Jump to content
Fiskersiden

max_fishing

Members
 • Posts

  1199
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by max_fishing

 1. Noen som har fått enda? Gøy med litt oppdateringer etter hvert som denne årlige begivenheten setter i gang!
  Noen som vet om det er mulig å få satt ut båt fra tralle i Skudenes? Blir fort litt drivstoff å gå sjøveien fra Avaldsnes til Skudenes.. Tips til andre steder enn utenfor Skudeneshavn?

  • Like 1
 2. Fin-Nor er veldig bra sneller! Du trenger ikke tykkere enn 025-030 multifilament, så den har plass til nok snøre :). Regner med dere har et system for å få fisken opp på plattformen uten å måtte heise den etter snøret.

 3. Tror nok du kan ta mye fisk på samme type fluer som du fisker med på våren, men kanskje i nedtonede farger. Og antageligvis mye å hente på å fiske morgen/kveld. Sjøørreten flytter seg visstnok ut mot kysten på sommmeren, så det er ikke sikkert at de samme stedene som på våren er de beste.

 4. Hyggelig med tilbakemeldinger!

  Har nok ikke bilde eller noen spesiell formening om akkurat 10 fluer som er best til spesielle tider.

  Jeg tenker at man bør ha noen fiskeimitasjoner, noen reker og kanskje noen lopper. Fluer som woolly bugger osv funker også bra.

  Er ikke spesielt opptatt av mønstre, men liker at fluene minner om noe fisken spiser på det stedet og den tiden du skal fiske.

  Prøv for eksempel noen av de over når sjøørreten jager sild/brisling/tobis.

  Ellers trenger ikke nattefiske være dumt på denne tiden.. Prøv en sort woolly bugger eller zonker. En sunray shadow tube funker nok i sjøen også!

 5. Jeg vurderer å kjøpe en ny haspelstang til min far som skal brukes på laksefiske i mellomstore elver.

  Jeg skal ha han med meg på noen av mine turer i år, men som 100%fluefisker, så er jeg litt usikker på hva han bør ha til sitt slukfiske. Han kommer sikkert til å fiske noe med flue, men han har fisket mest med sluk tidligere. Ettersom vi ikke kommer til å fiske i store elver som Gaula osv, trenger vi ikke de kraftigste stengene som kaster de tyngste slukene. Han skal være med i Eidselva i Nordfjordeid, og Bjerkreim. Jeg er selv ikke fan av å stå å pælme med tungt utstyr når det ikke er nødvendig, og unner han heller ikke det ;).

  Noen anbefalinger? Jeg tenker at kanskje 10-30g sluker kommer til å bli mest brukt - han har fått endel på små spinnere før. Tenker at man også prøver noe wobblerfiske. Kom gjerne med tips om hva å ha i enden av snøret også, eller generelle fisketips, men tenk små - mellomstore elver!

  • Like 1
 6. Skal fiske i Eidselva i Nordfjordeid 27-29. Juni, og lurer i den forbindelse på å teste en elv eller to som ligger på veien opp eller i nærheten.

  Jeg kjører fra Haugesund, så det er et stykke, og det bør jo være mange muligheter på veien.

  Hva er deres beste tips til en ekstraelv eller 2? Må være bra for fluefiske!

  Skal jo være i en bra periode, men sliter med å finne ut hva som blir det beste alternativet!

  Max

 7. Tar opp denne jeg! Hvilke grunner er det dere fisker på rundt geitungen? Er det de som ligger inne på flata (topper på 30-50m og ca 60-70m rundt) eller er det de lenger ute (topper på 60-80m med 100-120m rundt)?

  Jeg lå på de innerste grunnene den ene dagen i fjor - så helt sinnsykt med fisk på loddet, men det var bare sei å få.

  Det jeg egentlig lurte på var om det er mulig å sette ut båten på en eller annen måte i skudenes? Blir litt mye bensin å kjøre båten fra avaldsnes..

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.