Gå til innhold
Fiskersiden

Rod

Medlemmer
  • Innholdsteller

    48
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rod

  1. det som var kult med disse laksene var at jeg fikk de på flue :unsure:

    denne sommeren var min første med to hånds, og det var artig :blink:

    De må sies at det var mye drittvær i år (mye regn).

    Hei Hassebasse - Gratulere med laksene! Jeg må prøve litt laksefisk til neste år - trolig Skogsfjordelva.

    Ja det var altfor mye drittvær iår. For mye nordavind for en av mine favoritter, men jeg fikk noen pene fisk likevel. Ringvassøya er et eldorado - det er så mange spennende vann å prøve (selv om jeg har en favoritt).

  2. Det er et kart tilgjengelig som har den informasjon du søke på. Jeg tror det heter "Jakt og fiske i Troms" - koster ca. 70 spenn.

    Kort salg for Skogsfjordvatnet er hos Andresen Vaapenforetning i Tromsø by.

  3. Flott fangst.

    Hva tok de på? Sluk, eller flueopphenger?

    Kan nøkkelen til fiskelykken være at kamera lå igjen hjemme, kanskje?

    :)

    Å glømme kamera har fungert for meg, men beste måten for meg har vært "håv ikke tilgjengelig". 2 SØ måtte dras på land (jeg var heldig) fordi håven var enten i bilen eller et par hundre meter lengere bort... :)

    SØ veide forresten 4kg og ca 1,5kg. :D

  4. sitat:Fisket med brisling og reker som agn,fant **** meg ikke makrell i en eneste butikk her i Tromsø!

    Takk,det problemet kjenner jeg til[ :) ] Har noen ganger funnet makrell hos Rimi(ICA)på Kvaløysletta.Ellers kan Eide Handel(Eidkjosen) kanskje hjelpe til, forsto det som om de kunne ta inn hel makrell på bestilling.På Eide har de akkar også,til en pris en kan leve med.Forøvrig er jo reker vanligvis et bedre agn til torsk og flatfisk,så det er ikke noe dårlig alternativ.

    Jeg har fant makrell (filletert) på Kaikanten, Pyramiden. Tirsdag hadde de en kasse i bilen sin ;)

    _____

    Rod

  5. Jeg har samme stang med i klasse 9. Det gå som det suser med en guideline pounch. Fikk låne en sånn snør. Med snørhead utenfor toppringen, 1 baksleng og skyte snør i baksleng så ut med hele grei i fremsleng. Da sto jeg med glis fra øre til øre og noen meter backing hengenes utenfor toppringen. En herlig stang.

  6. sitat:Opprinnelig postet av JanM

    :::KUTT::: -

    Akkurat. Da skal jeg se hvor mye totalen kommer på jeg, fra USA, så skal jeg informere om det.

    Jan.

    Kr. 433,-.

    Mvh. Jan.

    Ja det var billig Jan!

    Kan du si litt om hvordan det føles å kaste med, går det langt, går det greit fikk du det du forventa? treningsnøre eller kan det brukes til fiske åpent vann? Hvor mye må man ha ute for å kunne "skyte"?

    Skal ta det jeg, må bare få pakka det ut av esken først [ :o ]

    Det er forøvrig 36,6 meter langt nøyaktig.

    Jan.

    Hei Jan,

    Har du målt den med måleband? Ifølge Bruce Richards (SA line development) er noen konkuranse (oransje) XXD'er 36+m og andre 38+m.

    (som også har og skal måle den en dag... [ :D ]).

    ______

    Edit: Hei Jan, har du sett på den Partridge snør ennå? Tror jeg skal prøve den distance versjon på side 1 i pdf'en i #10 fast sink på TFO'en min. Høres spennende.

  7. sitat: Verdt å undersøke. Skal gjøre det. Har du noen linker? 50 meter i coatet? Neppe.

    Det er ikke tilgjengelig i Norge (aktivfritd...) men min var kjøpt i England fra John Norris i Penrith mens jeg var på ferie. Det er coated heeeeele veien og det ta en stund å få den på snelle [ :D ]

    Webside til snøret er http://www.partridge-of-redditch.co.uk/fly...e/pdf/Page4.pdf

    Den 50 m kast var ikke målt med band men stanglengde så er ikke helt nøyaktig, men laaaang gikk den. Opp veien, over rundkjøring og ned mot E4 [8D]. Vi fikk mange "double take" fra passerende fører. Rund i den områd er de fleste vant å se Sven kaste om natten, men da var det 2 av oss [ :o ]

    edit: Head length: 57,5', Level run section 2', Backing line 165'.

    Det kommer til 68,4m - langt nok? [8D]

    Her er web side til John Norris http://www.johnnorris.co.uk/system/shopassistant.htm.

    Snøret ligge under Lines - Partridge S series - Reservoir. 40 UK Pounds

  8. Som Ingvar sa - har du prøvd Partridge Lines. Jeg selv har den Reservoir WF6 flyt. Den er nesten 70m lang inkl. running line [:0][:0][:0] Det har en head på 19 yrds (17 m) og 55 yards backing/running line. Jeg vet at en Slate SPX 7/8 9'6" kan kast ut 50m av denne snor [:0]. Jeg var på plass mens Sven Kalmar gitt full pinne... Helt utrolig.

  9. Skyteline fra Climax (Prima Villmarksliv) virker bra. ca 150 spenn til en 50m spole. Jeg har ikke prøvd den til fisking enda men det gå an og kaste laaaaaangt med den (40m med en 18m DT 5 klump med LTS X3 #5). [:0]

  10. sitat:Opprinnelig postet av nikonf

    Litt tidlig for SØ i Troms ennå vel? Iallefall er min erfaring at det er mest "sykkelslanger" å få så tidlig. Venter heller til de har fått feita seg opp litt i havet eg... [ :D ]

    ... det vil si hvis de få mulighet. Det taes mange fisk og mye er av tvilsomt kvalitet... [ :D !]

  11. En lannng dag i Skibotn igår med Mepps3 gitt en SØ på meg på 60 cm, men så noe tynnt ut og svart på ryggen. Vekten anslå jeg til å være 2,5 kg ut fra kondis'en (k-faktor på ca. 1,16) og å sammenligne det med min forrige. Skibotn SØ skulle har en k-faktor av 1,4 - 1,5 ihvertfall! da blir den minst 3,2 kg [ :) ].

    Jeg ikke hengt den opp på vektkroken siden jeg ville sett den ut igjen. Er de noen som har en god ide på hvordan jeg kan veie fisken uten å skade den - stor plastpose?

    Han Kristian (Mepps3) skulle overnatte i Skibotn og prøve mer idag.

    Fisking begynne gry tidlig - kl 6 begynne det å bli folksomt! Jeg håper han få mye hell med seg idag siden igår var litt tynt med det. Igår var det tatt over 30 stk opptil 3,9kg, men mange så litt magert...

  12. Vanlig er det stang___øb___flue, men det går an å bytte bomber og flue så du har stang____flue (i opphengerløkke med fluesnapper)____øb.

    2 - 3m ser ut til å være riktig avstand mellom øb og flue.

    Skitt fisk på turen![ :) ]

  13. sitat:Opprinnelig postet av andersen

    Så det går mest i sluk å ørrebombe å flue bak ?

    Det ser ut som de fleste bruker ørretbomber, med noen fluefiskere nå det ikke blåse for mye. "Skibotn rosa reke" type flue ser ut til å være brukt av de fleste, man husk det er også marfloer bl.a. Min fisk var fanget på en sånn i grønn/blue dun selull med påfugl herl rygg.

  14. Skibotnelva skal være en veldig god SØ elva - ifjor var AoF konkuransens største SØ tatt i Skibotnelva - 10kg [:0].

    Jeg tror de er mer biteville i sjøen siden det er der de spise - noe de ikke gjøre i elva ifølge en del eksperter. Kort pris har jeg ikke peiling om - jeg startet å fiske igjen for 6 mnd. siden og har mye å lære. Det er ikke bare bare å vite hvor man må og kan kjøpe kort og hva er gratis.

    Jeg har lært en god del de siste par måneder gjennom Tromsø casting og fluefiskeforening - vi har foredrag annen hver uka med fluebinding påfølgende uka. I kveld er det binding av flue til ørret og røye. Søndager er det casting.

    Du satser på 4kg i år - da ønske deg all hell og skitt fisk - da kan vi har den 4kg klubb på Fiskersiden [ :) ]

  15. sitat: : fyfan for en fisk! 4kg!!! du må jo være i himmelen!!

    Ja, det kan du banne på. Jeg fortsatt gå på lufta. Men nå er det problem for alle SØ som kommer... "hva er dette for en mort - bare 2kg?" [ :) ]

    Nei jeg spøker, men det må mye til for å nå samme høyder igjen.

  16. Hei Krister og velkommen til forumet. Det er en del artikler om det her på fiskersiden.no. Prøv https://www.fiskersiden.no/artikler/so/taktikk.asp eller https://www.fiskersiden.no/artikler/so/vinter.asp begge er veldig god.

    Jeg var ut igår og fanget 2 i skittvær på Skibotn på dagtid (18:30). De var tatt like før høyvann, men det fleste fisk er tatt ved lav vann på flo og til omtrent halveis på høyvann. Jeg tror Skibotn er litt spesielt inn at det kan være uhyre folksomt så fiskene trekker seg langt ut. Siden været var elendig igår -pøsregn og vindkast i alle retninger, hadde jeg plassen til meg selv fra ca. 3 timer etter lavvann og fiskene vil spise seg mat. Vanligvis er det rosa reke som funker, men mine vær fanget på grønn/grå tanglopper flue med ørretbomber. 4kg/70cm/1,166 k-faktor - pers [ :) ].

  17. Hei bjs,

    Det stå ikke i profilen din hvor du bor, men her i Tromsø er det en ny startet casting og fluefiskeforening. Vi hadde et veldig god foredrag nå nylig om insektlære og denne uka fikk vi demonstrert noen gode fluer. Han som holdt foredraget og binding er meget dyktig og med lang erfaring.

    Neste 2 uker tror jeg er sjørøyetema (foredrag og binding) med en tur til en god sjørøye plass i nærmeste fremtiden.

    Har du noe gruppe/forening i ditt nærområdet som gjøre noe av det samme?

  18. sitat:Opprinnelig postet av ante

    Har ennå ikke vært ute, men påsken er satt av til seriøset SØ fiske.

    Vet at de i alle fall har tatt noe fisk i Skibotn opp mot 4 kg. Problemet der er issørpe[ :P ]

    Etter påske vil det nok ta av tror jeg[ :) ]

    Vel nå er det etter Påske og issørpe var ikke et problem - å lande min første SØ noensinne var. Den ###@@@@**%%%!!! fisk slapp kroken da jeg hadde den på land og kom seg tilbake til sjøen. Det var bare liten, men likevel, min 1. SØ [} :) ][} :) ][ :) ][ :P ][ :) ]...

    Noen kast senere var det skikkelig drag - game on! 70 cm lang, og 4kg (k faktor 1,166) og SØ nummer 2 var et faktum. Ny art og pers innen noen få kast. Idag er min lykke dag. Med Procul Harem konsert igår 4kg SØ idag - imorgen må være topp. Kansje jeg klare hele snøret++ på casting trening.

    Beklager for babbling - jeg sitte/flyte men min god venn Herr Cognac [ :D ]

    Edit: Mange takk må rettes til Flygefisk som helt uventet har hjulpet meg på riktig spor per PM. Også til Stein Evensen fra Tromsø casting og fluefiskeforening for flue mønsteret. Mange takk til alle.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.