Som du kjenner til var jeg på obligatorisk hjemmebesøk i sommer. Snakket med en kompis der som har drevet kultivering av mange vann i lokalmiljøet der. Resultatene av arbeidet hans alene er forbløffende gode - og det uten bruk av garn!!! Han bruker en stor håv og hodelykt. På høstkveldene (etter mørkets frembrudd) lyser han inn fisken i gytebekkene og fanger de med den store håven. I fjor høst fanget han over 2000 fisk i ett og samme vann på denne måten! Avstand fra vei er faktisk lengre enn til Langavatnet og vanne noe mindre, men fyren har stått på. Uansett; feit og usedvanlig fin ørret har det blitt.

  6. Hei. Det har jo vært litt skriverier om Langavatnet i denne tråden så jeg tenkte poste en liten sak fra sist lørdag.

    Stakk av fra famileielivet i 12-tiden, vel vitende om at det ikke var optimalt mtp fiske og tid på dagen. Men, er man småbarnsfar må man ta til takke med det man får av fritid til denne typen aktivitet. Været var bra og moltene sikkert modne, så noe godt kunne det komme ut av turen selv om fisken skulle utebli.

    Ga litt gass oppetter stien og gikk som vanlig rett opp Urdalen. Etter mindre enn 45 min stod jeg ved vannkanten og betraktet vannet. Ikke et vak å se. Noen molter og en pust i bakken gjorde sitt til at jeg kom raskt til hektene mens jeg plukket frem utstyret. Siden jeg er med som prøvefisker i Hjemmet Mortensen og bladet Villmarkslivs store sluktest 2011, bestemte jeg meg for å gjøre en god gjennomkjøring av de 20 tilsendte slukene. Tenkte jeg skulle fiske meg rundt vannet, mot klokken, og spiste litt bær der de stod såpass tett at jeg fylte neven kjapt.

    Det ble flere bær enn fisk, men tilslutt endte 8 stykk grei ørret i sekken. Noe variererende størrelse, men ikke noe å si på kvaliteten.

    Noen av de tilsammen 8 fiskene.

    6016699235_a6e2b1ae90.jpg

    Langavatnet by penalet, on Flickr

    Her er den største som tok på en sølv/grønn lilleauren; 6,5-7 hg.

    6015212425_eb59a9a425.jpg

    Langavatnet 6/8 by penalet, on Flickr

  7. Du kan få alle de tre artene utmed Dale for eksempel, hvor det er skikkelig dypt. ;) I tillegg til ulke, bergnebb og alskens snadder!

    Jeg har ikke fisket i sjøen på maaange år og tenkte jeg skulle teste lettspinn på makrellen i går. Kjørte til Dale som TrueBlue skriver. Flotte berg å fiske fra. Fikk en stk lyr som gjorde kvelden litt lysere. Artig. Er nok flere lyrer langs bergene der borte.

  8. MEN det var det jeg spurte om :)

    Det var ikke ment som kritikk.

    Hehe, ikke rart det er krig i verden. ;)

    Frodos spurte; "Hvor er fisken i Gjesdal?".

    Og jeg prøver oppmuntre Frodos til å fortsette å prøve etter ørreten.

    Andre har spurt andre relevante spørsmål. Jeg har ikke svar på de. :)

  9. Nå var det vel ingen som har påstått att det skulle være regnbueørret på bildet heller :-)

    Riktig Karleif.

    Jeg orket ikke svare på det. Jeg ville bare vise at det er fin ørret i Gjesdal og den fortsatt biter. Fisken er ikke tatt i Edlandsvatnet. Leter man, så finner man - fisker man, så får man fisk.

  10. Jeg er på ferie - uten pc, med Iphone. Har altså ikke noe kart lett tilgjengelig. Hvor går dere opp til dette vannet? Hvor lang tid? Virker jo utroligt fristende :-)

    Kjører opp fra Byrkjedalstunet mot Maudal. Parkerer i en skarp høyresving med hyttekontainer/søppeldunk. Stien/kjerrevei starter på motsatt side av veien. Vel oppe i dalen kan man ta to valg. Jeg går alltid ut Urdalen, forbi Byrkjedalsstølen og opp langs elva til vestenden/utosen av Langavatnet. Noen velger å gå til enden av Austdalstjørna og opp til Svartatjørna og nord(øst) til Langavatn. Fin tur.

    De fleste som går i vanlig turtempo bruke nok en drøy time.

  11. Dersom flere er med på å ta ut fisk er det kanskje håp om å unngå at vannet går fra å huse stor fisk til å bli gradvis overbefolket.

    Støtter dette. Tidligere har jeg holdt dette som "litt mitt". Har møtt få folk, fått vært i fred og kost meg med gode fiskeopplevelser. Flott fisk har det også vært. Nå er det nok som Bård skriver, behov for at det fiskes mer. Dersom noen kjenner de som eier båten der oppe send PM med navn. Jeg går mer enn gjerne med garn for å holde kvaliteten på fisken oppe. Da hadde det vært ok å låne båten. Det er nok fånyttes å forvalte dette vannet med sporadisk stangfiske.

  12. Hei.

    Noen som har prøvd Langavatnet øst for Byrkjedal i 2011. Her har det vært godt ørretfiske i flere år. Stor og fin fisk har jeg fått også.

    De siste årene sysnes jeg kvaliteten har tapt seg og jeg har fått flere fisker som i glansdagene ville vært godt over kiloen, men som har inntatt skiftnøkkelfasongen...

    Er det noen på forumet som har vært der ute den siste sesongen og fått fisk? Hvordan var ev. kvaliteten og bettet??

    L

  13. Kjempefin størrelse på fisken.Gratulerer :closedeyes: Kan jeg spør hvilket vann det var du fikk denne i?Jeg vil også komme meg over på 1 kilosgrensa :dribble: Begynner og bli lei av småtasser på 2-300 gram.Er også nysjerrig på hva du fisket med :bow:

    Ja, det var det. Spørsmålet om hvor, dukker alltid opp i disse tilfellene. Det er ikke mange av disse mulighetene, i hvert fall ikke såpass nær bostedet mitt (Sandnes). Vil nok avvente å røpe hvor dette er inntil videre. Må prøve en sesong til. I følge bonden skal det være mye større fisk der enn hva jeg fikk. Da han viste meg et bilde (på mobilen) av fisk tatt i de vannene viste han en flott ørret på 3/4 kilo. Den nok var av de mindre fiskene i vannet sa han den gangen.

    Som du kan se av bildet var sola kommet med bettet. Alle fiskene tok på blank droppen med blå prikker (6g).

  14. Nå er det lenge siden jeg har vært på forumet her, men tenkte en regnværsdag som i dag kunne brukes til å skrive noen ord.

    Etter flere turer med stanga i sommer har jeg sittet i bilen på vei hjem og tenkt at det var en fin tur... Men, de største fiskene har liksom uteblitt. En dag jeg satt slik å tenkte kom jeg på at jeg haddde snakket med en grunneier inne på heia en gang. Han hadde langt på vei nevnt at det var stor ørret i noen vann. Da jeg kom hjem tok jeg frem kart og prøvde erindre hva det var han hadde sagt. Etter litt studering fant jeg målet for neste tur.

    Regnvått og dårlig føre gjorde ikke noe denne dagen. Jeg var spent på om jeg hadde truffet. Hadde lite tid til rådighet (småbarn) så jeg ga jernet opp lia. Gikk en liten runde langs stranda og der - plutselig! Ved det som var et lite tilsig av vann gikk det en plog ut fra landet. Stor fisk! Jøss, hadde jeg funnet vannet?

    Monterte stanga og kastet noen kast uten resultat.

    Greit tenkte jeg. Småbarn får være småbarn og forholdet til den bedre halvdelen får igjen settes på prøve. Iherdig fiske måtte til. Trodde jeg, for like etterpå hugg det til. Og for en fin fisk. Like over kiloen. Ikke lenge etter satt det en til på over den, for meg, magiske grensa. Etter ytterligere noen femminutter hadde jeg fått en mindre og mistet to til på ca kiloen.

    Jeg var overlykkelig. Reiste hjem med fornøyd mine, og tenkte for meg selv da jeg satt i bilen at dette VAR EN FIN TUR!! I tillegg kom jeg meg vel hjem innenfor tidsrammene til småbarn og samboer. Skal si jeg ble positivt overrasket over de små vannene i nærområdet til Sandnes.

    107413_s.jpg

    http://fiskevatn.no/foto/arkiv/43246/107413.jpg

  15. Såfremt det er mulig å ta en dagstur uten ski så er Sirdal aktuelt. Vett bare om vann med småfisk i, og da er jo 504 ett like greit alternativ.

    Hvor langt er du villig til å gå? Det handler jo litt om hva man orker å gjøre for å oppleve det gode fisket. "Kø-fiske" er jo ikke det mest givende, men jeg vet om flere vann med fin fisk bare man tar beina fatt.

    Tenker du dagstur fra bilen?

  16. Hei, får slenge meg på å gratulere jeg også.

    Benytter også sjansen til å nevne at jeg tok med meg toåringen og hennes fiskestang for å slite av noen timer i går formiddag. Været var fuktig og vinden gjorde det kaldt for små fingrer.

    Uansett, på den meter lange "Snoopystanga" (30 år gammel barnestang med integrert snelle med bilde av Snoopy på) fikk vi ei berggylte på ca kiloen. Jeg er ikke noen ihuga saltvannsfisker, men dette var stas for både lillingen og storingen.

    Definitivt ny pers for begge to <_<

  17. Tok meg en snartur over Selvikstakken og Bynuten i dag. Her inne i blandt Sandnes sine "alper" ligger det en del van og tjern. Jeg vet det er ørret i noen av vannene, det har jeg selv testet ut.

    Men, her er flere vann. Er det noen som frister ørret og ev. andre arter i dette området? Hvordan er ev. kvaliteten på fisken?

    Det er jo noen fine vann, f.eks: Trollabærtjørna, Storatjørn, Auratjørna, Løypedalstjørna, Ragsheitjørna, Rasmustjørna

    Hilsen en nyskjerring

    Lars

  18. Ta turen til Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark. Dere kan kjøre til helt opp Litjdalen, i fjellene mellom Sunndalsøra og Eikesdalen. Her er flere muligheter, et fantastisk fint område og med båt kan dere komme dere langt innover Aursjøen mot Lesja. Derifra kan dere ta dagsturer, timesturer etc til vann med ørret av finfin kvalitet. Reinsdyr, jerv, rype etc vil dere kunne få med på kjøpet. Skikkelig høyfjellstur!

    Laksen og sjøørreten tar dere på vei opp Litjdalen.

  19. Her er svaret fra prosjektleder for www.godtur.no

    "Hyggelig at du liker GodTur.

    Når det gjelder datagrunnlaget som ligger bak temalaget fiskearter, så er dette en wms-tjeneste fra Norsk institutt for naturforskning (NINA).

    Du vil nok finne en del hull i datasettet, men det går nok mest på at det finnes mange vann i Norge som i dette temalaget ikke er registrert med fiskearter.

    Informasjon om hvilke arter som finnes i de ulike vann er spilt inn til NINA fra blant annet kommuner og fylket.

    NINA er visstnok i ferd med å oppdatere sine data i disse dager, og trolig enda flere vann vil da inngå med arter.

    Ser helt klart poenget ditt, men vi har vurdert kvaliteten i dette datasettet som såpass bra at vi mener at det burde inngå som et eget temalag i løsningen.

    Takk for at du kommer med innspill. Det er på den måten at GodTur kan bli enda bedre."

    Altså; kanskje det er verd å prøve de antatt fisketommevannene på veien inn til "godvatnet"?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.