Gå til innhold
Fiskersiden

melf95

Medlemmer
  • Innholdsteller

    50
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av melf95

  1. Har "behov" for en litt kraftig speystang til flomfiske og stor elv, ser litt på en Cool water 14 fot klasse 10/11 får en ny stang til 450 kroner. Blir å bruke minst synk 2 til denne noen med erfaringer om denne stangen??

  2. Hvordan knytes fortommen til polyleaderen?? lages bare en løkke eller knytes fortommen direkte til spissen. Da "nylon" enden er forholdsvis kort ser jeg for meg kort levetid på den. Eventuelt kan coatingen skrelles av når det er slutt på coatingen??

  3. Har akkurat lest en intressang artikkel om agn til SØ, der det anbefales brisling. Her i tromsø eksisterer det ikke brisling og agnforsyninga sier de ikke vet om det eksisterer lengre her oppe. Men de har et annet alternativ som heter "sauri" og størrelsen på den de har er ca 20 cm. den er lang og slank, nesten som sil. Har noen prøvd den som agn?? selges i kartonger på 10 kg, noen som vil dele??

  4. Hmm Kjøpte 3% hydrogenperoksig på apoteket på lørdag, nå har fjærene ligget i den løsningen i nesten et døgn, ser ikke antydning til fargeforandring. Da blir det vell en tur til frisøren etter noe hårbleke middel.

  5. Få en kjøpe hydrogen peroksid da?? Da jeg jobbet med torpedoer (TP 613) i forsvaret var hydrogenperoksid (zeta) skumle saker, mht selvantennelse og at det etser. Vet at det i konsentrasjon under 50% ikke er selvantennelig lengre, men har appotekene fortynnet??

  6. trenger sårt tips, har kjøpt en Whiting gen. spey hackle nakke men fargen er litt feil (vil ha lysere). Har pratet med Grandes fluefiske og han mente å prøve noen fjær med klor og se hva som skjer, men som han sier, at det er usikkert om fjærstammen tåler det. Han sier og at det finnes blekemiddler som industrien bruker, men han viste ikke hvilke. Noen som har erfaring?? tips mottas med takk.

  7. Vangen phantom 607 12,6` 8/9 eller Guideline Alpha 14 fot #9/10, trenger den til lettere fiske og med klump. Der jeg fisker er det små muligheter til overhånds kast, slik at det blir spey kast. Er ingen superkaster, hvilken er snillets mot "kastefeil"?? noen som har erfaring med en eller begge??

  8. Har Eagle Fishfinder 245ds, ser ut til å funke bra, koster under 1500,-.

    Har liten erfaring med ekkolodd, men jeg ser vaffal bunnen. Har ikke sett mye fiskebuer ennå, men jeg tror det kommer mer av at jeg troller rundt i glomma, ofte på 2-5m dyp, og da er det begrensa hva som synes i den lille konen under båten, pluss at elven er full av bøss.

    Har samme loddet og er superfornøyd dette har to frekvenser (følsomheter) som du kan veksle mellom, alt ettersom hvår dupt du fisker.

  9. Fisket litt etter kveite da jeg var ansatt på Meløyvær fort , fikk opplæring fra to gammle sjøulker. Vi egnet aldri stampene før setting og agnet var sei. Seien skulle fiskes døgnet før setting, og kuttes (2-3 deler) og egnes under setting. Kveite lina satte vi på ettermidagen/ kveld og trakk denne på kvelden etterpå. Den eneste fisken som var død når vi trakk etter et døgn var en og annen brosme, alle kveitene og steinbiten vi fikk var sprell levende. Men med så lang line som 1100 meter må du ha flere jar steiner på lina ellers vil den sette seg fast når strømen begynner å dra på den. Og for all del ikke trekk lina uten hansker, få tak i gummierte hansker ellers vil du være skinnløs på enkelte steder.

  10. En annen plass er på vei ut mot Orkanger, på vei fra børsa (gammleveien) opp bakkene og på toppen er det et hus nedi bakken på høyre side. Forferdelig kronglete å komme ned, men bare gå veien ned til huset, der går det sti ned til svabergene på nedsiden. Her har jeg fisket stor lyr fra land for mange år siden, det er ganske dypt så kanskje dypet skjuler noen overaskelser.Plassen heter Sildværtangen, men pass opp det er bratt nedover der.

  11. Nå har jeg lest om meite/surf fiske i en uke, dvs svelget rått det som er skrevet i dette og andre forum, men så er det endel som trenger litt forklaring:

    -Krympe hylser: er det strengt tatt behov for disse?? og til hva?? brukes de i stede for knuter og hva er fordelen med krympehylser kontra knuter som en gjemmer i feks en knot buffer bead eller slange??

    - Bait guard: skjønner at det skal beskytte agnet, men festes hvordan?? skal agnet festes til dingsen??

    - Bait clips: forsjell i fra bait guard??

    - Bait stops: Skal dette hindre at agnet "kryper" oppover sena/fortommen?? "Låser" dette på sena??

    - hva skal brukes ved glidende takkel slik søkket ikke drar sena ut og ikke "tar" med seg agnet ut i kastet, er det friksjonen mot sena som gjør at dette "henger sammen" på tur ut??

    - Hvor går grensen for søkker fra å være lett til tungt søkke, har sett en glidebom hos Baardsen som ikke burde brukes med tunge søkker??

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.